Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft 365 za veb radi sa bibliotekama dokumenata na SharePoint lokaciji da bi otvarao dokumente u Veb pregledaču umesto Office programa na računaru. Uz prikazivanje i uređivanje zasnovano na pregledaču, deljenje dokumenata je olakšano u organizaciji u kojoj ljudi možda koriste različite verzije sistema Office, a neki od njih možda i nemaju Office.

Microsoft 365 za veb radi sa sistemom SharePoint, ali nije obavezno dostupan na svakoj SharePoint lokaciji. To zavisi od toga koju verziju sistema SharePoint koristi vaša organizacija i da li je osoba koja je konfigurisana server uključena u Microsoft 365 za veb.

Pretpostavimo da koristite SharePoint Foundation 2013 i da je administrator uključio Microsoft 365 za veb, hajde da počnemo da ih koristimo.

Idite na biblioteku, kao što je OneDrive i kliknite na Word, Excel, PowerPoint ili OneNote dokument. Dokument se otvara u pregledaču i upravo tako: koristite Microsoft 365 za veb.

Ako dokument nije otvoren u pregledaču, administrator servera je možda isključio stavku "jednim klikom" otvaranja dokumenata u Microsoft 365 za veb. I dalje možete da koristite Microsoft 365 za veb, ali imate dodatni klik.

  1. Otvorite meni pored imena dokumenta.

  2. U pregledu, kliknite na dugme Otvori meni.
    Otvori meni

  3. Kliknite na dugme Prikaži u pregledaču ili Uredi u pregledaču.

Microsoft 365 za veb ima osnovne funkcije za uređivanje Office dokumenata, ali nisu iste kao Office programi koji se pokreću na računaru. Ako naiđete na situaciju u kojoj su vam potrebne funkcije Office aplikacije za stone računare, koristite komandu Microsoft 365 za vebOpen da biste otvorili dokument u aplikaciji za računare (otvorite u programu Word, otvorite u programu Excel, otvorite u programu PowerPointili otvorite u programu OneNote).

Primere kako da koristite svaku od aplikacija ćete pronaći u:

Osnovni zadaci u programu Word za Veb
osnovne zadatke u programu Excel za Veb
osnovne zadatke u programu PowerPoint
za Veb osnovne zadatke u programuOneNote za Veb

Ako nemate Office na računaru

Ako Office aplikacije za računare nisu instalirane na računaru, rad je ograničen na funkcije u Microsoft 365 za veb. Međutim, Microsoft 365 za veb programi vam pruža način za čitanje i uređivanje Office dokumenata, što vi inače ne biste mogli da uradite. Office dokumente možete da kreirate čak i u pregledaču.

  1. Na lokaciji usluge OneDrive ili lokaciji tima idite u biblioteku u kojoj želite da uskladištite dokument.

  2. Izaberite stavku Novi dokument, a zatim kliknite na željeni tip dokumenta.
    Novi dokument

  3. Otkucajte ime za dokument. Otvoriće se novi dokument za rad u veb pregledaču.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×