Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana zavirivanje u centar Exchange za administaciju i dodavanje kartica

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

KoristiteExchange centar administracije (EAC) pomoću tastature i čitača ekrana da biste se išli na kartice na EAC tabli i da biste dodali nove kartice. Kartice olakšavaju brz pristup izveštajima koji su vam važni.

Testirali smo ga sa Narator u programu Microsoft Edge i sa jaWS u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i veb pregledačima sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Exchange Online je uključen u planove Microsoft 365 pretplate za preduzeća i velika preduzeća; međutim, mogućnosti se mogu razlikovati po planu. Ako EAC ne uključuje funkciju opisanu u ovom članku, plan je možda ne obuhvata. Više informacija o mogućnostima Exchange Online pretplate potražite u temi Koji Microsoft 365 poslovni proizvod ili licencu imam? i Exchange Online opis usluge.

U ovoj temi

Navigate the EAC dashboard cards

 1. Na EAC dashboard-tabli, pritiskate taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete: "Add menu card, menu item" (Dodaj karticu menija, stavka menija). Fokus je sada na traci sa menijima iznad kartica.

 2. Da biste se premestili na prvu karticu, pritisnite taster Tab. Fokus se premešta na dugme menija na vrhu svake kartice. Čujete kategoriju kartice, na primer, "Protok pošte", iza čega sledi "Dugme". Pritiskate taster Tab da biste kruželi po sadržaju kartice, a zatim da biste se premestili na sledeću karticu.

  Napomena: Raspored kartica se menja. U nekim karticama možete da se pomerate u okviru njenog sadržaja uz tastere sa strelicama.

 3. Mnoge kartice imaju dugme Prikaži izveštaje na dnu. Pritisnite taster Enter ako želite da otvorite pun prikaz izveštaja. Zatim pritiskate taster Tab dok ne čujete kategoriju izveštaja, na primer "Protok pošte", a zatim pritisnite taster SR+taster sa strelicom nadole da bi čitač ekrana pročitao sadržaj prikaza izveštaja.

 4. Da biste se vratili na matičnu stranicu iz prikaza izveštaja, pritiskjte kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Matična stranica, razvijeno", a zatim pritisnite taster Enter.

Dodavanje novih kartica

 1. Na EAC dashboard- tabli, pritiskate taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Dodaj karticu menija, stavka menija", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se iskačući prozor Dodavanje kartica na matičnu stranicu. Fokus se premešta na dugme Zatvori.

 2. Da biste se prebacili na opcije nove kartice, pritiskate taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab. Čitač ekrana najavljuje ime kartice, iza čega sledi kratak opis. Da biste dodali trenutno izabranu karticu, pritisnite taster Enter.

 3. Da biste zatvorili iskačući prozor i vratili se na tablu, pritiskjte taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete "Dugme", a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za otvaranje Exchange centra za administaciju

Dozvole u Exchange Online

O ulogama uloga administ.

Dozvole za funkcije u Exchange Online

Tasterske prečice u Exchange centra za administaciju

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×