Izdvajanje datoteka ili objekata iz PowerPoint datoteke

Ako želite da zasebno koristite datoteke ili objekte iz prezentacije PowerPoint, kao što su video zapisi, fotografije ili zvukovi, možete da ih izdvojite tako što ćete konvertovati prezentaciju u fasciklu "zipovana". Međutim, imajte u vidu da ne možete da izdvojite PDF ili. dotx datoteke.

Sledeća procedura funkcioniše u operativnom sistemu Windows, ali ne i na macOS.

Savet: Preporučujemo da prvo napravite kopiju prezentacije, a zatim izvršite sledeću proceduru na kopiji. Tako ćete osigurati da se originalna prezentacija sačuva.

Pre nego što izvršite ovu proceduru, uverite se da je podešen istraživač datoteka tako da prikazuje imena datoteka sa oznakama tipa datoteke.

Postavljanje istraživača datoteka da prikaže oznake tipa datoteke

Koraci za podešavanje istraživača datoteka (prethodno nazvan Windows Explorer) za prikazivanje imena datoteka sa oznakama tipa datoteke se razlikuju u zavisnosti od toga koju verziju operativnog sistema Windows imate.

Ako koristite Windows 10 ili Windows 8:

 • U istraživaču datoteka, u meniju Prikaz , u grupi Prikaži/sakrij potvrdite izbor u polju za potvrdu oznake tipa datoteke .

Ako koristite Windows 7, Windows Vista ili Windows XP:

 1. U programu Windows Explorer izaberite stavku Opcije fascikle i pretrage. U operativnom sistemu Windows 7, ovo se nalazi u okviru organizacije. U operativnim sistemima Windows Vista i Windows XP, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije fascikle.

 2. Na kartici Prikaz , u okviru datoteke i fascikleopozovite izbor u polju za potvrdu Sakrij oznake tipa datoteke poznatih tipova datoteka.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Otvaranje prezentacije u vidu fascikle

Da biste prezentaciju otvorili kao fasciklu, koristite Explorer da biste se kretali do fascikle koja sadrži željenu prezentaciju, a zatim uradite sledeće:

 1. Izaberite željenu prezentaciju, kliknite desnim tasterom miša na nju, a zatim izaberite stavku Preimenuj.

 2. Promena oznake tipa datoteke (. pptx) u . zip. Pritisnite taster ENTER da biste odredili ime, a zatim kliknite na dugme da u dijalogu preimenovanje .

 3. Kliknite dvaput na zipovanu datoteku da biste otvorili prozor istraživača za datoteke sadržaja.

  Zipovana datoteka sadrži nekoliko fascikli, od kojih mnogi sadrže informacije kao što su XML kodovi ili svojstva. Objekti kao što su video zapisi, zvučne datoteke ili slike se nalaze u fascikli ppt , u potfascikli medija .

  Lokacija fascikle "mediji"

Vraćanje originalne prezentacije u prethodno stanje

Da biste vratili originalnu prezentaciju, ponovite korake 1 i 2 u gorenavedenoj proceduri ovog puta kada izmenite oznaku tipa datoteke . zip na . pptx.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×