Funkcija STOCKHISTORY

Funkcija STOCKHISTORY preuzima istorijske podatke o finansijskom instrumentu i učitava ga kao niz, koji će se razliti ako je krajnji rezultat formule. To znači da će Excel da dinamički kreira opseg odgovarajuće veličine niza kada pritisnete taster ENTER.

Važno: Funkcija STOCKHISTORY zahteva pretplatu na Microsoft 365 Personal, Microsoft 365 Family, Microsoft 365 Business Standard ili Microsoft 365 Business Premium.

Tehnički detalji

Sintaksa

=STOCKHISTORY(stock, start_date, [end_date], [interval], [headers], [property0], [property1], [property2], [property3], [property4], [property5])

Funkcija STOCKHISTORY ima sledeće argumente:

Argument

Opis

lager

Funkcija vraća podatke o istorijskim cenama o finansijskom instrumentu koji odgovaraju ovoj vrednosti. Unesite simbol oznake u dvostruke navodnike (npr. „MSFT“) ili referencu na ćeliju koja sadrži tip podataka o zalihama. Ovo će izvući podatke iz podrazumevane razmene za instrument. Takođe se možete pozvati na određenu razmenu unošenjem četvoroznakovnog ISO identifikacionog koda tržišta (MIC), a zatim dvotačke, a zatim simbol oznake (npr. „XNAS:MSFT“). Saznajte više o izvorima podataka.

datum_početka

Najraniji datum za koji se preuzimaju podaci. Imajte na umu da ako interval nije 0 (dnevno), prva tačka podataka može biti ranije od navedenog datuma_početka – to će biti prvi datum zahtevanog perioda.

datum_završetka

Opcionalno. Najnoviji datum za koji će podaci biti preuzeti. Podrazumevana vrednost je start_date.

interval

Opcionalno. Određuje interval koji svaka vrednost podataka predstavlja na sledeći način: 0 = dnevno, 1 = sedmično, 2 = mesečno. Podrazumevana vrednost je 0.

zaglavlja

Opcionalno. Navodi da li treba prikazivati naslove na sledeći način: 0 = bez zaglavlja, 1 = prikaz zaglavlja, 2 = prikaz identifikatora i zaglavlja instrumenata. Podrazumevana vrednost je 1 (npr. prikaz zaglavlja). Kada je uključeno, zaglavlja su redovi teksta koji su deo niza koji se vraća iz funkcije.

property0 – property5

Opcionalno. Kolone koje se preuzimaju za svaku zalihu na sledeći način: 0 = datum, 1 = zatvori, 2 = otvori, 3 = visoko, 4 = nisko i 5 = volumeni. Ako je prisutan bilo koji od njih, vraćaju se samo naznačene kolone prema navedenom redosledu. Podrazumevana vrednost je 0, 1 (npr. datum i zatvaranje).

Napomene

 • Funkcija STOCKHISTORY ne označava format na ćelijama u koje se prosipa. Ako izbrišete formulu, ćelije koje je popunio imaju opšti format.

 • Kada unesete argumente svojstva, otkucate broj za svako svojstvo od 0 do 5, redosledom kojim želite da ih vidite. Vrednost koju unesete za svako svojstvo odgovara broju svojstva. Na primer, da biste uključili datum, otvorite i zatvorite, unesite 0, 2, 1. Ova svojstva se definišu na sledeći način:
   

  Svojstvo

  Definicija

  Datum

  Prvi važeći dan razmene u periodu 

  Zatvori

  Krajnja cena poslednjeg trgovinskog dana u periodu 

  Otvaranje

  Početna cena poslednjeg trgovinskog dana u periodu 

  Visoko

  Najviša cena najvišeg dnevnog maksimuma u ​​tom periodu 

  Nisko

  Najniža cena najmanjeg dnevnog minimuma u ​​tom periodu 

  Jačina zvuka

  Volumen kojim se trguje tokom perioda

 • Funkcija STOCKHISTORY pripada Porodici funkcija za pronalaženje i referenciranje.

 • Argumenti za datum mogu biti datum zatvoren u dvostruke navodnike (npr. "01-01-2020") ili formula (npr. DANAS ()) ili referenca ćelije na ćeliju sa datumom.

 • Datum vraćanja može biti i pre navedenog datuma. Na primer, ako je 31. decembar 2019. obezbeđen kao datum početka i interval je mesečno, tada će 1. decembar 2019, biti vraćen kao datum početka za zahtevani period.

 • Neprekidno poboljšavamo funkciju STOCKHISTORY. Ako su podaci netačni ili nedostaju ili ne možete da ostvarite zadatak... želimo da znamo! Pročitajte članak kako da pružim povratne informacije o sistemu Microsoft Office za detalje o tome kako da pružim povratne informacije o funkciji STOCKHISTORY.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×