Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini

U ovom članku je objašnjeno kako da izvezete tabele veb aplikacije Access u Access bazu podataka na radnoj površini kao lokalne tabele. Da biste izvršili taj zadatak, otvorite informacije o vezi za tabele veb aplikacije Access, napravite ime ODBC izvora podataka (DSN) da biste se povezali sa tabelama veb aplikacije Access, a zatim uvezite podatke iz tabela veb aplikacije u lokalne tabele u Access bazi podataka na radnoj površini. Evo koraka koji su neophodni za dovršavanje tog zadatka.

Omogućavanje veza za Access Web App

 1. Otvorite veb aplikaciju Access u Access klijentu. Ako niste sigurni kako da otvorite veb aplikaciju Access u Access klijentu, pročitajte članak Promena veb aplikacije Access.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Informacije > Upravljanje u okviru grupe „Veze“.

 3. Izaberite stavku Omogući vezu koja je za čitanje i pisanje da biste otvorili veze ka tabelama veb aplikacije Access.

 4. Izaberite stavku Prikaz informacija o vezama koje su za čitanje i pisanje da biste prikazali sve neophodne informacije o vezi.

 5. Kopirajte i nalepite vrednosti „Server“, „Baza podataka“, „Korisničko ime“ i „Lozinka“ u Notepad ili Word odnosno ostavite prozor „Informacije o vezi“ otvoren kako biste kasnije iz njega mogli da kopirate i nalepite informacije.

Pravljenje imena ODBC izvora podataka (DSN) za povezivanje sa veb aplikacijom Access na SQL serveru

 1. Otvorite alatku „Administrator ODBC izvora podataka“ na računaru ili uređaju. Postoji mnogo metoda za pristup toj alatki, stoga da bismo pojednostavili stvari, evo odgovarajućih izvršnih lokacija za broj bita DSN-a koji želite da napravite.

  • Windows 32-bitni (x86) / Office 32-bitni (x86): %windir%\System32\odbcad32.exe

  • Windows 64-bitni (x64) / Office 64-bitni (x64): %windir%\System32\odbcac32.exe

  • Windows 64-bitni (x64) / Office 32-bitni (x86): %windir%\SysWow64\odbcad32.exe

  Napomena: Broj bita DSN-a trebalo bi sa se podudara sa brojem bita Office instalacije. „%windir%“ obično ukazuje na podrazumevanu lokaciju operativnog sistema Windows ili c:\windows

 2. Izaberite stavku Dodaj na kartici „DSN korisnika“ ili „DSN sistema“ dijaloga „Administrator ODBC izvora podataka“.

 3. Izaberite upravljački program SQL Server Native Client 11.0, a zatim kliknite na dugme Završi.

 4. U okvir za tekst Ime unesite željeno ime za ovaj novi DSN.

 5. U okvir za tekst Server unesite ime servera koje ste prethodno prikupili iz informacija o vezi veb aplikacije Access.

 6. Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili.

 7. Izaberite opciju Pomoću potvrde identiteta SQL servera koristeći ID za prijavljivanje i lozinku koje je uneo korisnik.

 8. Nalepite korisničko ime i lozinku iz informacija o vezi veb aplikacije Access koje ste prethodno sačuvali u okvire za tekst ID za prijavljivanje i Lozinka.

 9. Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili.

 10. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Promeni podrazumevanu bazu podataka u.

 11. Nalepite ime baze podataka iz informacija o vezi veb aplikacije Access koje ste prethodno sačuvali u okvir za tekst ime baze podataka gde je trenutno navedeno (Podrazumevano). Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili.

  Važno: Nemojte da kliknete na strelicu nadole za ime baze podataka ako se povezujete sa bazom podataka na lokaciji SQL Azure (Microsoft 365 ili SharePoint online) pošto nećete moći da prikažete listu dostupnih baza podataka i nailazite na grešku. Najbolje je da kopirate i nalepite ime određene baze podataka u ovo polje.

 12. Na poslednjoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Završi.

 13. Ako sada želite da testirate informacije o vezi, u dijalogu „ODBC Microsoft SQL Server“ izaberite stavku Testiraj izvor podataka. Kada završite, kliknite na dugme U redu.

Korišćenje DSN-a u okviru Access baze podataka na radnoj površini za uvoz tabela veb aplikacije Access

Sada kada ste napravili ODBC DSN, možete da koristite te informacije o vezi iz mnogih aplikacija. Evo koraka za korišćenje ovog ODBC DSN-a za uvoz tabela iz veb aplikacije Access u Access bazu podataka na radnoj površini. Za druge aplikacije bi trebalo da potražite informacije o korišćenju ODBC veza u pomoćnoj dokumentaciji.

 1. Napravite novu Access bazu podataka na radnoj površini ili otvorite postojeću Access bazu podataka na radnoj površini.

 2. Na traci izaberite stavke Spoljni podaci > ODBC baza podataka u okviru grupe Uvoz i povezivanje.

 3. U dijalogu „Pribavljanje spoljnih podataka – ODBC baza podataka“ izaberite stavku Uvezi izvorne podatke u novu tabelu u aktuelnoj bazi podataka, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Savet: Ako želite samo da se povežete sa tabelama veb aplikacije Access iz Access baze podataka na radnoj površini, u dijalogu „Pribavljanje spoljnih podataka – ODBC baza podataka“ izaberite stavku Poveži se sa izvorom podataka pomoću povezane tabele.

 4. U dijalogu „Izbor izvora podataka“ izaberite karticu Računar kao izvor podataka.

 5. Izaberite ODBC DSN koji ste prethodno napravili, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. U okvir za tekst Lozinka, u dijalogu Prijavljivanje na SQL server unesite lozinku iz informacija o vezi veb aplikacije Access, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. Izaberite sve tabele veb aplikacije koje želite da uvezete u Access bazu podataka na radnoj površini.

  Napomena: Tabele pod imenom „Access.<imetabele>“ jesu one koje sadrže podatke iz veb aplikacije Access. Tabele pod imenom „Access.<imetabele>?Slike“ sadrže sve podatke o slici iz veb aplikacije Access.

 8. Da biste započeli proces uvoza, kliknite na dugme U redu.

 9. Kada Access dovrši proces uvoza, kliknite na dugme Zatvori da biste zatvorili dijalog uvoza.

 10. Sada imate lokalnu tabelu u Access bazi podataka na radnoj površini za svaku tabelu u veb aplikaciji Access.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×