Kreirajte različite izveštaje, rezultate i table uskladištene na centralnoj lokaciji, kao što je lokacija centra za poslovno izveštavanje, delite ih ili pristupite različitim izveštajima.

Napomena: Informacije u ovom članku odnose se na SharePoint Server a ne Microsoft 365. Ako tražite informacije o poslovnom inteligenciji u Microsoft 365, pogledajte mogućnosti poslovnog inteligencije u Excel i Microsoft 365.

Kako da kreiram izveštaj ili rezultat?

U zavisnosti od toga kako je okruženje konfigurisano, obično možete da imate različite dostupne alatke za pravljenje i objavljivanje sadržaja poslovnog inteligencije (BI). Na primer, obično ćete imati dostupne Excel Services i Visio usluge. Možda ste PerformancePoint usluge za kreiranje, objavljivanje i deljenje izveštaja, rezultata i tabli sa slikama u organizaciji.

Da biste kreirali izveštaj ili rezultate, obično treba da sledite sledeće korake:

  1. Odredite koje informacije želite da se prikažu u izveštaju ili rezultatima.

  2. Identifikujte izvore podataka koje želite da koristite. Uverite se da ćete vi (i oni koji će koristiti izveštaj ili rezultate) imati pristup podacima.

    Možda ćete želeti da se obratite SharePoint za pomoć u vezi sa izvorima podataka i korisničkim dozvolama.

  3. Odaberite alatku za kreiranje izveštaja koju želite da koristite.

    Možete odabrati različite alatke, uključujući Excel, PerformancePoint dizajner kontrolne table, Visio i još mnogo toga.

  4. Kreirajte izveštaj i sačuvajte ga na lokaciji kao što je lokacija centra za poslovno izveštavanje.

    Više informacija potražite u temi Šta je to Centar za poslovno informaciono informacije?

Koje alatke mogu da koristim za kreiranje izveštaja?

Možete da odaberete između različitih alatki da biste kreirali izveštaje, rezultate i table sa rezultatima koje možete da objavite na SharePoint lokaciji.

Aplikacija

Mogućnosti

Saznajte više ovde

Excel i Excel Services

Kreirajte izveštaje, rezultate i table sa Excel. Povezivanje da biste prešli na veliki broj izvora podataka, a zatim kreirajte razne grafikone i tabele. Dodajte filtere kao što su segmentatori i kontrole vremenske ose u radne listove i koristite funkcije kao što je Brzo istraživanje da biste videli dodatne informacije o određenoj vrednosti u izveštaju.

Ako Excel Services u okruženju, možete da objavljujete radne sveske koje se mogu prikazati u prozoru pregledača. U zavisnosti od korišćenih izvora podataka, ljudi mogu da osveže podatke kako bi prikazali najnovije informacije.

PowerPivot

PowerPivot programu Excel vam omogućavaju da kreirate velike modele podataka sa više tabela koji mogu da imaju složene relacije i hijerarhije.

Power View

Power View u program Excel vam omogućava da kreirate remećenja i interaktivne table koje su spremne za prezentaciju. Prikazi prikaza Power View koriste tabelarne izvore podataka, kao što je model podataka koji možete da kreirate u programskom Excel.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table

Ako vaša organizacija koristi SharePoint Server, možda ste PerformancePoint usluge konfigurisani i dostupni za korišćenje.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table vam omogućava da kreirate kontrolne table koje okupljaju različite izveštaje, uključujući PerformancePoint rezultate i izveštaje, Excel Services izveštaje i SQL Server Reporting Services izveštaje na jednoj lokaciji. Možete da kreirate moćne rezultate koji sadrže napredne indikatore ključnih performansi (KJI-ove) i dodate filtere na tabli koji mogu ponovo da se koristi na više stranica na dashboard i na višestrukim dash tablama.

Visio i Visio Usluge

Visio olakšava kreiranje dijagrama povezanih sa podacima kao što su dijagrami mrežne infrastrukture, organizacioni grafikoni, planovi spratova i tako dalje.

Ako Visio "Usluge", možete da objavite crteže Visio na lokaciji SharePoint Server gde se oni mogu deliti na centralnoj lokaciji kao što je lokacija centra za poslovno inteligenciju.

SQL Server Reporting Services

Reporting Services vam pruža mogućnost da kreirate i delite širok opseg moćnih izveštaja, uključujući interaktivne mape, grafikone sa mehurićima, mehuriće, mehuriće, tabele i druge prikaze. Reporting Services alatke za kreiranje izveštaja obuhvataju Power View (pokrenut iz usluge SharePoint Server ), Report Designer i Report Builder.

Srodne teme

Poslovno obaveštavanje u programu Excel i sistemu Excel Services (SharePoint Server 2013)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×