Kako se ispravlja #VALUE! greška u funkciji CONCATENATE

Važno: U Excel 2016, Excel Mobile i Excel za veb, funkcija KOCATENATE je ispravljena funkcijom "grofica". Iako je funkcija CONCATENATE i dalje dostupna radi kompatibilnosti sa prethodnim verzijama, trebalo bi da razmislite o korišćenju funkcije CONCAT jer nudi mnogo više mogućnosti.

Jedna od situacija u kojima ćete najčešće naići na grešku #VALUE! kada koristite CONCATENATE jeste kada pokušate da napravite nisku koja sadrži referencu ćelije koja ima grešku, kao što je #VALUE!.

U sledećem primeru želimo da sagledamo D2, E2 i F2, gde E2 ima #VALUE! grešku.

#VALUE! greška u funkciji CONCATENATE

Greška u E2 dovodi do toga da funkcija pokazuje #VALUE! grešku. Da biste uspješno funkcionisao, moraćete da zamenite grešku razlikom od greške. Možete da napravite formulu koja proverava da li postoji greška u ćeliji Cell, kao i ako se to desi, prikazuje tekstualnu nisku u kojoj se pojavljuje vrednost 0 (ili možete da zamenite sopstveni tekst za 0, ali ćete morati da prelomite tekst u citijuim – "tekst").

Ovakva formula će funkcionisati:

=IF(ISERROR(E2),CONCATENATE(D2," ",0," ",F2))

Funkcije IF i ISERROR korišćene kao privremeno rešenje za spajanje niske sa #VALUE! greškom

Kako to funkcioniše? Funkcija IF koristi funkciju IFERROR da odredi da li E2 sadrži grešku, a ako sadrži, funkcija CONCATENATE kombinuje vrednosti iz ćelija D2, E2 i F2 (funkcija zamenjuje grešku nulom) i prikazuje dobijenu tekstualnu nisku. Imajte na umu da formula takođe koristi razmake („ “) kako bi razdvojila vrednosti.

Ispravljanje greške #VALUE! pomoću formule CONCATENATE u programu Excel 2003 i starijim verzijama

Ako dobijate grešku #VALUE! u programu Office Excel 2003 ili starijim verzijama, morate da opozovete izbor u polju za potvrdu „Prelazna evaluacija formula (TFE)“ u programu Excel. Slijedite korake iznete u #VALUE! greška prilikom spajanja ćelija kako biste rešili ovaj problem.

Da li imate pitanje vezano za određenu funkciju?

Objavite pitanje na forumu Excel zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Excel

Imate li predloge za to kako možemo da poboljšamo sledeću verziju programa Excel? Ako imate, pogledajte teme na lokaciji Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Ispravljanje greške #VALUE! greška

Funkcija CONCATENATE

Funkcija CONCAT

Pregled formula u programu Excel

Način izbegavanja oštećenih formula

Otkrivanje grešaka u formulama

Sve Excel funkcije (abecednim redom)

Sve Excel funkcije (po kategoriji)

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×