Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada dodate modernu stranicu na lokaciju, dodajete i prilagođavate veb segmente , koji su sastavni blokovi stranice. Ovaj članak opisuje veb segment "Datoteka i mediji", koji se prethodno zvao veb segment "Dokument".

Koristite veb segment za prikaz datoteka da biste umetnuli datoteku na stranicu. Tipovi datoteka koje možete da umetnete uključuju Excel, Word, PowerPoint, Visio, PDF datoteke, 3D modele, video zapise i još mnogo toga.

Napomena: U sistemu SharePoint 2019, tipovi datoteka koje je moguće umetnuti ograničeni su na Word, Excel i PowerPoint (.doc, .docx,. xls, .xlsx, .pot, .potx, .ppt i .pptx).

3D datoteka u prikazivača datoteka

Dodavanje datoteke

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Zadržite pokazivač miša iznad ili ispod postojećeg veb segmenta ili ispod oblasti naslova, kliknite na dugme Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu, a zatim izaberite veb segment " Prikazivač datoteka".

 3. Odaberite nedavno korišćenu datoteku ili preuzmite datoteku sa lokacije, računara ili veze. Ako je vaša organizacija navela skup odobrenih slika, moći ćete da birate između tog skupa u okviru Vaša organizacija

  Napomene: 

  • Veb pretraga koristi Bing slike koje koriste Creative Common licencu. Vi ste odgovorni za pregledanje licenciranja za sliku pre nego što je umetnete na stranicu.

  • Ako ste SharePoint Administrator i želite da saznate kako da kreirate biblioteku resursa za organizaciju, pogledajte članak Kreiranje biblioteke resursa organizacije.

 4. Odaberite nedavnu datoteku ili pregledajte, otpremite ili koristite vezu da biste umetnuli željenu datoteku.

  Napomena: Datoteke otpremljene sa računara biće uskladištene u biblioteci SiteAssets u fascikli pod imenom po imenu stranice u fascikli "Stranice lokacije".

 5. Opcionalno, opis možete da dodate u okviru veb segmenta.

 6. Da biste postavili dodatne opcije (u zavisnosti od dostupnosti za tip datoteke), izaberite stavku Uredi veb segment Dugme "Uredi veb segment".

Saveti: 

 • Datoteke slika nisu podržane u veb segmentu Datoteka i mediji. Međutim, ako želite da umetnete sliku na stranicu, možete da koristite veb segment " Slika".

 • Da biste štampali .PDF datotekama, morate da izaberete dugme Otvori u novom prozoru na traci sa alatkama koja se prikazuje kada zadržite pokazivač miša iznad datoteke na objavljenoj stranici u režimu prikaza. Zatim možete da štampate iz prozora pregledača.

 • Veb segment "Datoteka i mediji" možete povezati sa veb segmentom biblioteke dokumenata i dinamički prikazivati datoteke na osnovu toga šta korisnik izabere u veb segmentu biblioteke dokumenata. Više informacija potražite u članku Prikazivanje datoteke na osnovu onoga što korisnik izabere u biblioteci dokumenata (povezivanje veb segmenta Datoteka i mediji sa veb segmentom biblioteke dokumenata)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×