Kada dodate modernu stranicu na sajt, vi dodajete i prilagođavate veb segmente , što su building blocks na stranici. Ovaj članak opisuje veb segment Organizacioni grafikon.

Napomena: Neke funkcije se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelele za program Ciljano izdanje. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Koji ljudi su određena organizacija?  Šta su to pojedinačne uloge i kako te osobe mogu međusobno da komuniciraju? Vizuelnu hijerarhiju organizacije možete da pokažete tako što ćete dodati organizacioni grafikon na stranicu.

Dodavanje veb segmenta organizacionog grafikona

 1. Ako stranica već nije u režimu za uređivanje, izaberite stavku Uredi u gornjem desnom vremenu stranice.

  Pokazivač miša iznad ili ispod postojećeg veb segmenta gde želite da dodate organizacioni grafikon i videćete liniju sa zaokruženim znakom +, kao što je ova:

Znak plus za dodavanje veb segmenata na stranicu

 1. Kliknite na +, a zatim izaberite organizacioni grafikon sa liste veb segmenata. Možete i da otkucate Organizacioni grafikon na traku za pretragu. 

 2. Možete da promenite naslov veb segmenta tako što ćete izabrati tekst u kojoj piše Organizacioni grafikon i kucati preko njega

 3. U organizacioni grafikon unesite ime u polje Ime ili e-adresa . Prikazaće se lista rezultata koji se podudaraju, a vi možete da odaberete osobu koju želite. 

Organization Chart

Napomena: Spoljne korisnike nije moguće dodati u ovom trenutku.

Uređivanje veb segmenta organizacionog grafikona

 1. Da biste promenili broj nivoa izveštavanja na veći broj, kliknite na dugme Uduži veb segment Web part edit button smešteno sa leve strane organizacionog grafikona. 

 2. U oknu sa desne strane unesite broj nivoa izveštavanja koji želite. 

Premeštanje, dupliranje ili brisanje veb segmenta

 1. Ako želite da premestite Organizacioni grafikon na drugi deo stranice, izaberite opciju Premesti veb segment u polju sa alatkama sa leve strane okvira organizacionog grafikona. Prevucite ikonu na mesto gde želite da se nalazi organizacioni grafikon. 

 2. Kopiju grafikona možete da napravite tako što ćete izabrati opciju "Dupliraj veb segment" u polju sa alatkama. To automatski pravi dupliranu kopiju veb segmenta organizacionog grafikona. 

 3. Da biste izbrisali organizacioni grafikon, u polju sa alatkama izaberite opciju Izbriši veb segment.

Prikazivanje veb segmenta "Organizacioni grafikon"

 1. Da biste pronašli više informacija o članu unutar organizacionog grafikona, izaberite ili pređite preko imena osobe.

 2. Da biste pronašli kako da stupite u kontakt sa tom osobom, ponovo izaberite ime osobe na novoj kartici sa informacijama koja se generiše i biće vam predstavljena opcija da se pomerite nadole i saznate više o tom osobom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×