Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije CUBERANKEDMEMBER u programu Microsoft Excel.

Opis

Daje n-ti ili rankirani član u skupu. Koristite ga za vraćanje nekih elemenata u skupu, kao što je najbolji prodavac ili najboljih 10 studenata.

Sintaksa

CUBERANKEDMEMBER(veza, postavljeni_izraz, rang, [natpis])

Sintaksa funkcije CUBERANKEDMEMBER ima sledeće argumente:

  • Veza    Obavezno. Tekstualna niska koja sadrži ime veze sa kockom.

  • Postavljeni_izraz    Obavezno. Tekstualna niska skupa izraza, kao što je "{[Stavka1].children}". Set_expression može biti i funkcija CUBESET ili referenca na ćeliju koja sadrži funkciju CUBESET.

  • Stepen    Obavezno. Celobrojna vrednost kojom se određuje vrednost po redosledu koja će biti data kao rezultat. Ako argument rang ima vrednost 1, rezultat će biti najveća vrednost, ako argument rang ima vrednost 2, onda će rezultat biti vrednost koja je druga po veličini itd. Da biste kao rezultat dobili 5 najvećih vrednosti, koristite funkciju CUBERANKEDMEMBER pet puta, svaki put navodeći drugu vrednost argumenta rang, od 1 do 5.

  • Natpis    Opcionalno. Tekstualna niska koja se prikazuje u ćeliji umesto naslova iz kocke, ako je on definisan.

Primedbe

  • Kada se funkcija CUBERANKEDMEMBER izračunava, u ćeliji se, pre preuzimanja svih podataka, privremeno prikazuje poruka "#GETTING_DATA…".

  • Ako ime veze nije važeća veza radne sveske uskladištena u radnoj svesci, funkcija CUBERANKEDMEMBER vraća #NAME? ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume. Ako OLAP server analitičke obrade podataka na mreži nije pokrenut, nije dostupan ili vraća poruku o grešci, funkcija CUBERANKEDMEMBER vraća #NAME? ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • CUBERANKEDMEMBER kao rezultat daje vrednost greške #N/A kada je sintaksa argumenta postavljeni_izraz neispravna ili kada skup sadrži bar jedan član čija se dimenzija razlikuje od dimenzije ostalih članova.

Primeri

=CUBERANKEDMEMBER("Sales",$D$4,1,"Top Month")

=CUBERANKEDMEMBER("Sales",CUBESET("Sales","Summer","[2004].[June]","[2004].[July]","[2004].[August]"),3,"Top Month")

Savet: Da biste kao rezultat dobili n najmanjih vrednosti, koristite argumente redosled_sortiranja i sortiranje_po funkcije CUBESET kako biste obrnuli redosled skupa tako da najviše vrednosti u sortiranom skupu postanu najniže vrednosti. Na primer, funkcija CUBERANKEDMEMBER ("Prodaja"; $D$4,1) kao rezultat daje poslednji član, CUBERANKEDMEMBER ("Prodaja"; $D$4, 2) kao rezultat daje pretposlednji član itd.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×