Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Fokusirano prijemno sanduče razdvaja prijemno sanduče na dve kartice – "U fokusu" i "Ostalo". Najvažnije e-poruke nalaze se na kartici "U fokusu", dok su ostale i dalje pristupačne – ali vam ne daju više vremena – na kartici Ostalo. 

Da bi kreirao prijemno poštansko sanduče koje vam se "oseća u redu", sistem uzima u nalog e-poruke i kontakte sa kojima vršite interakciju i filtrira galamdne izvore kao što su automatski generisani ili masovna e-pošta. Što ga više koristite, biće bolje.

Izaberite opciju kartice ispod za verziju programa Outlook koju koristite. Koju verziju programa Outlook imam?

Napomena: Ako koraci u okviru oveNovi Outlook ne rade, možda još uvek ne koristite novi Outlook za Windows. Izaberite klasični Outlook i umesto toga sledite ove korake.

Uključivanje ili isključivanje funkcije „Fokusirano prijemno sanduče“.

 1. Otvorite Outlook.

  Screenshot of Settings > Mail > Layout > Focused Inbox

 2. Izaberite stavku > Postavke prikaza Ikona „Postavke“.

 3. U pošti > raspored izaberite nalog na koji želite da primenite postavke.

  • Da biste ga uključili – Izaberite opciju Sortiraj poruke na karticama "U fokusu" i "Ostalo".

  • Da biste je isključili – Izaberite opciju Ne sortiraj moje poruke.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj ako ste uneli promene.

  Kada je fokusirano prijemno sanduče uključeno, kartice "U fokusu" i "Ostalo" prikazuju se na vrhu poštanskog sandučeta. Dobijate obaveštenja o prilivu e-pošte na kartici „Ostalo“ i uvek možete da se prebacujete sa kartice na karticu da biste ih brzo pogledali.

Promena načina na koji se organizuju poruke

 1. U prijemnom poštanskom sandučetu izaberite karticu U fokusu ili Ostalo, a zatim kliknite desnim tasterom miša na poruku koju želite da premestite.

 2. Da biste premestili poruku sa kartice "U fokusu" na karticu "Ostalo":
  Izaberite stavku Premesti > Premesti u prijemno poštansko sanduče Ostalo. Izaberite stavku Uvek premeštaj u prijemno poštansko sanduče Ostalo ako želite da se sve buduće poruke pošiljaoca isporuče na kartici Ostalo.

  Da biste premestili jednu poruku sa kartice "Ostalo" na karticu "U fokusu":
  Izaberite stavku > premesti u fokusirano prijemno sanduče. Izaberite stavku Uvek premeštaj u fokusirano prijemno sanduče ako želite da se sve buduće poruke pošiljaoca isporuče na kartici U fokusu.

Napomene: 

 • U programu Outlook za Windows, fokusirano prijemno sanduče dostupno je samo zaMicrosoft 365, Exchange i Outlook.com naloge.

 • Ako u poštanskom sandučetu ne vidite stavke "U fokusu" i "Ostalo", možda imate fasciklu "Nebitna e-pošta". Više informacija potražite u članku Korišćenje funkcije "Nebitna e-pošta" za sortiranje poruka niskog prioriteta u programu Outlook.

 • Rest API fokusiranog prijemnog sandučeta pruža Microsoft 365 poruke poštanskog sandučeta i obuku kako bi korisnicima pomogao da efikasno sortiraju e-poštu. Međutim, ovaj API nije podržan za poštansko Microsoft 365 Deljeno poštansko sanduče. Outlook za Windows trenutno prikazuje savete "Fokusirano prijemno sanduče" za deljene poštanske sandučiće. Ovo je neočekivano ponašanje. Microsoft je svestan problema i ovaj članak će biti ažuriran kada se promene dovrše.

Uključivanje fokusiranog prijemnog sandučeta

 1. U programu Outlook izaberite karticu Prikaz.

 2. Izaberite stavku Prikaži funkciju „Fokusirano prijemno sanduče“.

  Prikaži fokusirano prijemno sanduče

  Kartice „U fokusu“ i „Ostalo“ pojavljuju se na vrhu poštanskog sandučeta. Dobijate obaveštenja o prilivu e-pošte na kartici „Ostalo“ i uvek možete da se prebacujete sa kartice na karticu da biste ih brzo pogledali.

  Filtriraj fokusirano ili drugo

Promena načina na koji se organizuju poruke

 1. U prijemnom sandučetu odaberite karticu U fokusu ili Ostalo, a zatim kliknite desnim tasterom miša na poruku koju želite da premestite.

