Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Soba za sastanke u programu Lync Web App pruža brz pristup svim funkcijama sastanka, kao i mnogo prostora za prikazivanje video zapisa učesnika i deljenog sadržaja sastanka. Za kretanje kroz sobu za sastanke možete da koristite miš ili pokrete dodirom kao što je tap ili dupli tap na uređaju sa ekranom osetljivim na dodir.

Ikone za pristup većini funkcija sastanka nalaze se blizu donjeg dela sobe za sastanke, a neke se nalaze desno na vrhu u sobi za sastanke. Počnimo od onih koje se nalaze u sobi levo na dnu.

Trenutne poruke

Tokom sastanka učesnicima možete da šaljete trenutne poruke (IM). Međutim, poruke će biti poslate svim učesnicima. Ne možete da šaljete trenutne poruke pojedinačnim učesnicima. Kliknite na dugme poruke da biste otvorili prozor za trenutne poruke. Otkucajte poruku i izaberite stavku Enter da biste je poslali.

Da biste zatvorili prozor za razmenu trenutnih poruka, kliknite ponovo na dugme poruke ili kliknite na dugme X na vrhu prozora. Da biste zakačili prozor za razmenu trenutnih poruka sa leve strane sobe za sastanke, izaberite strelicu na vrhu prozora.

snimak ekrana prozora za razmenu trenutnih poruka koji se prikaže kada zadržite pokazivač na dugmetu za razmenu trenutnih poruka

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Slanje trenutne poruke iz aplikacije Lync Web App

Audio kontrole

Ako zvuk sastanka dobijate kroz računar ili iz ugrađenog mikrofona i zvučnika ili preko slušalica i mikrofona povezanih sa računarom, kliknite na dugme telefona/mikrofona da biste pristupili meniju za audio kontrole. Preko tog menija možete da se privremeno isključite/ponovo uključite, stavite poziv na čekanje, promenite audio uređaj i kontrolišete jačinu zvuka.

snimak ekrana opcija koje se prikažu kad se pokazivač zadrži na dugmetu za zvuk

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Dodavanje zvuka i video zapisa sastanku iz programa Lync Web App

Video kontrole

Ako je kamera povezana i podešena, možete odabrati da delite video sa drugim učesnicima sastanka kako biste simulirali iskustvo sastanka uživo. Kliknite na dugme kamere da biste pregledali video. Ako želite da delite video, izaberite opciju Pokreni moj video.

snimak ekrana opcija koje se prikažu kad se pokazivač zadrži na dugmetu za video

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Dodavanje zvuka i video zapisa sastanku iz programa Lync Web App

Deljenje sadržaja

Ako ste izlagač na sastanku, možete deliti sadržaj sa drugim učesnicima. Kliknite na dugme monitora, a zatim na kartici IZLAGANJE izaberite tip sadržaja koji želite da delite – radnu površinu računara, otvoreni program na računaru, PowerPoint prezentaciju, praznu belu tablu po kojoj mogu da pišu svi učesnici ili anketu. Koristite ONENOTEtab    da biste pristupili OneNote beležnicama koje dele korisnici na sastanku. Koristite karticu PRILOZI da biste učesnicima na sastanku slali priloge koje oni mogu da preuzmu na svoje računare.

snimak ekrana menija za deljenje sa izabranom karticom izlaganja koja prikazuje powerpoint i druge opcije deljenja

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Deljenje radne površine i programa iz programa Lync Web App

Deljenje PowerPoint prezentacije iz programa Lync Web App

Uređivanje beleški sa sastanka u aplikaciji Lync Web App

Upravljanje učesnicima

Ako ste izlagač, tokom sastanka možete da upravljate privilegijama koje učesnici imaju tokom sastanka. Kliknite na dugme „Osobe“. Na kartici UČESNICI videćete sve izlagače i učesnike sastanka u zasebnim grupama. Pored imena svakog učesnika videćete ikone koje pokazuju status njihove mogućnosti razmene trenutnih poruka, mogućnosti audio i video sadržaja, kao i mogućnosti deljenja. Da biste promenili privilegiju učesnika, kliknite desnim tasterom miša na ime učesnika ili tapnite dvaput na njega da biste prikazali opcije učesnika. Zatim možete odabrati da privremeno isključite/ponovo uključite učesnika, uklonite ga ili mu promenite status u izlagača ili učesnika.

Da biste zatvorili prozor, kliknite ponovo na dugme „Osobe“ ili kliknite na dugme X na vrhu prozora. Da biste zakačili prozor sa leve strane sobe za sastanke, izaberite strelicu na vrhu prozora.

snimak ekrana ikona pored imena učesnika koje pokazuju dostupnost mogućnosti razmene trenutnih poruka, audio i video mogućnosti i mogućnosti deljenja

Opcije rasporeda

Deo ekrana na kojem se prikazuju video zapisi ili statične slike učesnika sastanka naziva se galerija. Da biste promenili raspored galerije, kliknite na dugme Izaberi raspored. Možete izabrati opciju Prikaz galerije, Prikaz govornika ili Prikaz prezentacije.

Snimak ekrana menija za promenu rasporeda sa tri opcije

Osim toga, možete povećati prozor sastanka. Kliknite na dugme Ceo prozor snimak ekrana dugmeta celog prozora da biste ušli u režim prikaza preko celog ekrana. Na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows, pritisnite taster F11 da biste ušli u režim prikaza preko celog ekrana u pregledaču ili da biste iz njega izašli.

Opcije sastanka

Kliknite na dugme Opcije u gornjem desnom uglu sobe za sastanke. U meniju koji se prikazuje izaberite stavku Opcije da biste promenili opcije sastanka, Informacije o pridruživanju sastanku da biste dobili detaljne podatke o sastanku, kao što su veza do Lync sastanka, ID konferencije i tako dalje, i Pomoć da biste pristupili dokumentaciji i informacijama o verziji aplikacije Lync Web App.

Snimak ekrana menija opcija

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Podešavanje Lync Web App opcija

Opcije za navigaciju

Kliknite na dugme šake da biste se prebacivali između režima navigacije dodirom i mišem. Ako Lync Web App koristite na uređaju sa ekranom osetljivim na dodir, automatski se uključuje režim dodira.

snimak ekrana dugmadi opcija, režima dodira i pomoći sa istaknutim dugmetom režima dodira

Potrebna vam je pomoć?

Ukoliko su vam potrebne informacije o funkcijama u aplikaciji Lync Web App, kliknite na dugme Pomoć da biste pristupili celokupnoj kolekciji dokumentacije na mreži.

Napuštanje zvuka

Da biste prekinuli vezu samo sa zvukom sastanka koji se reprodukuje preko računara, kliknite na dugme Prekini vezu snimak ekrana dugmeta prekidanja veze. I dalje ćete moći da vidite i delite sadržaj, kao i da prikažete statičke slike drugih učesnika, ali nećete moći da primate ili šaljete video zapise.

Napuštanje sastanka

Da biste potpuno napustili sastanak, kliknite na dugme Napusti sastanak. U dijalogu koji se prikazuje kliknite na dugme U redu da biste potvrdili da želite napustiti sastanak.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×