Funkciju EUROCONVERT možete da koristite da biste konvertovali broj u evro ili od evra u valutu. Možete i da ga koristite da biste konvertovali broj iz jedne valute u drugu pomoću eura kao posrednika (triangulacija). Funkcija EUROCONVERT koristi fiksne kurseve za konverziju koje uspostavlja Evropska Unija.

Sintaksa

EUROCONVERT ( broj, sourcevaluta , targetvaluta [, fullprecizna, triangulationpreciznost] )

Sintaksa funkcije EUROCONVERT ima sledeće argumente:

Argument

Opis

broj

Broj koji želite da konvertujete ili referenca na polje koje sadrži broj.

sourcevaluta

izraz niske ili referenca na polje koje sadrži nisku, koja odgovara akronim međunarodne organizacije standarda (ISO) za valutu koju želite da konvertujete. Može biti jedan od ISO šifara navedenih u sledećoj tabeli.

Valuta

ISO kôd

Preciznost izračunavanja

Preciznost za prikaz

Belgijski franak

BEF

0

0

Luksemburški franak

LUF

0

0

Dojče oznaka

DEM

2

2

Španska pezeta

ESP

0

0

Francuski franak

FRF

2

2

Irski punt

IEP

2

2

Italijanska lira

ITL

0

0

Holandija guilder

NLG

2

2

Austrijski Šiling

ATS

2

2

Portugalski escudo

PTE

0

0

Finska Markaka

FIM

2

2

evro

EUR

2

2

U prethodnoj tabeli, tačnost izračunavanja određuje koja jedinica valute se zaokružuje na osnovu valute za konverziju. Na primer, kada konvertujete u Nemačke oznake, tačnost izračunavanja je 2, a rezultat se zaokružuje na najbliži pfennig, 100 pfennigs na oznaku. Preciznost prikazivanja određuje koliko se decimalnih mesta pojavljuje u polju koje sadrži ishod.

Novije verzije funkcije EUROCONVERT mogu da podrže dodatne valute. Informacije o novim valutama i ispravkama za funkciju EUROCONVERT potražite na Veb lokaciji Microsoft Office Euro valuta.

Valuta

ISO kôd

Danska kruna

DKK

Drahma

GRD

Švedska kruna

ИEK

Funta Sterling

GBP

targetvaluta

Izraz niske ili referenca na polje koje sadrži nisku, koja odgovara ISO kodu valute u koju želite da konvertujete broj. Listu ISO kodova potražite u opisu argumenta sourcevaluta .

Potpuna preciznost

Opcionalno. VrednostBulov u kojoj je TRUE (1) zanemaruje pravila zaokruživanja specifičnih valuta (koja se zove preciznost prikaz u opisu argumenta sourcevaluta ) i koristi 6-značajni faktor konverzije za konverziju bez praćenja. FALSE (0) koristi pravila zaokruživanja specifična za valutu za prikaz ishoda. Ako se parametar izostavi, podrazumevana vrednost je FALSE.

preciznost triangulation

Opcionalno. Vrednost celog broja veća od ili jednaka sa 3 koja precizira broj značajnih cifara u preciznosti izračunavanja koja se koristi za srednju vrednost eura prilikom konvertovanja između dve nacionalne valute.


Napomene

Sve nule su odsečene i vraćaju nevažeće parametre #Error.

Ako je ISO kôd izvora isti kao i odredišni ISO kôd, originalna vrednost broja je aktivna.

Ova funkcija ne primenjuje format.

Funkcija EUROCONVERT koristi trenutne stope koje uspostavlja Evropska Unija. Ako se stope promene, Microsoft će ažurira funkciju. Kompletne informacije o pravilima za konverziju i kursnoj listi koji su trenutno na snazi možete pronaći u publikacijama Evropske komisije o evru. Informacije o dobijanju ovih publikacija potražite na Veb lokaciji Microsoft Office Euro valuta.

Primer

Prvi primer konvertuje 1,20 Nemačke znakove u vrednost Euro Dollar (odgovor = 0,61). Drugi primer konvertuje 1,47 Francuskih franaka u Nemačke oznake (odgovor = 0,44 DM). Oni preuzimaju kamatnu stopu od 1 Euro = 6,55858 Francuskih franaka i 1,92974 nemačke marke.

EuroConvert(1.20,"DEM","EUR")
EuroConvert(1.47,"FRF","DEM",TRUE,3)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×