Korišćenje funkcije „Nebitna e-pošta“ za sortiranje poruka niskog prioriteta u programu Outlook

U programu Outlook 2016 za Windows, funkcija „Nebitna e-pošta“ može vam pomoći da filtrirate e-poruke niskog prioriteta i uštedite vreme za najvažnije poruke. Ako funkcija „Nebitna e-pošta“ nije za vas, možete da je isključite.

Server e-pošte prati e-poruke koje čitate i one koje ne čitate. Kada je uključite, funkcija „Nebitna e-pošta“ radi automatski. Kako pristižu nove e-poruke, ona uzima poruke koje ćete najverovatnije zanemariti i smešta ih u fasciklu „Nebitna e-pošta“.

Napomena: Ako ne vidite fasciklu „Nebitna e-pošta“ u poštanskom sandučetu, možda imate opciju fokusiranog prijemnog sandučeta. Pogledajte članak Fokusirano prijemno sanduče za Outlook za više informacija.

 1. U Outlook odaberite fasciklu Nered. Tamo ćete videti e-poštu.

 2. E-poštu možete da prevučete iz fascikle Nebitna e-pošta u Prijemno sanduče.

 3. Premeštanje e-poruke sa bilo kog uređaja u fasciklu „Nebitna e-pošta“ ili izvan nje je dovoljno da date signal sistemu „Nebitna e-pošta“ da stavka doprinosi pretrpanosti ili ne. Na primer, ako premestite e-poruku u fasciklu „Nebitna e-pošta“ u programu Outlook za računare ili u aplikaciju e-pošte na telefonu, sistem „Nebitna e-pošta“ snima radnju za sve aplikacije e-pošte. Ovo ne morate da uradite pojedinačno u svakoj aplikaciji.

Da biste upravljali postavkama nebitne pošte

 1. Ako imate Outlook 2016 za Windows, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Nebitna e-pošta i odaberete stavku Upravljanje nebitnom e-poštom.

  Manage Clutter

  Bićete usmereni na Outlook na vebu.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft 365 korisničkog ID-a i lozinke. Tada idete direktno na stranicu sa postavkama za Nebitnu e-poštu.

Možda će potrajati nekoliko dana da se funkcija Nebitna e-pošta sasvim prilagodi vašim željenim postavkama jer sistem beleži izabrane opcije i koristi te podatke radi prepoznavanja sličnih poruka u budućnosti. Funkciji „Nebitna e-pošta“ možete pomoći da brže nauči izbore tako što ćete izvršiti nekoliko jednostavnih radnji.

 • Ako u prijemnom sandučetu vidite e-poruku niskog prioriteta, kliknite desnim tasterom miša na nju i odaberite stavku Premesti u fasciklu „Nebitna e-pošta“ ili prevucite e-poruku iz prijemnog sandučeta i ispustite je u fasciklu „Nebitna e-pošta“.

  Outlook na vebu

  Outlook

  Move to Clutter

  Move to Clutter

 • Ako vidite poruku koja je greškom poslata u fasciklu Nebitna e-pošta, kliknite desnim tasterom miša na poruku i odaberite stavku Premesti u prijemno sanduče ili prevucite e-poruku iz fascikle „Nebitna e-pošta“ i ispustite je u prijemno sanduče.

  Outlook na vebu

  Outlook

  Premeštanje u prijemno sanduče

  Premeštanje u prijemno sanduče

Nebitne i neželjene e-poruke se filtriraju pre nego što dospeju u prijemno sanduče. Neželjena e-pošta se prvo procenjuje i filtrira, a zatim Outlook obrađuje pravila (ako ste ih podesili). Dalje, funkcija „Nebitna e-pošta“, na osnovu toga kako ste se ranije ponašali analizira preostale poruke i filtrira tipove poruka koje obično zanemarite ili na koje ne odgovarate.

Poruke od određenih osoba neće nikada biti klasifikovane kao nebitna e-pošta:

 • Vi

 • Bilo ko u lancu upravljanja

 • Vaši direktni izveštaji

"Ne znam" posmatra različite aspekte poruka u cilju razumevanja onoga što obično ne čitate. Na primer:

 • Pošiljalac

 • Da li ste učestvovali u razgovoru

 • Da li ste jedini primalac

 • Važnost

Kako se vaše navike čitanja menjaju, funkcija „Nebitna e-pošta“ uči i prilagođava se.

Morate da uključite funkciju „Nebitna e-pošta“ u programu Outlook na vebu da biste mogli da je koristite u programima Outlook na vebu i Outlook.

 1. Prijavite se u Outlook na vebu. Pročitajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu da biste dobili pomoć.

  Napomena: Ne možete da uključite funkciju „Nebitna e-pošta“ u light verziji programa Outlook na vebu. Međutim, možete da se prebacite na punu verziju tako što ćete otići na Opcije > Opšte > Light verzija i opozvati izbor u polju za potvrdu Koristi light verziju programa Outlook na vebu.

 2. U gornjem levom uglu stranice odaberite pokretanje aplikacija tako što Ikona za pokretanje aplikacija u Office 365 > Outlook.

  Pokretanje Microsoft 365 aplikacija sa istaknutom Outlook aplikacijom.

 3. Na traci za navigaciju idite na stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Automatska obrada u > fascikli.

 4. Odaberite stavku Odvoj stavke identifikovane kao nebitna e-pošta > Sačuvaj Čuvanje.

  Opcije za „Manje važno“

Napomene: 

 • Funkciju „Nebitna e-pošta“ možete da isključite u bilo kom trenutku tako što ćete izabrati opciju Ne odvajaj stavke identifikovane kao nebitna e-pošta.

 • Fascikla „Nebitna e-pošta“ ostaje u programu Outlook čak i kada isključite ovu funkciju.

Važno: Ako ste Office 2016 za Windows kupili kao jednokratnu kupovinu, a nemate pretplatu na Microsoft 365, nećete imati pristup nekim funkcijama, kao što je „Nebitna e-pošta“. Kako budemo napredovali, redovno će izlaziti ispravke sa novim funkcijama gde ćete morati da imate pretplatu na Microsoft 365 da biste ih koristili.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×