Kreiranje nove grupe u programu Lync

U programu Lync, grupe predstavljaju kolekciju kontakata koje kreirate da biste odjednom mogli da vidite nekoliko kontakta na ekranu ili da biste istovremeno komunicirali sa svima. Vi odlučujete kakve grupe su vam potrebne i kako ćete rasporediti kontakte u njih. Na primer, možete kreirati grupu za kolege sa kojima sarađujete na projektu, napraviti drugu grupu za osobe sa kojima igrate fudbal ili treću grupu za osobe sa kojima putujete. Kakve ćete grupe kreirati, ko će biti njihovi članovi i koliko dugo će ostati nepromenjene, zavisi od vas. Grupa se može jednostavno obrisati kao što se i kreira. Kontakti obično ne znaju, a i ne treba da znaju kojoj grupi pripadaju.

Kreiranje grupe

  1. U glavnom prozoru programa Lync, u prikazu „Kontakti“ kliknite na ikonu Dodavanje kontakta Dodavanje kontakta , a zatim izaberite stavku Kreiraj novu grupu.

  2. U prostoru koji se otvara na dnu prozora, preko izraza upišite Nova grupa da biste grupi dali opisno ime.

Kreiranje nove grupe

Brisanje grupe

  • U glavnom prozoru programa Lync, na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na naslov grupe koju želite da izbrišete, a zatim na padajućoj listi izaberite stavku Izbriši grupu. (Na istoj padajućoj listi možete i preimenovati grupu ili promeniti redosled kojim se grupe prikazuju.)

    Napomene: 

    • Postoji razlika između grupa koji ste kreirali i nivoa pristupa („Prijatelji i porodica“, „Radna grupa“, „Kolege“, „Spoljni kontakti“, „Blokirani kontakti“) koje postavlja program Lync. Grupe koje ste kreirali su kolekcije koje omogućavaju bolji prikaz kontakata i komunikaciju sa njima. Nivoi pristupa su kategorije koje se zasnivaju na formalnim odnosima koje nudi Lync i koji kontrolišu osobe koje mogu da vam se obrate, kao i način i uslove obraćanja.

    • Recimo da na primer imate saradnika koji se zove Saša. Pošto je Saša prikazan u organizacionom grafikonu kao član radne jedinice, Lync mu je dodelio odnos pristupa „radna grupa“ koji mu omogućava da vidi vaš kalendar i da stupi u kontakt sa vama u vreme kad drugi ne mogu. Ali pošto vam se putevi često ukrštaju zbog sličnih interesovanja, Saša će biti član tri grupe koje ste kreirali u programu Lync kako biste pratili kontakte: „Contoso menadžeri za proizvode” (Contoso menadžeri za proizvode sa kojima ste radili tokom vašeg radnog veka), „C# Šarpovci” (spisak C# programera čijim sposobnostima se divite) i „Ljubitelji testenine Z6” (osobe iz zgrade broj 6 na koje možete da računate kada povremeno poručujete italijansku hranu za poneti).

Ukoliko kontakte prilikom dodavanja ne dodelite određenoj grupi, Lync ih automatski dodaje u grupu prelivanja „Drugi kontakti“ koja ima nivo pristupa kao i grupa „Kolege".

Više informacija o odnosima pristupa potražite u članku Kontrolisanje pristupa informacijama o prisutnosti u programu Lync.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×