Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Iskoristite funkcije pristupačnosti u usluzi Microsoft Teams za bolji utisak pri radu sa sastankom ili događajima uživo

Ovaj članak se fokusira na sadržaj koji nije čitač ekrana. Članke pomoći sa sadržajem čitača ekrana potražite u članku Podrška za čitače ekrana za Microsoft Teams.

Za bolji utisak Microsoft Teams sastanka ili događaja uživo pogledajte sledeće funkcije pristupačnosti u programu Microsoft Teams.

U ovoj temi

Uvećavanje sadržaja ekrana

Pomoću alatke "Lupa" možete da uvećate ceo ekran (ceo ekran) ili samo deo ekrana ( okno "Sočivo") da biste olakšali pregled teksta i stavki na ekranu.

 1. Da biste brzo pokrenuli lupu, pritisnite taster sa Windows logotipom+znak plus (+).

 2. Da biste uvećali, pritisnite taster sa Windows logotipom+znak plus (+). Da biste umanjili, pritisnite taster sa Windows logotipom+znak minus (-).

 3. Kada je fokus na lupi, možete da promenite njene postavke na traci sa alatkama za lupu. Pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab da biste se pomerali na traci sa alatkama za lupu. Da biste izabrali opciju ili listu opcija, pritisnite razmaknicu. Da biste napustili opciju ili listu opcija, pritisnite Esc.

 4. Da biste izašli iz lupe i zatvorili alatku, pritisnite taster sa Windows logotipom+Esc.

Dodatne informacije potražite u članku Korišćenje lupe da biste olakšali pregled stvari na ekranu.

Korišćenje boja visokog kontrasta

Uz režim visokog kontrasta, poboljšani kontrast boja može da vam pomogne da bolje vidite tekst i stavke na ekranu, što vam takođe manje napreže oči. Uputstva potražite u članku Promena postavki u usluzi Teams.

Uključivanje i isključivanje natpisa

Natpisi uživo za gluve ili gluve osobe omogućavaju da vide šta drugi govore.

Da biste započeli i prestali da koristite natpise uživo na sastanku, idite na kontrole sastanka i izaberite stavku Još opcija > Uključi natpise uživo ili Isključi natpise uživo.

Promena pozadine tokom sastanka

Smanjivanje vizuelnih smetnji može biti naročito korisno osobama sa oštećenim vidom ili poteškoćama u kognitivnoj komunikaciji, na primer. Kada je pozadina zamaglna ili postoji stabilna slika, lakše je da se fokusirate na osobu koja govori.

 1. Da biste promenili pozadinu dok ste na sastanku, idite na kontrole sastanka i izaberite stavku Još radnji > Prikaži efekte pozadine.

 2. Izaberite stavku Zamagi da biste zamutili pozadinu ili odaberite neku od dostupnih slika da biste je zamenili. Da biste otpremili svoju sliku, izaberite stavku Dodaj novo i izaberite datoteku .jpg, .png ili .bmp datoteku sa računara.

 3. Možete da pregledate odabranu pozadinu da biste videli kako izgleda pre nego što je primenite.

Napomene: 

 • Ova funkcija trenutno nije dostupna linux korisnicima.

 • Efekti pozadine vam neće biti dostupni ako koristite Microsoft Teams optimizovanu virtuelnu infrastrukturu radne površine (VDI).

 • Ako vaš sastanak koristi prevodilac jezika znaka, nemojte zamagljivati njihovu pozadinu jer to može sakriti jezik znaka.

Snimite sastanak

Snimak sastanka može biti koristan osobama sa kognitivnim poteškoćama, na primer. Možete da prođete kroz snimak sopstvenim tempom, kao i da se vratite da biste još jednom proverili sve što ste propustili.

Napomene: 

 • Pre nego što počnete da snimate, uverite se da su drugi učesnici odobrili.

 • Uverite se da svi video snimci imaju tačne, vremenski sinhronizovane skrivene titlove.

Da biste započeli i zaustavili snimanje na sastanku, idite na kontrole sastanka i izaberite stavku Započni snimanje iliZaustavi snimanje.

Snimak možete da pronađete u istoriji ćaskanja tokom sastanka. Da biste otvorili istoriju ćaskanja, idite na kontrole sastanka i izaberite stavku Prikaži razgovor. Ako koristite Microsoft Outlook, veza ka snimku sastanka će takođe biti poslata e-poruci.

Takođe pogledajte

5 saveta za korišćenje usluge Teams kada ste gluvi ili imate problema sa sluhom

Korišćenje Microsoft Teams sa čitačem ekrana: Najčešća pitanja

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×