Hiperveze u programu Word za Veb

Hiperveze u dokumentu rade potpuno isto bez obzira na to da li čitate dokument u programu Word ili u Word za veb. Kliknite na vezu da biste otiљli na Veb adresu ili na drugo mesto u istom dokumentu ili da biste poslali e-poštu.

U Word za veb možete da umetnete i uredite hiperveze do veb adresa ili e-adresa, ali ne možete da kreirate hiperveze koje idu na drugo mesto u istom dokumentu (obeleživači ili unakrsnim referencama). Ako to treba da uradite, kliknite na dugme Otvori u programu Word.

Da biste kreirali hipervezu, kliknite na dugme umetni > vezu.

Umetni vezu

U okvir za tekst prikaz otkucajte tekst na koji će osobe kliknuti na dugme uključeno. Da biste se povezali sa Veb adresom, otkucajte ili nalepite adresu u polju Adresa .

Umetni hipervezu za Veb adresu

Savet: Ako vam nije potreban tekst za prikaz koji je pristupačniji za čitanje od Veb adrese, samo otkucajte Veb adresu. Kada pritisnete razmaknicu ili taster ENTER, Word za veb automatski pravi adresu u hipervezi.

Da biste povezali e-adresu e-pošte, otkucajte stavku e-pošta : pored e-adrese osobe, u polju Adresa .

Umetni hipervezu do e-adrese

Kada neko klikne na tu povezanost, program za e-poštu pokreće poruku pomoću adrese u vezi.

Savet: Da biste uredili vezu koja se već nalazi u dokumentu, kliknite bilo gde u vezi, a zatim kliknite na dugme umetni > vezu. Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša na vezu, a zatim izaberite stavku Uredi hipervezu. (na uređaju dodirom dodirnite i držite vezu da biste dobili komande konteksta.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×