Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Excel obuhvata Power Query (zove se i Preuzimanje & transformacije) da bi pružio veću mogućnost pri uvozu, osvežavanju i potvrdi identiteta izvora podataka, upravljanju Power Query izvorima podataka i oblikovanju podataka u tabelu koja ispunjava vaše zahteve.  

Napomena: Upiti za prikazivanje i osvežavanje su dostupni svim Microsoft 365 pretplatnicima.
Dodatna funkcionalnost je dostupna svim Microsoft 365 pretplatnicima sa poslovnim ili Enterprise planovima.

Izvore podataka možete da osvežite Excel za veb:

  • Da biste osvežili sve izvore podataka u radnoj svesci, izaberite stavku Podaci> Osveži sve

  • Da biste osvežili sve upite u radnoj svesci, izaberite stavku> upitima, a zatim u oknu Upiti izaberite stavku Osveži sve Ikona za operaciju osvežavanja.

  • Da biste osvežili određeni upit, izaberite stavku> Upiti, a zatim u oknu Upiti pored imena upita izaberite stavku Osveži Ikona za operaciju osvežavanja.

  • Da biste osvežili određenu grupu upita, izaberite stavku Podaci> upitima, a zatim u oknu Upiti pored imena grupe izaberite stavku Osveži Ikona za operaciju osvežavanja.

    Da biste osvežili određenu izvedenu tabelu povezanu sa upitom, izaberite ćeliju u izvedenoj tabeli, a zatim izaberite stavku Podaci> Osveži.

Više informacija o podržanim izvorima podataka u programu Excel za veb potražite u članku Power Query izvorima podataka u verzijama programa Excel

Upite i srodne detalje možete da prikažete u oknu zadataka Upiti. Takođe možete da izvršite različite zadatke grupisanja da biste bolje organizovali upite. Više informacija potražite u članku Upravljanje upitima.

Pregledaču su omogućeni kolačići nezavisnih proizvođača da bi podržali neke od Power Query funkcija u programu Excel za veb. Ako koristite privatnu sesiju pregledača, možda ćete morati ponovo da omogućite ovu postavku svaki put.

Napomena: Neki pregledači ovu postavku nazivaju "svi kolačići", umesto "kolačići nezavisnih proizvođača". 

Sledeće veze pružaju više informacija o tome kako da prilagodite postavke kolačića u popularnim pregledačima:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×