Kako da pristupite Outlook.com kada putujete

Microsoft čuva oko za neobičnu aktivnost prijavljivanja na nalogu, u slučaju da neko drugi pokušava da se uključi u vaš nalog. Ako ste na putu na novo mesto ili koristite novi uređaj, možemo vas upitati da potvrdite da ste to zaista vi.

Kada detektujemo pokušaj prijavljivanja sa nove lokacije ili uređaja, dodajemo drugi sloj zaštite i pošaljemo vam e-poruku i SMS obaveštenje.

Stvari koje treba da uradite pre nego što putujete

 • Uverite se da je bezbednost Microsoft naloga ažurirana. Svako sa Microsoft nalogom mora da ima ažurne bezbednosne informacije o bezbednosti, što je alternativna e-adresa ili broj telefona gde možete da nabavite bezbednosne kodove.

 • Preuzmite i instalirajte besplatnu Microsoft aplikaciju za potvrdu identiteta za Android, iOS ili Windows Phone

  Savet: Nije potrebno da imate Wi-Fi ili mobilne podatke za korišćenje Microsoft aplikacije za potvrdu identiteta. Pored toga, zato što aplikacija prestaje da se pokreće čim je zatvorite, neće vam isprazniti bateriju.

 • Koristite automatske odgovore da biste svima rekli da nećete odmah odgovarati na poruke. Automatski odgovori se šalju jednom svakom pošiljaocu. Saznajte kako da šaljete automatske odgovore u Outlook.com.

Održavanje ažurirane bezbednosti Microsoft naloga

Bezbednosna kontakt informacije je alternativna e-adresa ili broj telefona koji dodate na nalog. Ako zaboravljate lozinku ili neko drugi pokušava da preuzme vaš nalog, šaljemo bezbednosni kôd na tu alternativnu e-adresu ili broj telefona. Kada unesete kôd koji ste primili, znamo da ste zaista vi i možemo da vas vratimo na Microsoft nalog.

 1. Idite na stranicu osnove bezbednosti i prijavite se pomoću Microsoft naloga.

 2. Izaberite stavku bezbednosna kontakt informacije > Dodajte bezbednosne informacije .

 3. Izvršite uputstva da biste uneli e-adresu ili broj telefona. Microsoft će poslati bezbednosni kôd na tu novu e-adresu ili broj telefona.

 4. Unesite bezbednosni kôd i izaberite stavku dalje. Nove bezbednosne kontakt informacije pojaviće se na listi.

Da biste uklonili bezbednosne kontakt informacije, izaberite stavku Ukloni pored e-adrese ili broja telefona koji više ne želite da koristite. Možda će vam biti zatraženo da dodate nove bezbednosne informacije o kontaktu da biste mogli da uklonite stare informacije.

Dodavanje pouzdanog uređaja na Microsoft nalog

Na pouzdanim uređajima nije potrebno da unesete bezbednosni kôd svaki put kada pokušate da pristupite osetljivim informacijama.

 1. Na uređaju koji želite da napravite pouzdani uređaj, idite na stranicu bezbednosne postavke i prijavite se na Microsoft nalog.

 2. Bićete upitani da unesete bezbednosni kôd. Odaberite da li ćete dobiti kôd putem e-pošte, teksta ili aplikacije za potvrdu identiteta. Kada imate šifru, unesite ga u okvir za tekst.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu za često prijavljivanje na ovom uređaju. Ne pitaj me za kôd.

  Snimak ekrana dijaloga "pouzdani uređaj"

 4. Izaberite stavku Prosledi.

Sada možete da se prijavite i uredite informacije na ovom uređaju kada god to želite, bez unosa drugog bezbednosnog koda.

Saznajte više

Saznajte više o aplikaciji za potvrdu Microsoft identiteta.

Pogledajte više tema o tome kako da zaštitite Microsoft nalog.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×