 2. Ako prelazite sa kartice "U fokusu" na karticu "Ostalo", izaberite stavku Premesti na karticu "Ostalo" ako želite da se premesti samo izabrana poruka. Izaberite stavku Uvek premeštaj na karticu "Ostalo" ako želite da se sve buduće poruke pošiljaoca isporuče na kartici Ostalo.

  Ako prelazite sa kartice "Ostalo" na karticu "U fokusu", izaberite stavku Premesti na karticu "U fokusu" ako želite da se premesti samo izabrana poruka. Izaberite stavku Uvek premeštaj na karticu "U fokusu" ako želite da se sve buduće poruke pošiljaoca isporuče na kartici U fokusu.
  Uporedni prikaz opcija „Premesti“ i „Uvek premeštaj“

  Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Uključivanje fokusiranog prijemnog sandučeta

 1. Otvorite Outlook.com, Hotmail.com ili Outlook na vebu.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“>Raspored > e-pošte.

 3. U odeljku Fokusirano prijemno sanduče izaberite opciju Sortiraj poruke na karticama U fokusu i Ostalo da biste ih uključili

  Da biste isključili fokusirano prijemno sanduče, izaberite stavku Ne sortiraj moje poruke.

 4. Ako ste izvršili promenu, izaberite stavku Sačuvaj.

 5. Na vrhu poštanskog sandučeta, na listi e-poruka izaberite stavku između kartica "U fokusu " i " Ostalo". Uvek možete da se prebacujete sa kartice na karticu da biste ih brzo pogledali.

Promena načina na koji se organizuju poruke

 1. U prijemnom sandučetu odaberite karticu U fokusu ili Ostalo, a zatim kliknite desnim tasterom miša na poruku koju želite da premestite.

 2. Ako premeštate jednu poruku sa kartice "U fokusu" na karticu "Ostalo", izaberite stavku Premesti > premesti u prijemno poštansko sanduče "Ostalo". Izaberite stavku Uvek premeštaj u prijemno poštansko sanduče Ostalo ako želite da se sve buduće poruke pošiljaoca isporuče na kartici Ostalo.

  Snimak ekrana prikazuje priručni meni sa opcijama za prijemno poštansko sanduče Premesti u drugo i Uvek premeštaj u prijemno poštansko sanduče Ostalo.

  Ako premeštate jednu poruku sa kartice "Ostalo" na karticu "U fokusu", izaberite stavku Premesti > premesti u fokusirano prijemno sanduče. Izaberite stavku Uvek premeštaj u fokusirano prijemno sanduče ako želite da se sve buduće poruke pošiljaoca isporuče na kartici U fokusu.

  Snimak ekrana prikazuje meni koji se klikće desnim tasterom miša sa opcijama Premesti u prijemno poštansko sanduče "U fokusu" i "Uvek premeštaj na karticu "Fokusirano prijemno sanduče".

Najčešća pitanja

Fokusirano prijemno sanduče zamenjuje nebitnu e-poštu. Kada se prebacite, više nećete primati manje važnu e-poštu u fascikli "Nebitna e-pošta". Umesto toga, e-pošta se deli na kartice „Fokusirano“ i „Ostalo“ u prijemnom sandučetu. Isti algoritam koji je premestio stavke u fasciklu "Nebitna e-pošta" sada koristi fokusirano prijemno sanduče, što znači da će sve e-poruke koje su podešene da se premešte u fasciklu "Nebitna e-pošta" sada biti premeštene na karticu "Ostalo". Sve poruke koje se već nalaze u fascikli "Nebitna e-pošta" ostaće tamo dok ne odlučite da ih izbrišete ili premestite.

Za sada možete da nastavite da koristite nebitnu e-poštu. Nebitnu e-poštu na kraju će zameniti fokusirano prijemno sanduče.

Da. Fokusirano prijemno sanduče možete da uključite na način opisan u gorenavedenim uputstvima.

Da. Čim uključite fokusirano prijemno sanduče, vidite kartice „U fokusu“ i „Ostalo“ na vrhu prijemnog sandučeta. Što više koristite fokusirano prijemno sanduče, ono sve pametnije organizuje poruke. Outlook možete i da naučite šta vam je najvažnije tako što ćete premeštati e-poruke sa kartice „U fokusu“ na karticu „Ostalo“ i obrnuto i podesiti zamene kako biste obezbedili da se e-poruke određenih pošiljaoca uvek pojavljuju na određenom odredištu.

Ako koristite deljeno poštansko sanduče, fokusirano prijemno sanduče neće funkcionisati. To nije greška.

Povezani članci

Fokusirano prijemno sanduče u programu Outlook za Mac

Fokusirano prijemno sanduče na mobilnim uređajima

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×