Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Hiperveza je veza iz jednog dokumenta u drugi koji se otvara drugu stranicu ili datoteku kada kliknete na njega. Možete da koristite hiperveze u radnoj svesci u pregledaču, tačno kao u druge aplikacije.

Sledeći odeljci opisuju kako da koristite hipervezu u različite vrste ciljne lokacije, i kako da kreirate hipervezu za upotrebu u radnoj svesci u pregledaču.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Korišćenje hiperveza u radnoj svesci u pregledaču

Nakon što dodate hiperveze Excel radnu svesku i sačuvajte je na lokaciji, možete da koristite hipervezu za pregledanje na drugu lokaciju i otvorite stranicu koju ste naveli. Na primer, možete da

Otvaranje dokumenta, datoteke ili Veb stranicu u novom prozoru   . Kada napravite vezu ka dokumentu ili Veb stranici izvan trenutne radne sveske, Web prikazivaču otvara novi prozor u pregledaču da biste ga prikazali.

Pokretanje programa e-pošte i kreirajte poruku.    Kada kliknete na hipervezu ka e-adresu, programa e-pošte se automatski pokreće i kreira e-poruku koja sadrži tačnu adresu u polju .

Idite na drugu lokaciju u trenutnoj radnoj svesci   . Ako hiperveze povezuje na drugu lokaciju u trenutnoj radnoj svesci, izbor aktivne ćelije menja novu lokaciju u radnoj svesci, ali ne otvori u zasebnom prozoru.

Navigacija ka drugoj lokaciji u trenutnoj radnoj svesci može da bude veoma korisna, posebno u velikoj radnoj svesci koja sadrži mnogo radnih listova. Na primer, možete da kreirate namenski radni list koji se ponaša kao glavni meni sa vezama ka svim odvojenim radnim listovima. Ili možete da kreirate veze koje povezuju ćelije u radnom listu sa srodnim informacijama u drugom radnom listu.

Vrh stranice

Kreiranje hiperveze ka koristite u radnu svesku zasnovanu na pregledaču

Ne možete da kreirate hipervezu direktno u radnoj svesci u Excel Services. Umesto toga, morate da kreirate ili uređivanje hiperveze u radnoj svesci pomoću programa Excel, a zatim objavite ili otpremanje radne sveske u biblioteci dokumenata. Postoji nekoliko načina da kreirate hipervezu. Možete otkucajte URL direktno u ćeliju, koristite dugme "Hiperveza" u grupi "veze" u programu Excel ili koristite funkciju hipervezu.

Kada kreirate hipervezu u Excel radnoj svesci, hipervezu kodira kao na Uniform Resource Locator (URL) odredište. URL može potrajati različitih oblika, u zavisnosti od odredišnu lokaciju (na vebu, u istom dokumentu, itd.). U odeljku Takođe pogledajte sadrži vezu koja pruža detaljne informacije o (i mnogo primera) različite vrste hiperveze u Excel radnoj svesci.

Sledeći primeri sintakse hiperveze sadrži detaljna objašnjenja elemenata hiperveze. Možete da koristite ove primere će vam pomoći da kreirate hiperveze.

 • Veza ka Veb stranici

  Ovaj primer prikazuje hipervezu koja vodi ka odvojenoj Veb stranici koja se nalazi na www.primer.com Veb serveru:

  http://www.example.com/jan07/news.htm.

  URL komponenta

  Opis

  http://

  Označavanje protokol koji ukazuje na odredište je na Veb lokaciji.

  www.example.com

  Adresa Veb lokacije na serveru ili mreže

  Jan07

  Putanja ili fascikla na serveru

  News.htm

  Ime datoteke odredišne stranice

 • Preuzimanje podataka sa druge Veb stranice

  Možete kreirati ili pokrenuti Web upit koji preuzima podatke iz Veb stranice. Takođe možete da kreirate Web upit koji preuzima podatke koji su uskladišteni na lokaciji na Internetu ili intranetu kompanije. Veb upita šalje ciljnu lokaciju kao niska upita na kraju osnovne adrese ciljne stranice. Web stranice često sadrže informacije koje su savršene za analizu u programu Excel. Na primer, možete da koristite Veb upita da biste preuzeli podatke iz druge radne sveske na intranetu preduzeća.

