Funkcija CUBESET

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije CUBESET u programu Microsoft Excel.

Opis

Definiše izračunati skup članova ili kombinacija slanjem skupa izraza kocki na serveru koja kreira taj skup, a zatim ga vraća programu Microsoft Excel.

Sintaksa

CUBESET(veza, postavljeni_izraz, [natpis], [redosled_sortiranja], [sortiranje_po])

Sintaksa funkcije CUBESET ima sledeće argumente:

 • Veza    Obavezno. Tekstualna niska koja sadrži ime veze sa kockom.

 • Postavljeni_izraz    Obavezno. Tekstualna niska skupa izraza koja za rezultat ima skup članova ili kombinacije. Postavljeni_izraz može biti i referenca na Excel opseg koji sadrži jedan ili više članova, kombinacija ili skupova koji su uključeni u skup.

 • Natpis    Opcionalno. Tekstualna niska koja se prikazuje u ćeliji umesto natpisa iz kocke ako je on definisan.

 • Redosled_sortiranja    Opcionalno. Tip sortiranja koje eventualno treba izvršiti, a može imati jednu od sledećih vrednosti:

Ceo broj

Konstanta nabrajanja

Opis

Argument sortiranje_po

0

SortNone

Ostavlja skup u postojećem redosledu.

Zanemaruje se

1

SortAscending

Sortira skup u rastućem redosledu pomoću argumenta sortiranje_po.

Potreban

2

SortDescending

Sortira skup u opadajućem redosledu pomoću argumenta sortiranje_po.

Potreban

3

SortAlphaAscending

Sortira skup u abecednom rastućem redosledu.

Zanemaruje se

4

Sort_Alpha_Descending

Sortira skup u abecednom opadajućem redosledu.

Zanemaruje se

5

Sort_Natural_Ascending

Sortira skup u prirodnom rastućem redosledu.

Zanemaruje se

6

Sort_Natural_Descending

Sortira skup u prirodnom opadajućem redosledu.

Zanemaruje se

 • Podrazumevana vrednost je 0. Abecedno sortiranje za skup kombinacija sortira po poslednjem elementu u svakoj kombinaciji. Više informacija o različitim rasporedima sortiranja potražite u sistemu pomoći za platformu Microsoft Office SQL Analysis Services.

 • Sort_by    Opcionalno. Tekstualna niska vrednosti za sortiranje. Na primer, da biste dobili grad sa najvišom prodajom, set_expression bi bio skupa gradova i sort_by bi bila mera prodaje. Ili, da biste dobili grad sa najvišom populacijom, set_expression bi bio skupovi gradova i sort_by bi bila mera za stanovništvo. Ako sort_order zahteva sort_by, a sort_by je izostavljen, funkcija CUBESETU vraća #VALUE! poruka o grešci.

Primedbe

 • Kada se funkcija CUBESET u ćeliji se, pre preuzimanja svih podataka, privremeno prikazuje poruka "#GETTING_DATA…".

 • Ako ime veze nije važeća veza radne sveske uskladištena u radnoj svesci, funkcija CUBEFOR vraća #NAME? ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume. Ako OLAP server za analitiku na mreži (OLAP) nije pokrenut, nije dostupan ili vraća poruku o grešci, funkcija CUBESETU vraća #NAME? ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

 • Ako je sintaksa argumenta postavljeni_izraz neispravna ili skup sadrži bar jedan član čija se dimenzija razlikuje od dimenzije ostalih članova, CUBESET kao rezultat vraća grešku #N/A.

 • Ako je set_expression duže od 255 znakova, što je ograničenje za argument za funkciju, funkcija CUBESETU vraća #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume. Da biste koristili tekstualne niske duže od 255 znakova, unesite tekstualnu nisku u ćeliju (za koju je ograničenje 32.767 znakova), a zatim koristite ćeliju sa ćelijama kao argument.

 • Funkcija cubesetu može da vrati vrednost #N/A ako pozivate objekat zasnovan na sesiji, kao što je izračunati član ili imenovani skupa, u izvedenoj tabeli prilikom deljenja veze i ta izvedena tabela se briše ili konvertujete izvedena tabela u formule. (Na kartici Opcije , u grupi Alatke kliknite na dugme OLAP alatke, a zatim izaberite stavku Konvertuj u formule.)

Primeri

=CUBESET("Finance","Order([Product].[Product].[Product Category].Members,[Measures].[Unit Sales],ASC)","Products")

=CUBESET("Sales","[Product].[All Products].Children","Products",1,"[Measures].[Sales Amount]")

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×