Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i korišćenje formule CUBEMEMBER  u Microsoft Excel.

Opis

Rezultat ove funkcije je član ili kombinacija iz kocke. Koristi se za proveravanje da li član ili kombinacija postoji u kocki.

Sintaksa

CUBEMEMBER (veza, član_izraza, [natpis])

Sintaksa funkcije CUBEMEMBER ima sledeće argumente:

 • Veza    Obavezno. Tekstualna niska koja sadrži ime veze sa kockom.

 • Član_izraza    Obavezno. Tekstualna niska višedimenzionalnog izraza (MDX) koja kao rezultat daje jedinstveni član u kocki. Osim toga, argument član_izraza može biti kombinacija navedena kao opseg ćelija ili konstanta niza.

 • Natpis    Opcionalno. Tekstualna niska koja se prikazuje u ćeliji umesto naslova iz kocke, ako je on definisan. Kada je rezultat kombinacija, koristi se natpis poslednjeg člana u kombinaciji.

Napomene

 • Kada se funkcija CUBEMEMBER izračunava, u ćeliji se, pre preuzimanja svih podataka, privremeno prikazuje poruka "#GETTING_DATA…".

 • Kada funkciju CUBEMEMBER koristite kao argument druge funkcije kocke, ta funkcija koristi MDX izraz koji identifikuje član ili kombinaciju, a ne prikazanu vrednost u ćeliji funkcije CUBEMEMBER.

 • Ako ime veze nije važeća veza radne sveske uskladištena u radnoj svesci, funkcija CUBEMEMBER #NAME? ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume. Ako OLAP server nije pokrenut, nije dostupan ili vraća poruku o grešci, funkcija CUBEMEMBER vraća #NAME? ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako je bar jedan element unutar parametar nevažeći, funkcija CUBEMEMBER vraća #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Funkcija CUBEME #VALUE MBER member_expression više od 255 znakova, što je ograničenje za argumente funkcija. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume. Da biste koristili tekstualne niske duže od 255 znakova, u ćeliju unesite tekstualnu nisku (za koje je ograničenje 32.767 znakova), a zatim koristite referencu ćelije kao argument.

 • CUBEMEMBER kao rezultat vraća grešku #N/A u sledećim slučajevima:

  • Sintaksa argumenta član_izraza je netačna.

  • Član određen MDX tekstualnom niskom ne postoji u kocki.

  • Kombinacija nije važeća zato što nema preseka navedenih vrednosti. (Do ovoga može doći kada postoji više elemenata iz iste hijerarhije.)

  • Skup sadrži bar jedan član čija se dimenzija razlikuje od dimenzije ostalih članova.

 • Funkcija CUBEMEMBER može vratiti #N/A grešku ako u izvedenoj tabeli prilikom deljenja veze ukažete na objekat zasnovan na sesiji, na primer izračunati član ili imenovani skup, a ta izvedena tabela će biti izbrisana ili konvertovana u formule. (Na kartici Opcije, u grupi Alatke kliknite na dugme OLAP alatke,a zatim izaberite stavku Konvertuj u formule.)

Primeri

=CUBEMEMBER("Sales","[Time].[Fiscal].[2004]")

=CUBEMEMBER($A$1,D$12)

=CUBEMEMBER("Sales",(B4, C6, D5),"SalesFor2004")

=CUBEMEMBER("xlextdat8 FoodMart 2000 Sales","([Product].[Food],[Time].[1997])")

=CUBEMEMBER($A$1,C$12:D$12)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×