  Na primer, hiperveza se otvara u odeljku porudžbinu kupca preduzeća na Veb lokaciji. Zatim ga locira radne sveske koja se zove PurchaseOrder23456 i pronalazi opseg ćelija F1 do F8 na radnom listu maj:

  http://MySharePointServer/MySite/_layouts/xlviewer.aspx?ID=http: / / CorporateServer/CustomerOrderSite/Shared%20Documents/PurchaseOrder23456.xlsx&range=May! F2:F8

  URL komponenta

  Opis

  http://

  Protokol (HTTP je potreban za Veb lokacije)

  MySharePointServer/MySite/_layouts

  Intranet lokacija

  xlviewer.aspx

  Prikazivač modula Excel Web Access

   ?id

  URL niska upita počinje znakom pitanja

  http://CorporateServer/CustomerOrderSite/Shared%20Documents/

  Adresa odredišne lokacije

  Porudžbenica23456.xlsx

  Ime radne sveske

  &range=

  Znak „ampersand“ (&) povezuje ime radne sveske sa vrednošću opsega odredišnih ćelija

  Maj

  Ime radnog lista u radnoj svesci

  !

  Znak uzvika povezuje ime radnog lista sa opsegom ćelija koji predstavlja odredište

  F2:F8

  Stvarni opseg ćelija koji je cilj upita

  Ako prođete lokaciju radne sveske kao parametar niske upita u hiperveze, prikazivač otvara novi prozor (ili na novoj kartici u pregledaču. Zatim, prikazivač fokus se premešta na lokaciju određenu radnu svesku. Ako je lokacija ćelije, prikazivač pozicije na ćeliju u centru za Veb stranice. Ako je lokalno ili globalno imenovani opseg, prikazivač pozicije gornju levu ćeliju opsega u centru za Veb stranice. U oba slučaja prikazivač izaberite ćeliju.

Razlike između hiperveze u radnoj svesci u pregledaču i u programu Excel

Većina načine hiperveze u radnoj svesci u pregledaču se ponaša kao hiperveze u Excel radnoj svesci. Međutim, postoje neke razlike.

 • Radne sveske u pregledaču podržavaju samo apsolutne hipervezeili hiperveza koje sadrže punu adresu. Ovo obuhvata protokol, Veb Server, putanja i ime datoteke. Ne podržavaju relativne hiperveze, koje sadrže samo deo punu adresu. Međutim, Excel podržava apsolutne hiperveze i relativne hiperveze.

 • Radne sveske u pregledaču određuju boju hiperveze iz podrazumevanu boju hiperveze definisana za pregledač, osim ako izričito navedete podrazumevanu boju hiperveze u Excel radnoj svesci.

 • Prikazivač zasnovane na vebu pretvara hiperveze koje se odnose na celu kolonu ili red u programu Excel za referencu na prvu ćeliju u tom redu ili koloni.

 • Prikazivač zasnovane na Vebu ne podržava hiperveze u grafikonima, grafičkim hipervezama ili hiperveze ka nesusedne opsege. Umesto toga, prikazivač pretvara veze kao što su ove tekstualne niske.

Vrh stranice

Web segment za svojstvo postavke koje utiču na hiperveze

Excel Web Access Veb segmentu nudi prilagođenih svojstava koje možete da koristite da biste lakše kontrolisali ponašanje hiperveza. Sledeća tabela opisuje svojstva.

Ako je izbor u polju za potvrdu ovog svojstva:

Potvrđen:

Opozvan:

Dozvoli hiperveze

Sve podržane hiperveze ka datotekama i dokumentima izvan trenutne radne sveske su aktivne. Ovo je podrazumevano ponašanje.

Sve podržane hiperveze ka lokacijama izvan radne sveske se konvertuju u neaktivne tekstualne niske.

Dozvoli navigaciju

Sve podržane hiperveze ka lokacijama unutar trenutne radne sveske su aktivne. Ovo je podrazumevano ponašanje.

Sve podržane hiperveze ka lokacijama unutar radne sveske se konvertuju u neaktivne tekstualne niske.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×