Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365 tastaturu i čitač ekrana da biste pregledali aktivnost datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitače ekrana ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti. Ako proverite nedavnu aktivnost datoteke ili fascikle, možete brzo da saznate kada je stavka promenjena, ko je izmenio stavku i sve komentare o promenama.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Kada koristite SharePoint u sistemu Microsoft 365, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog SharePoint u sistemu Microsoft 365 pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint u sistemu Microsoft 365.

U ovoj temi

Pregled aktivnosti datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata

 1. Prebacivanje na prikaz Lista ili Pločice. Za uputstva pogledajte Prebacivanje na prikaz Lista ili Pločice.

 2. U prikazuLista ili Pločice pritiskaj taster Tab dok ne čujete prvu ili trenutno izabranu stavku u biblioteci dokumenata.

 3. Da biste premestili fokus na datoteku čiju istoriju verzija želite da proverite, pritiskjte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime datoteke ili fascikle koje želite.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10 da biste otvorili kontekstualni meni.

 5. U kontekstualnom meniju pritiskjte taster sa strelicom nagore dok ne čujete "Otvori okno sa detaljima" i pritisnite taster Enter. Otvara se okno sa detaljima.

 6. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "More details" (Još detalja) i pritisnite taster Enter.

 7. Pritiskate taster Tab dok ne čujete: "Aktivnost datoteka i fascikli". Da biste pregledali listu nedavnih aktivnosti, pritisnite taster sa strelicom nadole. Čujete datum izmene i ime osobe koja je izmenila datoteku.

 8. Da biste izašli iz okna sa detaljima, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Komandna traka", pritiskjte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "Otvorite okno sa detaljima, stavka menija, razvijeno", a zatim pritisnite taster Enter.

Prebacivanje na prikaz Lista ili Pločice

Da biste pregledali aktivnost datoteke ili fascikle, prebacite se na prikaz Lista ili Pločice.

 1. Uverite se da nije izabrana nijedna datoteka ili fascikla. Meni Opcije prikaza dostupan je na traci sa menijima samo kada u biblioteci dokumenata nije izabrana nijedna datoteka.

 2. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Komandna traka".

 3. Pritiskjte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "Prikaz svih dokumenata", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskjte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Lista" ili "Pločice", a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Korišćenje čitača ekrana za prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×