Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

HYPERLINK (funkcija HYPERLINK)

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije HYPERLINK u programu Microsoft Excel.

Opis

Funkcija HYPERLINK kreira prečicu koja prelazi na drugu lokaciju u trenutnoj radnoj svesci ili otvara dokument uskladišten na mrežnom serveru, intranet ili na internetu. Kada kliknete na ćeliju koja sadrži funkciju Hiperveza , Excel prelazi na navedenu lokaciju ili otvara dokument koji ste naveli.

Sintaksa

Hiperveza (link_location, [friendly_name])

Sintaksa funkcije HYPERLINK ima sledeće argumente:

  • Lokacija_veze    Obavezno. Putanja i ime datoteke za dokument koji se otvaraju. Parametar link_location može da upućuje na mesto u dokumentu – na primer, na određenu ćeliju ili imenovani opseg u Excel radnom listu ili radnoj svesci ili na obeleživač u Microsoft Word dokumentu. Putanja može biti na datoteku koja je uskladištena na čvrstom disku. Putanja takođe može da bude putanja konvencije univerzalne imenovanja (UNC) na serveru (u programu Microsoft Excel za Windows) ili na Uniform Resource Locator (URL) na Internetu ili intranetu.

    Napomena   Excel za veb funkcija hiperveza važi samo za Veb adrese (URL-ove). Link_location može da bude tekstualna niska pod znacima navoda ili referenca na ćeliju koja sadrži povezanost kao tekstualnu nisku.

    Ako skok naveden u Link_location ne postoji ili se ne može navigacija, pojavljuje se greška kada kliknete na ćeliju.

  • Prepoznatljivo_ime    Opcionalno. Te tekstualna ili numerička vrednost veze prikazana u ćeliji. Parametar prepoznatljivo_ime se prikazuje plavom bojom i podvučeno. Ako je argument prepoznatljivo_ime izostavljen, ćelija kao tekst veze prikazuje argument lokacija_veze.

    Prepoznatljivo_ime može da bude vrednost, tekstualna niska, ime ili ćelija koja sadrži tekst ili vrednost veze.

    Ako parametar prepoznatljivo_ime daje vrednost greške (na primer #VALUE!), ćelija umesto teksta veze prikazuje grešku.

Primedba

U Excel aplikaciji za stone računare da biste izabrali ćeliju koja sadrži hipervezu, a da ne pređete na odredište hiperveze, kliknite na ćeliju i držite pritisnut taster miša dok se pokazivač ne pretvori u unakrsnu Excel kursor za biranje , a zatim otpustite taster miša. U Excel za veb, izaberite ćeliju tako što ćete kliknuti na nju kada pokazivač bude strelica; Pređite na odredište hiperveze tako što ćete kliknuti na pokazivač pokazivača.

Primeri

Primer

Rezultat

=HYPERLINK(„http://example.microsoft.com/report/budget report.xlsx“, „Kliknite za izveštaj“)

Otvara radnu svesku sačuvanu na lokaciji http://example.microsoft.com/report. Ćelija prikazuje tekst „Kliknite za izveštaj" kao tekst veze.

=HYPERLINK(„[http://example.microsoft.com/report/budget report.xlsx]Godišnje!F10“, D1)

Kreira hipervezu koja vodi do ćelije F10 na radnom listu Godišnje u radnoj svesci koja je sačuvana na lokaciji http://example.microsoft.com/report. Ćelija na radnom listu koja sadrži hipervezu prikazuje sadržaj ćelije D1 kao tekst veze.

=HYPERLINK(„[http://example.microsoft.com/report/budget report.xlsx]'Prvi kvartal'!Zbir odeljenja“, „Kliknite da biste videli zbir odeljenja u prvom kvartalu")

Kreira hipervezu koja vodi do opsega Zbir odeljenja na radnom listu Prvi kvartal u radnoj svesci koja je sačuvana na lokaciji http://example.microsoft.com/report. Ćelija na radnom listu koja sadrži hipervezu prikazuje tekst „Kliknite da biste videli zbir odeljenja u prvom kvartalu“ kao tekst veze.

=HYPERLINK(„http://example.microsoft.com/Annual Report.docx]Kvartalni profit“, „Izveštaj o kvartalnom profitu")

Da biste kreirali hipervezu ka određenoj lokaciji u Word datoteci, morate da koristite obeleživač da biste definisali lokaciju na koju želite da pređete u datoteci. Ovaj primer kreira hipervezu ka obeleživaču Kvartalni profit u datoteci Godišnji izveštaj.doc koji je sačuvan na adresi http://primer.microsoft.com.

=HYPERLINK(„\\FINANSIJE\Instrukcije\1stqtr.xlsx“, D5)

Prikazuje sadržaj ćelije D5 kao tekst za prelazak u ćeliju i otvara radnu svesku sačuvanu na sistemu finansijski u okviru Deljenje izvoda . Ovaj primer koristi UNC putanju.

=HYPERLINK(„D:\FINANSIJE\1stqtr.xlsx“, H10)

Otvara radnu svesku 1. kvartal koja je uskladištena u direktorijumu Finansije na disk jedinici D i prikazuje numeričku vrednost koja je uskladištena u ćeliji H10.

=HYPERLINK(„[C:\My Documents\Moja sveska.xlsx]Ukupne vrednosti“)

Kreira hipervezu ka oblasti Ukupne vrednosti u drugoj (spoljnoj) radnoj svesci, Moja sveska.xlsx.

= HYPERLINK ("[Svesku1. xlsx] List1! A10 ", idite na List1 > da")

Da biste prešli na drugačiju lokaciju u trenutnom radnom listu, dodajte i ime radne sveske i ime radnog lista, gde je List1 radni list.

= HYPERLINK ("[Svesku1. xlsx] januar! A10 ", idite u januar > a10")

Da biste prešli na drugu lokaciju u trenutnom radnom listu, dodajte i ime radne sveske i ime radnog lista, gde je januar drugi radni list u radnoj svesci.

= HIPERVEZA ("Adresa" ("Adresa", januar! A1), "Idite na > a1")

Da biste prešli na drugačiju lokaciju u tekućem radnom listu bez potpune upotrebe ćelije sa kvalifikovanom radnom listom ([Svesku1. xlsx]), možete da koristite ovo, gde ćelija ("Adresa") vraća trenutnu ime radne sveske.

=HYPERLINK($Z$1)

Da biste brzo ažurirali sve formule na radnom listu koje koriste funkciju HYPERLINK sa istim argumentima, možete da postavite cilj veze u drugu ćeliju na istom ili drugom radnom listu i da zatim upotrebite apsolutnu referencu ka toj ćeliji kao parametar lokacija_veze u HYPERLINK formulama. Promene koje napravite na cilju veze odmah će se odraziti u HYPERLINK formulama.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×