Korišćenje čitača ekrana za pretraživanje u aplikacija Office

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite aplikacija Office TalkBack, ugrađeni Android čitač ekrana, da biste pretražili dokumente, medije i beleške.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite VoiceOver, ugrađeni iOS čitač ekrana. Da biste saznali više o korišćenju programu VoiceOver, posetite Apple pristupačnost.

Korišćenje pretrage u aplikacija Office

 1. U aplikacija Office brzo prevucite nadole, a zatim nadole jednim prstom da biste premestili fokus na gornji deo kartice Početak.

 2. Brzo pre prevucite nalevo dok ne dođete do dugmeta Pretraži, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali reči za pretragu.

  Savet: Pretraga pronalazi rezultate na osnovu imena datoteka dokumenta i sadržaja note. Takođe možete da pretražujete po tipu datoteke.

 4. Rezultati pretrage datoteka se vraćaju dok kucate. Brzo prevucite nalevo da biste prešli na rezultate pretrage.

 5. Da biste proverili sve rezultate pretrage, pre prevucite jednim prstom na ekranu u donje desnom uglu ekrana dok ne dođete do dugmeta Pretraži, a zatim podignite prst sa ekrana.

 6. Rezultati pretrage se vraćaju i grupišu na kartice Datoteke, Medijii Beleške. Da biste otvorili karticu, brzo pre prevucite nalevo dok ne čujete karticu koji želite, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Na kartici brzo prevlače nalevo dok ne čujete stavku koju želite, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste je otvorili.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa datotekama u aplikacija Office

Korišćenje čitača ekrana za rad sa PDF-ovima u programu aplikacija Office

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Osnovni zadaci pri korišćenju čitača ekrana sa aplikacija Office

Saznajte raspored ekrana aplikacija Office čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i aplikacija Office

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×