Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ovaj članak opisuje promene koje utiču na adresu od koje se koristi za slanje e-poruka obaveštenja poSharePoint u sistemu Microsoft 365.

Više informacija

Počevši od januara 2016, došlo je do male promene u e-adresi "od" koja se koristi u porukama obaveštenja koje šalje SharePoint u sistemu Microsoft 365. Ova promena bi trebalo da smanji rizik od SharePoint obaveštenja e-pošte usmerene u fasciklu Neželjena e-pošta i ne bi trebalo da izazove negativne efekte. Možda ćete želeti da uklonite zapise iz programa SharePoint pošiljalaca za smernice (SPF) iz SPF zapisa domena i da uklonite sve izuzetke za SharePoint koje ste možda dodali u filtere za spam. 

Napravili smo promenu da počnemo da koristimo usluge Exchange Web Services da bismo slali poruke za korisničke radnje iz SharePoint u sistemu Microsoft 365. Na primer, pre nego što se promeni korisnik po imenu Alis, koji nema Exchange online poštansko sanduče deli datoteku u SharePoint sa Bobom. Zato što Alis nema Exchange online poštansko sanduče, poslali smo poruku SharePoint sa Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) servera, a zatim ste poželeli polje od polja poruke da biste imali ime i adresu e-pošte Alice. Ako je poruka o grešci neusaglašena sa bezvredne filtere, poruka se dostavlja u fasciklu neželjene e-pošte ili u potpunosti je odbacila. U prošlosti smo vam savetovali da dodate SPF zapise za "sharepointonline.com" u SPF zapisima kao olakšavanje za ovaj problem. Promena u SharePoint više neće imati e-adresu za takve poruke. Ove poruke će imati isto ime za prikaz (kao što je osoba koja radi deljenje), ali će uvek koristiti no-reply@sharepointonline.com kao adresu od

Klijenti više neće morati da menjaju sopstvene SPF zapise ili dodaju pravila u bezvredne filtere da bi omogućili isporuku poruka obaveštenja iz SharePoint . Pored toga, poruke koje generiše pokrenute korisnike – radnje u kojima korisnik ima Exchange online poštansko sanduče nastaviće da se šalje iz poštanskog sandučeta korisnika i ne podležu zastavicom kao neželjena e-pošta. 

Zbog ove promene SharePoint u programu Microsoft 365 više neće poštovati podešavanje poruka e-pošte za obaveštenja o obaveštenjima o feedu koji se nalaze u SharePoint centru administracije. E-poruke sa obaveštenjima iz feedova za vesti će uvek koristiti no-reply@sharepointonline.com kao adresu od . Ova postavka će biti uklonjena u budućem izdanju.

Funkcije na koje utiče ova promena uključuje sledeće:
 

  • Deljenje poruka ako korisnik nema Exchange online poštansko sanduče

  • Access zahtevi ako korisnik nema Exchange online poštansko sanduče

  • Poruke obaveštenja o SharePoint diskusionim porukama

  • Prilagođene poruke koje generiše tokovi posla ako se adresa promeni na neku drugoj adresi

Sledeći snimak ekrana prikazuje primer poruke obaveštenja o obaveštenju u SharePoint obaveštenju. 
 

Snimak ekrana obaveštenja o SharePoint obaveštenju


I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×