Office za veb radi sa bibliotekama dokumenata na SharePoint lokaciji da bi otvarao dokumente u Veb pregledaču umesto Office programa na računaru. Uz prikazivanje i uređivanje zasnovano na pregledaču, deljenje dokumenata je olakšano u organizaciji u kojoj ljudi možda koriste različite verzije sistema Office, a neki od njih možda i nemaju Office.

Office za veb radi sa sistemom SharePoint, ali nije obavezno dostupan na svakoj SharePoint lokaciji. To zavisi od toga koju verziju sistema SharePoint koristi vaša organizacija i da li je osoba koja je konfigurisana server uključena u Office za veb.

Pretpostavimo da koristite SharePoint Foundation 2013 i da je administrator uključio Office za veb, hajde da počnemo da ih koristimo.

Idite na biblioteku, kao što je OneDrive i kliknite na Word, Excel, PowerPoint ili OneNote dokument. Dokument se otvara u pregledaču i upravo tako: koristite Office za veb.

Ako dokument nije otvoren u pregledaču, administrator servera je možda isključio stavku "jednim klikom" otvaranja dokumenata u Office za veb. I dalje možete da koristite Office za veb, ali imate dodatni klik.

  1. Otvorite meni pored imena dokumenta.

  2. U pregledu, kliknite na dugme Otvori meni.
    Otvori meni

  3. Kliknite na dugme Prikaži u pregledaču ili Uredi u pregledaču.

Office za veb ima osnovne funkcije za uređivanje Office dokumenata, ali nisu iste kao Office programi koji se pokreću na računaru. Ako naiđete na situaciju u kojoj su vam potrebne funkcije Office aplikacije za stone računare, koristite komandu Office za vebOpen da biste otvorili dokument u aplikaciji za računare (otvorite u programu Word, otvorite u programu Excel, otvorite u programu PowerPointili otvorite u programu OneNote).

Primere kako da koristite svaku od aplikacija ćete pronaći u:

Osnovni zadaci u programu Word za Veb
osnovne zadatke u programu Excel za Veb
osnovne zadatke u programu PowerPoint
za Veb osnovne zadatke u programuOneNote za Veb

Ako nemate Office na računaru

Ako Office aplikacije za računare nisu instalirane na računaru, rad je ograničen na funkcije u Office za veb. Međutim, Office za veb programi vam pruža način za čitanje i uređivanje Office dokumenata, što vi inače ne biste mogli da uradite. Office dokumente možete da kreirate čak i u pregledaču.

  1. Na lokaciji usluge OneDrive ili lokaciji tima idite u biblioteku u kojoj želite da uskladištite dokument.

  2. Izaberite stavku Novi dokument, a zatim kliknite na željeni tip dokumenta.
    Novi dokument

  3. Otkucajte ime za dokument. Otvoriće se novi dokument za rad u veb pregledaču.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×