Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pomoću PowerPoint možete da sačuvate prezentaciju kao animirani GIF koji se može deliti putem društvenih ili drugih digitalnih kanala.

 1. Podesite prezentaciju, dovršite je sa ilustracijama, animacijama i prelazima koje želite.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Izvezi > Kreiranje animirane GIF datoteke.

 3. Podrazumevani kvalitet je Srednji. Koristite padajuće okvire da biste ga, ako želite, promenili u višu ili nižu postavku.

 4. Izaberite minimalne sekunde potrošenih na svaki slajd. Vreme potrošeno može da bude duže, ali ne kraće, od ove minimalne. Pogledajte više detalja u nastavku u okviru "Podebljanje slajdova".

 5. Izaberite Kreiraj GIF.

  PowerPoint će početi da čuva prezentaciju kao GIF i obavestiće vas kada se završi. Vreme obrade zavisi od postavke veličine i kvaliteta datoteke. Krajnji rezultat će biti datoteka koja se neprekidno .gif petlje.

 1. Podesite prezentaciju, dovršite je sa ilustracijama, animacijama i prelazima koje želite.

 2. Izaberite stavke Datoteka> Izvezi.

 3. U dijalogu podesite format datoteke na GIF i navedite gde bi završena datoteka trebalo da se sačuva.

 4. Izaberite stavku Izvoz.

 5. Podrazumevani kvalitet je Srednji. Koristite padajuće okvire da biste ga, ako želite, promenili u višu ili nižu postavku.

 6. Izaberite minimalne sekunde potrošenih na svaki slajd. Vreme potrošeno može da bude duže, ali ne kraće, od ove minimalne. Pogledajte više detalja u nastavku u okviru "Podebljanje slajdova".

 7. Izaberite Kreiraj GIF.

  PowerPoint će početi da čuva prezentaciju kao GIF i obavestiće vas kada se završi. Vreme obrade zavisi od postavke veličine i kvaliteta datoteke. Krajnji rezultat će biti datoteka koja se neprekidno .gif petlje.

Timing the slides

Kada sačuvate prezentaciju kao GIF, navešćete Broj sekundi potrošenih na svaki slajd. Ovo je minimalno trajanje koje se primenjuje na sve slajdove.

 • Podrazumevana vrednost za ovu minimalnu postavku je jedna sekunda.

 • Ako slajd u prezentaciji ima animacije ili medije koji se sabišu duže od minimalnog trajanja, to je u redu. Puna dužina tih animacija ili medija snima se u GIF-u.

 • Ako slajd u prezentaciji nema animacije ili medije ili ako postoje ali su manje od minimalnog trajanja, slajd se snima tokom tog minimalnog trajanja.

 • Vremenski raspored koji podesite za prelaze između slajdova je dodatni i ne računaju se u sekundama potrošenim na svakom slajdu.

Detalji o gotovom GIF-u

 • Sačuvana datoteka će biti GIF koji se neprekidno odazvanja.PowerPoint vam ne dozvolite da je promenite u konačan broj ponavljanja.

 • Sve animacije, prelazi i mediji (kao što su video ili GIF) na slajdovima biće uključeni u završenu GIF datoteku.

 • Ako slajdovi ne uključuju animacije, prelaze ili medije, stopa okvira u sekundi (FPS) završene GIF datoteke će biti inverzna postavka Broj sekundi potrošenih na svaku postavku slajda koji odaberete prilikom kreiranja GIF-a. Na primer, ako je broj sekundi potrošen na svaki slajd 1, to će biti napisano u obliku razlomka kao 1/1. Inverzna (za okvire u sekundi) bi takođe bila 1/1 okvir u sekundi. Ako bi sekunde potrošene na svaki slajd bilo 3, oblik razlomka bi bio 3/1, a inverzni bi bio 1/3 okvira u sekundi.

 • Ako je slajd u datoteci skriven, biće potpuno preskočen kada se kreira GIF.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×