Kreiranje zajednice

SharePoint zajednica je virtuelno mesto gde se razmatraju i dele ideje. Ona promoviše otvorenu komunikaciju tako što podstiče diskusije među korisnicima koji dele svoju stručnost i uce od drugih. Aktivno učešće se podstiče kroz sistem nagradne nagrade koji prepoznaje članove za njihov nivo aktivnosti i kvalitet učešća.

Važno: SharePoint predlošci zajednice i lokacije nisu dostupni na Microsoft 365 povezanim lokacijama grupe. Umesto toga koristite blog ili sajt tima.

U ovom članku

Korišćenje predloška sajta zajednice

Kreiranje kolekcije lokacija za zajednicu

Kreiranje sajta zajednice

Postavke administracije zajednice

Upravljanje članovima zajednice

Konfigurisanje postavki zajednice

Konfigurisanje postavki reputacije

Kreiranje i dodeljivanje značaka glavnim saradnicima

Pravljenje značke

Uređivanje detalja o znački

Dodeljivanje značke

Korišćenje predloška sajta zajednice

SharePoint zajednica je lokacija koja koristi predložak lokacije zajednice za obezbeđivanje stranica, Veb segmenata, lista i drugih resursa potrebnih za zajednicu. Zajednice mogu da se sagrade kao podlokacije ispod lokacije tima, na primer ili da se naslaрa, jedna na drugoj, u okviru namenske kolekcije lokacija. Svako može da kreira zajednice kao podlokacije, ali samo administrator kolekcije lokacija može da kreira zajednicu u korenu kolekcije lokacija.

Lokacije zajednice spadaju u četiri Wiki STR (Home, kategorije, članovi i osnovni podaci) koje su uskladištene u biblioteci wiki stranica. Ove stranice uključujete razne Veb segmente koji se možda ne vide, u zavisnosti od korisničkih privilegija. Na primer, Veb segment "Alatke za zajednice" prikazuje se samo vlasnicima i moderatorima zajednice i omogućava upravljanju zajednicom i njenom sadržaju. Kao što možete da prilagodite lokaciju tima ili biblioteku za Wiki stranicu, možete da prilagodite stranice zajednica dodavanjem dodatnog teksta, slika i drugih Veb segmenata. Na primer, zajednica na datoj temi ili domenu treba da ima izgled i osećaj koji promovišu tu temu. To možete da uradite tako što ćete primeniti jedinstvenu temu i sliku pozadine i koristiti prilagođenu ikonu sajta. I, naravno, možete da kreirate i dodatne stranice za zajednicu zajedno sa drugim tipičnim SharePoint sadržajem, kao što su liste i biblioteke.

Kreiranje kolekcije lokacija za zajednicu

Administratori kolekcije lokacija kreiraju nove kolekcije lokacija od centra za administratore (SharePoint) ili centralnog administratora (SharePoint Server).

  1. Idite na Postavke usluge > > administracije > lokacije > Kreirajte kolekciju lokacija.

  2. U naslovuunesite ime zajednice. Ovaj naslov će se pojaviti na matičnoj stranici zajednice i u globalnoj navigaciji na vrhu stranice. Ako odaberete da uključite veze do zajednice na traci za brzo pokretanje nadređene lokacije ili na globalnoj traci za navigaciju, ovaj naslov će biti prikazan.

  3. U okviru izbor jezikaOdaberite primarni jezik za sajt. Tekst korisničkog interfejsa, uključujući imena menija i naslova, prikazaće se na jeziku koji odaberete.

  4. U okviru Izbor predloškaodaberite stavku zajednica.

  5. Trenutna zona se podrazumevano otkriva i prikazuje po vremenskoj zoni. Promenite ga ako je potrebno.

  6. U okviru administratorunesite ime osobe ili osobe koje će upravljati lokacijom zajednice. Ova imena (razdvojene zarezima) moraju već postojati na spisku adresa preduzeća.

  7. U okviru kvota skladištaunesite količinu prostora za skladištenje na serveru za posvetu na ovu kolekciju lokacija.

  8. U kvota resursa serveraunesite količinu resursa na server za posvetu na ovu kolekciju lokacija. Podrazumevana vrednost je 300.

Kreiranje sajta zajednice

Lokacija zajednice je podlokacija koja se može kreirati ispod bilo koje druge SharePoint lokacije.

  1. Sa lokacije tima ili druge postojeće lokacije izaberite stavku postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. >sadržaja lokacije.

  2. Izaberite stavku nova podlokacija.

  3. U naslovuunesite ime zajednice. Ovaj naslov će se pojaviti na matičnoj stranici zajednice i u globalnoj navigaciji na vrhu stranice. Ako odaberete da uključite veze do zajednice na traci za brzo pokretanje nadređene lokacije ili na globalnoj traci za navigaciju, ovaj naslov će biti prikazan.

