Daje tip podataka Varijanta (Ceo broj) koji navodi ceo broj između 1 i 12, uključujući i te vrednosti, koji predstavlja mesec u godini.

Sintaksa

Mesec ( datum )

Zahtevani datumargument je bilo koja varijanta, brojni izraz, izraz niske ili bilo koje kombinacija ovih koje mogu da predstavljaju datum. Ako datum sadrži vrednost NULL, vraća se Null .

Napomena: Ako je postavka svojstva kalendara gregorijanac, vraćen ceo broj predstavlja dan u sedmici gregorijanac za argument datum. Ako je kalendar Hidžra, vraćen ceo broj predstavlja dan sedmice za argument datum. Za hidžri datume, broj argumenta je bilo koji numerički izraz koji može da predstavlja datum i/ili vreme iz 1/1/100 (Gregorian Aug 2, 718) do 4/3/9666 (Gregorian Dec 31, 9999).

Primer upita

Izraz

Rezultati

Izaberite opciju mesečni (#10/10/2018 #) kao MonthTest iz prodaje proizvoda.

Daje broj koji predstavlja "mesec" niske "10/10/2018". Posledicu: 10.

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Month da bi dobio mesec od navedenog datuma. U okruženju razvoja literal datuma se prikazuje u kratkom formatu datuma pomoću postavki lokalnog standarda koda.

Dim MyDate, MyMonth
MyDate = #February 12, 1969# ' Assign a date.
MyMonth = Month(MyDate) ' MyMonth contains 2.

Biranje odgovarajuće funkcije za datum

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×