Menjanje povezivanja kontrole

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kontrole u kojoj korisnici unose ili da izaberete podatke u obrascu, uključujući okvire za tekst, polja za potvrdu i okviri sa listom, su povezane sa polja i grupe u izvoru podataka obrasca. Izvor podataka koji je vizuelno predstavljen fascikle (grupa) i ikone dokumenta (polje) u oknu zadatka Izvor podataka , skladišti podatke povezane sa obrascem. Ako je kontrola nije povezana polja ili grupe u izvoru podataka ili ako je nepravilno povezana, informacije unete u kontrolu nije moguće sačuvati.

Povremeno, možete otkriti da morate da promenite povezivanje kontrole u predlošku obrasca. Na primer, ako kopirate okvir za tekst i nalepite ga u okviru iste prikaz predloška obrasca, videćete poruku kada pomerate miš preko nekog od okvira za tekst koji označava da su uskladišteni duplirani podaci. Do toga dolazi jer okvire za tekst su povezane sa istom polju. U ovom slučaju, možete da rebind jednog okvira za tekst sa drugim poljem u izvoru podataka.

Napomena: Određene funkcije poslovne logike, uključujući validacija podataka, uslovno oblikovanjei pravila se zasnivaju na polja i grupe, ne kontrole. Zbog toga, kada promenite povezivanje za kontrolu, možda ćete izgubiti sve validacije podataka, uslovno oblikovanje ili pravila koja su povezana sa originalnom kontrolom.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu čije povezivanje želite da promenite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Promeni povezivanja .

 2. Ako vaš predložak obrasca koristi više izvora podataka, kliknite na onaj koji želite da koristite na listi izvora podataka u dijalogu Povezivanje kontrole .

 3. Uradite sledeće:

  • Da biste kreirali novo polje ili grupi da povežete kontrolu, kliknite desnim tasterom miša grupu u koju želite da dodate novo polje ili grupu, kliknite na dugme Dodaj u priručnom meniju, unesite odgovarajuća svojstva u dijalogu Dodavanje polja ili grupe i zatim kliknite na dugme u redu .

  • Da biste povezali kontrolu postojeće kontrole, kliknite na polje ili grupu koju želite da povežete kontrolu, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Da biste testirali i proverite da li je povezivanje ispravne, izaberite kontrolu u predlošku obrasca. Ikona koja se prikazuje na kontroli ukazuje na to da li je ispravno povezana sa poljem ili grupu.

  Ikone povezivanja

  Postoje tri ikone povezivanja.

  Ikona

  Opis

  Slika ikone

  Povezivanje nije tačno.

  Slika ikone

  Kontrola možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Da biste identifikovali potencijalni problem, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja .

  Slika ikone

  Kontrole neće funkcionisati ispravno. Da biste identifikovali problem, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×