Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili vlasništvo opisane u ovoj temi je onemogućeno ako se pokreće Microsoft Jet Expression usluga u okviru "sandbox" režima, što sprečava procenu potencijalno nebezbednih izraza. Više informacija o "sandbox" režimu potražite u okviru pomoći "sandbox režim".

Pokreće izvršni program i daje varijantu (duplira) koji predstavlja ID zadatka programa ako je uspešan, u suprotnom vraća nulu.

Sintaksa

Shell (stilputanje [, windowstyle ] )

Sintaksa funkcije Shell ima sledeće argumente:

Argument

Opis

ime putanje

Obavezno. Varijanta (Niska). Ime programa za izvršavanje i bilo kakvih potrebnih argumenata ili komandna linija prekidača; možete da dodate direktorijum ili fasciklu i disk jedinicu. Na Macintosh računaru možete da koristite funkciju MacID da biste naveli potpis aplikacije umesto njegovog imena. Sledeći primer koristi potpis za Microsoft Word: Shell MacID("MSWD")

windowstyle

Opcionalno. Varijanta (ceo broj) koji odgovara stilu prozora u kom se pokreće program. Ako je windowstyle izostavljen, program se umanjeni pomoću fokusa. Na Macintosh računaru (System 7,0 ili noviji), windowstyle samo određuje da li će aplikacija imati fokus kada se pokrene.


Windowstyle argument ima ove vrednosti:

Konstanta

Vrednost

Opis

Funkcija Vanhide

0

Prozor je skriven i fokus se prosleđuje na skriveni prozor. Funkcija Vibhide se ne primenjuje na Macintosh platformama.

Vanda Normalfokus

1

Prozor je fokusiran i vraćen je na originalnu veličinu i položaj.

Funkcija Vibminimizedfokus

2

Prozor se prikazuje kao ikona sa fokusom.

Vibmaximizedfokus

3

Prozor je uvećan pomoću fokusa.

Vannormalnofokus

4

Prozor se vraća na najnoviju veličinu i položaj. Trenutno aktivni prozor ostaje aktivan.

v Bminimizednifokus

6

Prozor se prikazuje kao ikona. Trenutno aktivni prozor ostaje aktivan.


Napomene

Ako funkcija Shell uspešno izvršava imenovanu datoteku, ona vraća ID zadatka pokrenutog programa. ID zadatka je jedinstven broj koji identifikuje pokrenuti program. Ako funkcija Shell ne može da pokrene imenovani program, pojavljuje se greška.

Na Macintosh računarima, Vakbnormalizedefocusi vibmaximizedfokus svi postavite aplikaciju u prednjem planu; Vabhide, nbnofocus, bbminimizefokus svi postavite aplikaciju u pozadinu.

Napomena:  Funkcija Shell podrazumevano pokreće druge programe asinhrono. To znači da program koji je pokrenut sa Shell možda neće završiti dok se izjave koje slede pomoću funkcije Shell ne završe.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Shell za korišćenje aplikacije koju navodi korisnik. Na MacIntosh računarima, podrazumevano ime disk jedinice je "HD" i delovi imena putanje su razdvojeni količima umesto obrnute kose crte. Slično tome, naveli biste Macintosh fascikle umesto \Windows.

' Specifying 1 as the second argument 
' opens the application in normal size and
' gives it the focus.
Dim RetVal
' Run Calculator.
RetVal = Shell("C:\WINDOWS\CALC.EXE", 1)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×