Moduli za sečenje u programskom dodatku Power View

Moduli za sečenje su vrsta filtera. Postavite modul za sečenje na list da biste odjednom filtrirali sve vizuelizacije na listu. Kada kliknete na stavku u modulu za sečenje, sve vizuelizacije sa srodnim sadržajem se filtriraju po stavki koju izaberete. Power View moduli za sečenje ponašaju se kao moduli za sečenje u programskom dodatku Power Pivot u programu Excel.

Osvežavanje programskog dodatka Power View

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

U izveštaj možete dodati više od jednog modula za sečenje i efekti filtriranja svih modula za sečenje biće kombinovani. Moduli za sečenje filtriraju jedni druge.

 1. Kreirajte tabelu sa jednom kolonom iz bilo kog polja koje je atribut, na primer „Ime“ ili „Kategorija“, a ne numerička vrednost.

  Možete da koristite slike u podacima kao tanjiriće. Pročitajte više o korišćenju slika u funkciji Power View.

 2. Na kartici Dizajn > Slicer.

  Tabela se konvertuje u modul za sečenje.

 3. Kliknite na vrednost u modulu za sečenje da biste filtrirali sadržaj lista ili prikaza. Da biste izabrali više vrednosti, držite pritisnut taster CTRL kada kliknete na njega.

 4. Da biste obrisali filter modula za sečenje, zadržite pokazivač iznad modula za sečenje, a zatim izaberite stavku Obriši filter u gornjem desnom uglu modula za sečenje.

Savet: . Izaberite stavku sve osim određenog skupa vrednosti tako što ćete ponovo postaviti filter sa dugmetom u gornjem desnom uglu, a zatim koristiti kombinaciju tastera CTRL + klikni za poništavanje izbora određenih vrednosti. Ovo prikazuje ukupne vrednosti bez izabranih vrednosti

Napomena: Izborom vrednosti u tabeli koja nije modul za sečenje ne filtrira se izveštaj.

Na ovoj slici modul za sečenje „Slika discipline“ sa leve strane filtrira umetničko klizanje, tako da se u matrici i u stubičastom grafikonu sa desne strane pojavljuju samo podaci o umetničkom klizanju.

Modul za sečenje sa slikama filtrira druge vizuelizacije u programskom dodatku Power View

Filtriranje pomoću modula za sečenje razlikuje se od drugih tipova filtriranja. Moduli za sečenje:

 • Filtriraju grafikone. Oni ne markiraju grafikone.

 • Čuvaju se sa radnom sveskom ili izveštajem. Kada sačuvate, zatvorite i ponovo otvorite radnu svesku ili izveštaj, u modulu za sečenje će biti izabrane iste vrednosti.

 • Mogu da koriste polja za sliku. Iza kulisa Power View koristi polje indikatora reda za tu sliku u modelu podataka kao filter za modul za sečenje. Ako je model podataka u programu Excel, možda ćete morati da obavite konfiguraciju svojstava ponašanja tabele za Power View izveštaje.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×