Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Daje varijantu (Datum).

Sintaksa

DateValue ( datum )

Zahtevani datumargument obično je izraz niske koji predstavlja datum od 1. januara 100. do 31. decembra 9999. Međutim, datum takođe može biti bilo koja izraz koja može da predstavlja datum, vreme ili i datum i vreme u tom opsegu.

Napomene

Ako je argument datum niska koja uključuje samo brojeve razdvojene važećim znakovi za razdvajanje datuma, Vrednost Datum prepoznaje redosled za mesec, dan i godinu u skladu sa formatom kratkog oblika datuma koji ste naveli za sistem. Vrednost DateValue prepoznaje i nedvosmislene datume koji sadrže imena meseci, bilo u dugačkom ili skraćenom obliku. Na primer, pored prepoznavanja datuma 30.12.1991. i 30.12.1991. godine, DateValue prepoznaje i 30. decembar 1991. i 30. dec.

Ako je deo godine datuma izostavljen, Funkcija DateValue koristi tekuću godinu iz sistemskog datuma računara.

Ako argument datuma sadrži informacije o vremenu, vrednost datuma je ne vraća. Međutim, ako datum uključuje nevažeće informacije o vremenu (kao što je "89:98"), dolazi do greške.

Napomena: Za datum, ako je postavka svojstva Kalendar gregorijanski, navedeni datum mora biti gregorijanski. Ako je kalendar hidžra kalendar, navedeni datum mora da bude Hidžra. Ako je navedeni datum Hidžra, datum argumenta je Niska koja predstavlja datum od 1.1.100 .(gregorijanski aug 2, 718) do 4/3/9666 (gregorijanski dec 31, 9999).

Primeri upita

Izraz

Rezultati

SELECT DateValue([DateTime]) AS Izraz1 FROM ProductSales;

Daje vrednosti datuma polja "Datum i vreme" u kratkom formatu datuma bez informacija o vremenu.

SELECT DateValue([DateTime]) AS NewDate, Count(ProductSales.DateTime) AS CountOfDateTime FROM ProductSales GROUP BY DateValue([DateTime]);

Daje vrednosti datuma polja "Datum i vreme" u kratkom formatu datuma bez informacija o vremenu.

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju DateValue za konvertovanje niske u datum. Možete da koristite i literale datuma da biste direktno dodelili datum promenljivoj Varijanta ili Datum, na primer MyDate = #2/12/69#.

Dim MyDate
MyDate = DateValue("February 12, 1969") ' Return a date.

Biranje odgovarajuće funkcije za datum

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×