Kreiranje pomoćnih natpisa za video

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate video zapisa koji želite da biste učinili pristupačnijim, možete da kreirate zatvoreno natpis datoteke sebe u tekstu uređivača kao što je Windows Beležnica. Zatvorena natpis je tekst koji se pojavljuje na ekranu za segment vremena dok se video zapis reprodukuje.

Pomoćni natpisi se može uskladištiti u datoteku sa oznakom tipa datoteke .vtt zasnovan na tekstu. Možete da kreirate zatvoreno natpis datoteke na sopstvenu ili korišćenje alatke za kreiranje natpis. Ovaj članak opisuje kako da sami kreirate zatvoreno natpis datoteke u beležnici. Kreiranje natpis datoteke nije za svakoga, ali je pogodna zadatak za yourselfers uradite to.

Da biste tražili na mreži dostupne alatke i detaljna uputstva, tip „kreiranje vtt datoteke” u vaš pretraživač.

Funkcija zatvoreno natpise u PowerPoint 2016 dostupno je samo za Office 2016 Klikni i pokreni instalacijama; Zasnovana na MSI instalacije nemaju funkciju zatvoreno natpise.

 1. Otvorite aplikaciju Office 2016 .

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Nalog.

 3. Za " Office 2016 Klikni i pokreni " instalacije, morate dugmeta Opcije ažuriranja .

  Instalacije zasnovane na tehnologiji MSI nemaju dugme Opcije ažuriranja. Videćete samo o <application name> dugme.

  Instalacije „Klikni i pokreni“ na stranici „Nalog“ imaju dugme „Opcije ažuriranja“. Instalacije zasnovane na MSI-ju nemaju to dugme.

Imenujte datoteku

Program "Beležnica" dolazi sa operativnim sistemom Windows. Pokrenite aplikaciju tako što ćete otkucati "Beležnica" u okviru Cortana Pitaj me bilo šta ili tako što ćete potražiti program "Beležnica" u meniju Start .

Kada je Beležnica otvorena, sačuvati starter zatvoreno natpis datoteku pod imenom u sledećem formatu:

MyClosedCaptions.en.vtt

Uobičajeno je da uključite šifru dva slova jezika kao što su „sr” (na engleskom jeziku) ili „es” (za španski). Oznaka tipa datoteke mora da bude „.vtt”.

 1. U u dijalogu Sačuvaj kao u programu Beležnica, unesite ime u polju ime datoteke – uključujući oznaku tipa datoteke .vtt – i celo ime stavite pod navodnike.

 2. U okviru Sačuvaj kao tip izaberite stavku sve datoteke (*. *). Ove radnje uverite se da je datoteka sačuvana sa oznaku tipa datoteke potrebne .vtt (umesto oznakom tipa datoteke .txt).

  Sačuvajte datoteku zatvoreno natpisa
 3. U polju kodiranje izaberite UTF-8. (Ova opcija osigurava da sve složene znakove, na primer međunarodnih znakova će biti prikazana precizno na ekranu). 

  U polju kodiranje odaberite UTF-8.

Dodavanje sadržaja u datoteku

U prvom redu reci mu, jednostavno:

WEBVTT

Naredna stavke u datoteci su pod imenom „znakove” i se sastoje od:

 1. Označivač vremena (počinje vreme i vreme završetka, razdvojenih tačkom „strelicu”, – >).

  Svaki put označivač je naznačen u ovom formatu: hh:mm:ss.ttt

  Koristite dve cifre za (hh) časova, minuta (mm) i sekundi (ss). Ove tri su razdvojeni znakom dvotačka (:). Posle ss dolazi period i tri cifre za promilima sekundu (ttt).

  Traka sa alatkama za reprodukovanje video zapisa u prikazu za uređivanje u PowerPoint ima tajmer mogu vam pomoći da znaju šta početak i kraj puta da biste naveli u datoteci sa natpisima:

  Proteklo vreme Meri na traci sa alatkama koja vam omogućava da reprodukujete video zapis.

  Zapamtite da biste dodali časove (00:) na početku i treću cifara iza tačke za usklađivanje sa format potrebne vremena.

 2. Tekst koji će se pojaviti na ekranu tokom tog segmenta vremena.

  (Ograničite sami najviše tri reda teksta da biste se uverili da sve reči uklopiti na ekran).

Primer:    

WEBVTT

00:00:01.000 --> 00:00:05.330
Good day everyone, my name is June Doe.

00:00:07.608 --> 00:00:15.290
This video teaches you how to
build a sand castle on any beach.

U gorenavedenom primeru, prvo natpis pojavljuje se nakon video ima koji se reprodukuje za sekundu, a ona ostaje na ekranu dok je isteklo 5.330 sekundi video zapisa. Sledeći natpisa pojavljuje se nakon video ima koji se reprodukuje za 7.608 sekundi, a ona ostaje na ekranu dok je isteklo 15.290 sekundi video zapisa. Drugi natpis je oštećena u dva reda da biste bili sigurni da li je izjavu previše širok da se uklopi na ekranu.

Dodavanje natpisa datoteke video zapisa

Kada su dovršene pomoćnih natpisa datoteke, sačuvajte ga. Zatim spremni ste da je dodate video zapisa u programu PowerPoint.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×