Menjanje stavki koje se prikazuju na navigacionoj traci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na traci za navigaciju programa Outlook vam omogućava da biste se prebacivali između različitih oblasti programa Outlook, kao što su Pošta, Kalendar, kontakte, zadatkei beleške. Takođe možete da promenite redosled prikaza Outlook na traka za navigaciju.

Prilagođavanje trake za navigaciju

Traka za navigaciju programa Outlook

 1. Na Traka za navigaciju, kliknite na dugme Dugme za Opcije za navigaciju na navigacionoj traci .

 2. Kliknite na Opcije za navigaciju.

  • Za menjanje broja prikaza koji se prikazuju, promenite broj za Maksimalan broj vidljivih stavki.

  • Za menjanje redosleda prikaza, kliknite na prikaz i potom na Premesti nagore ili Premesti nadole.

   Dijalog Opcije za navigaciju

Moguće je takođe da prevučete imena vidljivih prikaza na Traka za navigaciju da biste preuredili redosled.

Napomena: U Outlook 2013 i Outlook 2016, možete da otvorite naloga tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + 8. Da li se nikada ne pojavljuje na Traka za navigaciju.

Sažet prikaz

Da biste uvećali vertikalnog rasta Outlook prozora, možete da koristite kompaktna navigacija. Ovo uklanja Traka za navigaciju i navodi prikazi na dnu okno fascikle.

 1. Na Traka za navigaciju, kliknite na dugme Dugme za Opcije za navigaciju na navigacionoj traci .

 2. Kliknite na Opcije za navigaciju.

 3. Proverite okvir Kompaktna navigacija.

Komanda „Sažeta navigacija“ u dijalogu Opcije za navigaciju

Promena veličine okna za navigaciju

 • Postavite pokazivač na desnu ivicu Okna za navigacijui kada pokazivač postane dvosmerna strelica Slika vertikalne strelice sa dve glave , prevucite ivicu nalevo ili nadesno.

Promena dugmadi na traci za navigaciju

Možete da promenite broj i redosleda velike navigacije dugmad koja se pojavljuje na dnu okna za navigaciju na traci za navigaciju.

Da biste promenili redosled dugmadi, uradite sledeće:

 1. Na dnu Okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Ikona „Konfiguriši dugmad“ , a zatim kliknite na dugme Opcije okna za navigaciju.

 2. Na listi prikaz dugmadi u sledećem redosledu kliknite na dugme koje želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole.

Napomena: Da biste vratili podrazumevani raspored dugmadi, izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

Da biste promenili broj dugmadi, uradite sledeće:

 • Na dnu Okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Ikona „Konfiguriši dugmad“ , a zatim izaberite stavku Prikaži više dugmadi ili Prikaži manje dugmadi.

Da biste dodali ili uklonili dugmad, uradite sledeće:

 • Na dnu Okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Ikona „Konfiguriši dugmad“ , kliknite na dugme Dodaj ili ukloni dugmadi zatim kliknite na dugme koje želite.

  Napomene: 

  • Da biste brzo videli više ili manje dugmadi ili fascikli, postavite pokazivač na horizontalni razdelnik između fascikli i dugmadi i prevucite traku nagore ili nadole kada pokazivač postane dvosmerna strelica Dvosmerna strelica . Ako prevučete horizontalni razdelnik u dnu okna za navigaciju, sva velika dugmad postaje malu dugmad i pojavljuju se kao jedan red ikona na dnu okna za navigaciju.

  • Da biste povećali prostor okna fascikle, prevucite horizontalni razdelnik na dnu okna za navigaciju, a zatim koristite malu dugmad da biste se prebacivali između okana fascikli.

  • Da biste videli sve fascikle, a ne samo fascikle e-pošte, promenite dugme Listu fascikli u veliko dugme, i zatim ga premestite iznad dugmeta Pošta ili uklonite dugme Pošta u oknu za navigaciju.

Umanjivanje okna za navigaciju

Možete povećati veličinu razmaka rad u prozoru programa Outlook pomoću okna za navigaciju. Umanjenog okna za navigaciju skuplja u vidu vertikalne trake dugmadi koja i dalje omogućava pristup najčešće korišćenih fascikli i prikaza.

Sakrivanje ili prikazivanje umanjenog okna za navigaciju, uradite sledeće:

 • U gornjem uglu Okna za navigaciju ili zaglavlju umanjenog Okna za navigaciju , kliknite na dugme Umanji u oknu za navigaciju Dugme „Umanji okno za navigaciju“ ili Razvij okno za navigaciju Dugme „Razvij okno za navigaciju“ .

Da biste videli fascikle u umanjenom Oknu za navigaciju, kliknite na dugme fascikle .

Napomena: Kada proširite umanjenog okna za navigaciju, u oknu za navigaciju je vratite iste širine kao i ranije. Ako izađete Outlook okno za navigaciju umanjeno, izgleda umanjeno, kada ponovo pokrenete Outlook.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×