Kreiranje događaja uživo

Sledeći kratki video objašnjava kako da kreirate događaj uživo u programu Microsoft stream.

Napomene: 

 • Kina: korisnici koji se nalaze u Kini neće moći da podešavaju ili prisustvuju Microsoft Stream, Microsoft tima ili Yammer Live događajima ili, prikaz video zapisa na zahtev bez funkcije IT administratora.

 • Pre nego što počnete, obratite se administratoru da biste videli da li treba da podesite VPN da poveže korporativnu mrežu tako da ove aplikacije mogu nesmetano da funkcionišu u organizaciji.

Planiranje događaja uživo

 1. U toku tokaidite na Kreiranje > Live Event.

 2. Popunite okno sa detaljima sa imenom, opisom i vremenom događaja. Možete i da otpremite sličicu kao sliku postera koje korisnici mogu da vide.

  Imajte u vidu da kada popunjavate informacije, automatski okvir će se generisati tako da korisnici znaju informacije o događaju pre nego što započne.

 3. Potvrdite izbor u oknu za dozvole i uverite se kome želite da pristupite u video zapise i u koje grupe treba da se prikažu radi povećane sposobnosti.

 4. Opcionalno možete da postavljate dodatne opcije u oknu "Opcije". Većina opcija će stupiti na snagu kada se događaj završi posle prelaska sa uživo na zahtev.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj. Ako izaberete stavku Objavi odmah, one koje ste dali programu Access moći će da vide stranicu "događaj" u prikazu učesnika, ali će biti prikazana automatski generisana ploča pre nego što odete uživo.

  Napomena: Morate objaviti da biste delili URL. Ako niste objavili, sistem će automatski objaviti događaj kada budete spremni da nastavite uživo i ručno pokrenete događaj. Kada se događaj objavi, korisnici mogu da pronađu događaj na svim stranicama toka u članku pregledanje, pretraživanje i grupisanje stranica.

Emitovanje događaja uživo

 1. Kada sačuvate događaj uživo, primićete RTMP server sa nedostokom koji se nalazi na kartici podešavanje kodiranja. Izaberite uređaj za kodiranje sa padajuće liste ili odaberite stavku ručno konfigurisanje. Pogledajte listu kodiranja da biste dobili jednostavnu instalaciju uputstava.

 2. Da biste podesili svoj kodiranje, izaberite stavku Započni instalaciju na kontrolama proizvođača. Možda će biti potrebno malo vremena da se započne proces instalacije.

 3. Kada je postavka spremna, kopirajte zaprvi URL za server u vaš kodiranje da biste počeli da šaljete feed uživo za kodiranje na Microsoft stream. Saznajte više o podešavanju enkodera.

  Napomena: Važno je da podesite svoj uređaj u ispravnoj konfiguraciji i navedete audio i video zapis za reprodukciju. Pogledajte zahteve za konfiguraciju da biste se uverili da ste ispravno podesili Encoder.

 4. Kada počnete da pritiskavanje sa enkoderom želite, trebalo bi da vidite ispravku za pregled proizvođača.

  Napomena: Članovi publike to neće videti dok ne pokrenete događaj uživo – oni će videti automatski generisanu karticu.

 5. Pošto ste zadovoljni podešavanjem i možete da vidite pregled, izaberite stavku Započni događaj. Ako prethodno niste objavili događaj, stream će to uraditi automatski kada započnete događaj.

  Kada se događaj pokrene, gledaoci mogu da vide događaj.

  Napomena: Možete i da odaberete da prekinete vezu na ovoj tački, što će vas vratiti u #2 koraka ako je vaša namera bila da testirate pre događaja.

 6. Kada završite sa događajem, izaberite stavku Završi događaj na kontrolama. Ovo završava događaj i čini sadržaj odmah dostupnom za video na zahtev.

  Napomena: Obavezno završite događaj u toku pre nego što zaustavite vaš Encoder. Ako to uradite reverznim redosledom, gledaoci će videti grešku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×