  4. U opisuotkucajte kratak opis namene zajednice ili sadržaja. Opis je važan zato što ga portal zajednice prikazuje kao način da se pomaže korisnicima da razumeju o čemu se radi u svakoj zajednici.

  5. U URL ime, otkucajte ime lokacije onako kako želite da se pojavljuje u URL adresi.

  6. U okviru izbor jezikaOdaberite primarni jezik za sajt. Tekst korisničkog interfejsa, uključujući imena menija i naslova, prikazaće se na jeziku koji odaberete.

  7. U okviru Izbor predloškaodaberite stavku zajednica.

  8. U korisničkim dozvolamaodaberite:

  9. Koristite iste dozvole kao nadređene lokacije da bi lokacija zajednice nasledila dozvole od lokacije iznad nje u hijerarhiji. Nećete moći da menjate dozvole na sajtu zajednice osim ako niste administrator na nadređenoj sajtu. Pažljivo razmotrite ovu opciju. Nasleđivanje od nadređene lokacije znači da korisnici zajednice mogu da završe sa dozvolama nižeg ili manjeg nivoa nego što je to uobičajeno za ulogu koju su dodelili u zajednici.

  10. Koristite jedinstvene dozvole (preporučuje se) da biste dodelili članove zajednice specifične dozvole koje su jedinstvene za sajt zajednice. Dozvole se neće primeniti ni na jednom drugom lokaciji u hijerarhiji.

  11. U okviru prikaz ove lokacije na traci za brzo pokretanje nadređene lokacijeodaberite:

  12. Da da biste uključili novu zajednicu na traku za brzo pokretanje na nadređenoj sajtu.

  13. Ne da biste napustili novu zajednicu na traci za brzo pokretanje na nadređenoj sajtu.

  14. Da biste koristili gornju traku sa vezama od nadređene lokacije, odaberite:

  15. Da da biste uključili povezanost ka zajednici na globalnoj traci za navigaciju nadređene lokacije.

  16. Ne za ostavljanje zajednice sa globalne trake za navigaciju.

  17. Da biste koristili gornju traku sa vezama od nadređene lokacije, odaberite:

  18. Da da biste otvorili globalnu traku za navigaciju od nadređene lokacije, bez obzira na to da li ona uključuje lokaciju zajednice.

  19. Nije moguće sakriti globalnu navigaciju sa lokacije zajednice.

  20. Kliknite na dugme Kreiraj.

Vrh stranice

Postavke administracije zajednice

Kada kreirate kolekciju lokacija pomoću predloška sajta Community, videćete novu kategoriju postavki na stranici "postavke sajta". Ove postavke administracije zajednice vam omogućavaju da podesite smernice za grupisanje, podesite kategorije diskusija i upravljate njima, definišete kako će se postupati u uvredljivom sadržaju i određuje sistem Points za učešće zajednice.

Postavka

Objašnjenje

Gde da pronađete informacije

Upravljanje diskusijama

Ovo je lista diskusija koju koristi moderatora zajednice za praćenje svih diskusija u zajednici. Sa ove stranice, moderatora može da vidi ko je objavio, koliko je odgovoreno, koliko korisnika "voli" ili "gledanost" je primljena objava i da li je objava istaknuta diskusija. Moderatora takođe koristi ovu listu za dodeljivanje istaknutog statusa.

Kontrolisanje zajednice

Upravljanje kategorijama

Ovo je lista kategorija gde moderatora kreira, uređuje i briše kategorije diskusija.

Kontrolisanje zajednice

Upravljanje članovima

Ovo je lista članova gde vlasnik ili administrator može da nadgleda aktivnosti svih članova. Sa ove liste administrator vidi ime člana i fotografiju, Datum pridruživanja, nedavnu aktivnost i ocenu sa reputacijom. Administrator takođe može da dodeljuje značke članovima odavde. Imajte u vidu da Dodavanje člana na ovu listu ne odobrava dozvole ili dodate člana u zajednicu. Korisnici moraju da prolaze kroz proces pridruživanja da bi se dodali zajednici.

Ovaj članak

Postavke zajednice

Ovo je stranica sa postavkama na kojoj vlasnik ili administrator određuje kako će se upravljati novim članovima i da li se omogućava izveštavanje o uvredljivom sadržaju.

Ovaj članak

Postavke reputacije

Ovo je stranica sa postavkama gde vlasnik ili administrator podešava sistem nagrađivanja na osnovu aktivnosti člana.

