Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uštedite vreme i rad kopiranjem slajda – iz prezentacije na kojoj radite ili iz zasebne prezentacije. Kada kopirate neke slajdove iz prezentacije na lokaciju u okviru iste prezentacije ili u drugu prezentaciju, možete da navedete temu koju želite da novi slajdovi usvoje.

 1. Izaberite Prikaz, pa onda u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalan.

 2. Na sličicama slajda s leve strane izaberite slajd koji želite da kopirate.

  • Da biste izabrali više uzastopnih slajdova, kliknite na prvi slajd, pritisnite taster Shift, a zatim kliknite na poslednji željeni slajd. Druga mogućnost je da kliknete na prvi slajd, pritisnete taster Shift, a zatim pritisnete dugme CURSOR DOWN dok ne dođete do poslednjeg slajda.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, pritisnite taster Ctrl, a zatim kliknite na svaki željeni slajd.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na sličicu koju želite da kopirani slajdovi prate u drugoj prezentaciji i u okviru Opcije lepljenja uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli temu prezentacije u koju nalepljujete, izaberite stavku Koristi odredišnu temu Dugme "Koristi odredišnu temu". Ovo će prilagoditi kopirani slajd tako da se podudara sa odredišnom temom.

  • Da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate, izaberite stavku Zadrži u izvornom obliku The Keep Source Formatting button. To podrazumeva da će slajd zadržati originalni format teme, a ne temu prezentacije

Gde se nalazi dugme Opcije lepljenja?

Kada nalepite slajd na novu lokaciju, dugme Opcije lepljenja Dugme "Opcije lepljenja" se automatski pojavljuje blizu nalepljenog slajda u normalnom prikazu. Druga mogućnost je da koristite prečicu ctrl+V lepljenje da biste nalepili slajd. Ispod slajda ćete videti karticu koja vam omogućava da izaberete opcije oblikovanja – Koristite odredišnu temu i zadržite izvorno oblikovanje

Do stavke Opcije lepljenja možete da pristupite tako što ćete izabrati stavku Početak, a zatim kliknuti na strelicu ispod dugmeta Nalepi.

 1. Izaberite stavku Prikaz, a zatim stavku Normalno.

 2. Na sličicama slajda s leve strane izaberite slajd koji želite da kopirate.

  • Da biste izabrali više uzastopnih slajdova, kliknite na prvi slajd, pritisnite taster Shift, a zatim kliknite na poslednji željeni slajd. Druga mogućnost je da kliknete na prvi slajd, pritisnete taster Shift, a zatim pritisnete dugme CURSOR DOWN dok ne dođete do poslednjeg slajda.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, pritisnite taster COMMAND, a zatim kliknite na svaki željeni slajd.

 3. Ctrl+klik ili kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

 4. Ctrl+klik ili kliknite desnim tasterom miša na sličicu koju želite da kopirani slajdovi prate u drugoj prezentaciji, kliknite na dugme Opcije lepljenja koje se pojavljuje, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli temu prezentacije u koju nalepljujete, izaberite stavku Koristi odredišnu temu. Ovo će prilagoditi kopirani slajd tako da se podudara sa odredišnom temom.

  • Da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate slajdove, izaberite stavku Zadrži u izvornom obliku. To podrazumeva da će slajd zadržati originalni format teme, a ne temu prezentacije

Kopiranje i lepljenje u programu PowerPoint za veb razlikuje se donekle od kopiranja i lepljenja u PowerPoint aplikaciji za računar zbog ograničenja tehnologije veb pregledača. Ako za pristupanje programu Firefox koristite pregledač Firefox, pogledajte članak PowerPoint za veb Kopiranje i lepljenje slajdova pomoću programa Firefox ispod .

 1. Izaberite slajd ili slajdove koje želite da kopirate, a zatim na kartici Početak izaberite stavku Kopiraj.

  Kopiranje slajda

  • Da biste izabrali više uzastopnih slajdova, kliknite na prvi slajd, pritisnite taster Shift, a zatim kliknite na poslednji željeni slajd.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, pritisnite taster Ctrl, a zatim kliknite na svaki željeni slajd.

 2. Dok ste još u oknu sa sličicama, kliknite desnim tasterom miša na lokaciju na koju želite da nalepite kopirani slajd, a zatim kliknite na dugme Nalepi.

  Kliknite na dugme „Nalepi“

  Napomena:  Ako budete upitani za pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.

Kopiranje i lepljenje slajdova pomoću pregledača Firefox

Moraćete da koristite prečice na tastaturi da biste kopirali i lepili slajdove pomoću Firefox pregledača.

 1. U oknu sa sličicama izaberite slajd koji želite da kopirate, a na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 2. Dok ste još u oknu sa sličicama, idite na lokaciju na koju želite da nalepite slajd, a na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+P.

Takođe pogledajte

Ponovna upotreba (uvoz) slajdova iz druge prezentacije

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×