Kreiranje izvedene tabele iz Power BI skupovi

Možete da kreirate izvedene tabele u programu Excel koje su povezane sa skupovima podataka uskladištenim u Power BI sa nekoliko klikova. Ako to uradite, možete da dobijete najbolje od izvedene tabele i Power BI. Izračunavanje, rezimiranje i analiziranje podataka pomoću izvedenih tabela sa Power BI dataskupovima.

Napomena: Ova funkcija je trenutno dostupna samo korisnicima u programu Excel na Windows RAČUNARU i zahteva Power BI pro licencu. Ovo je nova Microsoft 365 funkcija i postepeno će se okrenuti. Pogledajte kada dobijam najnovije funkcije za više informacija.

Kako da kreirate izvedene tabele iz Power BI skupa podataka: 

  1. Izaberite praznu ćeliju u radnoj svesci.

  2. Idite na karticu umetanje> Izvedena tabela > iz programa Power bi.

    Napomena: U zavisnosti od postavki IT organizacije, možda ćete videti ime organizacije uključeno na dugme. Na primer, "od Power BI (polje za spajanje)"

  3. U oknu Power bi polja za podatke odaberite skup poslovnih podataka koji vam je dostupan. Tako ćete kreirati izvedenu tabelu u novoj unakrsnoj tabeli radne sveske u kojoj radite.

Umetanje padajućeg menija "od Power BI"

Savet: Možete i da odete na karticu podaci > biste dobili > podataka sa lokacije Power bi.

Oprez: 

  • Excel izvedene tabele povezane sa Power BI skupovima podataka trenutno ne podržavaju prevlačenje i otpuštanje zbirke numeričkih polja. Vaši skup podataka u usluzi Power BI mora da ima unapred definisane mere. Pročitajte o kreiranju mera.

  • Korisnici mogu da se povežu sa skupom podataka u usluzi Power bi ako imaju dozvolu za osnovni skup podataka. Korisnik bi mogao da ima ovu dozvolu na nekoliko načina, kao što je uloga člana u radnom prostoru koja sadrži skup podataka, da se izveštaj ili Kontrolna tabla deli na njih koji koriste skup podataka ili da ugrađuju dozvole za skup podataka, u radnom prostoru ili u aplikaciju koja sadrži skup podataka.

Podrška za MP nalepnice

Microsoft informacije za zaštitu zaštite (MIP) su bezbednost i usaglašenost sa pružanjem zaštite podataka od neželjene curenja. Excel i Power BI podržavaju oznake MIP i mogu da rade zajedno da osiguraju bezbednost poverljivih podataka u Power BI dataskupovima. Svaki put kada kreirate novu vezu sa Power BI skupom podataka iz gorenavedene funkcionalnosti izvedene tabele, Excel radna sveska bi automatski nasledila oznaku primenjenu na skupu podataka.

Oprez: Nasleđe MIP oznake trenutno ne rade sa spoljnim vezama koje su dostupne u programu Excel.

Više informacija o skupovima podataka i izvedenim tabelama

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×