Ovaj članak

Upravljanje članovima zajednice

  1. Na stranici zajednice izaberite stavku postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > postavkama sajta.

  2. U okviru Administracija zajedniceizaberite stavku Upravljanje članovima.

Konfigurisanje postavki zajednice

  1. Iz Veb segmenta Alatke zajednice na matičnoj stranici zajednice izaberite stavku Postavke zajednice.

  2. U postavljenom datumu, postavljanje datuma tako da odražava datum kada je zajednica uspostavljena. Ovaj datum se pojavljuje na stranici o stranici zajednice i podrazumevane vrednosti za datum kreiranja sajta.

  3. U automatskom odobrenju za zahteve za dozvoleizaberite polje da biste omogućili novim članovima da se pridruže bez administratora ili moderatora. Da biste se pridružili, članovima je potrebno najmanje dozvola za čitanje. Više informacija o dozvolama potražite u članku Upravljanje članstvom zajednice. Imajte u vidu da se ova opcija pojavljuje samo ako je lokacija zajednice kreirana kao koren kolekcije lokacija.)

  4. U prijavljivanju uvredljivog sadržajapotvrdite izbor u polju za potvrdu ako želite da omogućite članovima zajednice da prijavljuju objavljene poruke za redigovanje po moderatorima. Moderatori rediguju izveštaj protiv smernica preduzeća i uklanjaju navedeni post ili ponovo ga ponovo vratite.

Konfigurisanje postavki reputacije

  1. Iz Veb segmenta Alatke zajednice na matičnoj stranici zajednice izaberite stavku Postavke reputacije.

  2. U postavkama oceneizaberite stavku:

  3. Da ako želite da članovi primenjuju ocene na diskusije i odgovore.

  4. Ne ako ne želite da članovi ocenite sadržaj.

  5. Voli da omogućite/ne/za sistem ocenjivanja.

  6. Gledanost za omogućavanje granularni sistem ocena gde korisnici dodeljuju 1 do 5 zvezdica.

  7. U sistemu Pointa dostignuća člana, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Omogućavanje sistema Points member ako želite da nagradite funkciju učešća zajednice. Unesite broj tačaka za dodelu kada član kreira novu objavu, odgovori na objavu, prima 4 ili 5 zvezdica na poruci ili prima "najbolji odgovor" za objavu.

  8. U tačkama nivoa ostvarenjaunesite broj tačaka koje članovi moraju da akumuliљe da bi prešli na svaki nivo.

  9. Na nivou predstavljanjaizaberite stavku:

  10. Prikaz nivoa ostvarenja kao slike radi naznačivanja nivoa ostvarenja u nizu od 1 do 5 barova.

  11. Prikaz nivoa ostvarenja kao teksta za označavanje nivoa ostvarenja sa naslovom ili prilagođenim tekstom.

  12. Kliknite na dugme U redu .

Vrh stranice

Kreiranje i dodeljivanje značaka glavnim saradnicima

Značke obezbeđuju vidljiv način prepoznavanja specijalnih članova zajednice. Značke mogu da odražavaju ulogu koju prikazuju članovi, kao što su MVP ili moderator, ili ostvaren nivo doprinosa, kao što je stručnjak ili vrhunski saradnik. Naslovi znački su potpuno prilagodljivi za kulturu i ukus vaše organizacije. U odnosu na nivoe ostvarenja, koje posebno reflektuju zaslužene tačke u sistemu reputacije, značke "imaju" nadarene "za" u bilo kom trenutku od strane člana zajednice ili moderatora zajednice.

Kada član zajednice prima značku, ta značka se prikazuje zajedno sa specijalnom ikonom na listi članova i u svakoj diskusiji i odgovaranje gde je član učesnik.

Pravljenje značke

  1. Iz Veb segmenta Alatke zajednice na matičnoj stranici zajednice izaberite stavku Kreiraj značke.

  2. Izaberite stavku Nova stavka.

  3. Otkucajte ime za ovu značku.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Uređivanje detalja o znački

  1. Iz Veb segmenta Alatke zajednice na matičnoj stranici zajednice izaberite stavku Kreiraj značke.

  2. Kliknite na dugme Uredi.

  3. Izaberite ime značke.

  4. Sa trake izaberite stavku Uredi stavku.

  5. Izvršite željene promene, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Dodeljivanje značke

Napomena:  Morate biti vlasnik zajednice ili moderatora da biste dodelili značku.

  1. Iz Veb segmenta Alatke zajednice na matičnoj stranici zajednice izaberite stavku dodeljivanje značaka članovima.

  2. Izaberite člana koji treba da primi nadarenu značku.

  3. Na kartici umerenosti izaberite stavku dajte značku.

  4. Izaberite značku sa padajuće liste.

  5. Kliknite na dugme Sačuvaj.
    Značka će biti prikazana ispod imena člana u svim razgovorima i odgovorima i u bilo kom Veb segmenti, kao što su vrhunski saradnici, gde se nalazi navedeni član.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×