Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Moj Outlook.com nalog je hakovan

Ako vam je nalog hakovan, to znači da je neko ukrao vašu lozinku i možda koristi vaš nalog za pristup ličnim informacijama ili slanje neželjene e-pošte.

Kako mogu da oporavim svoje naloge?

Redom pratite uputstva u ovom odeljku kako biste oporavili svoj nalog.

Napomena: Možete da uspostavite početne vrednosti naloga pomoću telefona ili drugog računara, ali mnogi hakeri mogu da dobiju vašu lozinku pomoću malvera koji je instaliran na računaru bez vašeg znanja. Obavezno uklonite viruse i malver sa računara pre nego što promenite lozinku. Da biste uspostavili početne vrednosti naloga pomoću telefona ili drugog računara, idite na account.microsoft.com.

1. korak: Obrišite računar od virusa ili malvera pre nego što promenite lozinku

Ako imate instaliran dobar antivirusni program, proverite da li je ažuran i skenirajte čitav sistem. Ako na računaru nemate instaliranu antivirusnu aplikaciju, Microsoft nudi neka rešenja ako koristite Windows 8.1 ili Windows 10.

Ako koristite Windows 8.1 ili Windows 10, već imate Windows zaštitnik. Uradite sledeće da biste uključili zaštitu od malvera:

  1. Izaberite stavku Pokreni Dugme„Start“ menija. .

  2. Na početnom ekranu otkucajte Windows Defender u polju Pretraga ili izaberite stavku Windows Defender.

  3. Sledite uputstva na ekranu.

Važno: Bez obzira na to koju ste antivirusnu aplikaciju instalirali, pre promene lozinke obavezno skenirajte čitav računar. Takođe bi trebalo da podesite antivirusnu aplikaciju da automatski preuzima ispravke i redovno skenira računar.

2. korak: Promena ili poništavanje lozinke

Kada pokrenete antivirusnu aplikaciju, prijavite se na nalog i promenite lozinku. Uverite se da ste kreirali jaku lozinku.

Ako ne možete da se prijavite, poništite lozinku.

3. korak: Provera postavki naloga

Pošto je neko drugi imao pristup vašem nalogu, uspostavili smo početne vrednosti nekih postavki naloga. Da biste proverili i promenili postavke naloga, idite na povezane naloge, prosleđivanjei automatske odgovore.

4. korak: Vraćanje izbrisanih e-poruka i kontakata

Čim uočimo da je vaš nalog možda hakovan, počinjemo da čuvamo vaše izbrisane poruke na sigurnom mestu.

  1. Izaberite fasciklu Izbrisane stavke.

  2. Na vrhu stranice izaberite stavku Oporavi izbrisane poruke.

    Snimak ekrana dugmeta da oporavite stavke izbrisane iz ove fascikle

Outlook što je moguće više poruka i smestiti ih u fasciklu "Izbrisane stavke ". One poruke koje nije moguće oporaviti biće trajno izgubljene.

Napomena: Nije moguće vratiti e-poruke koje su izbrisane sa dečjih naloga. Na taj način, roditelji mogu biti sigurni da će poruke koje su izbrisali sa naloga svoje dece ostati izbrisane.

Ako ste izbrisali neke kontakte, možda ćete moći da ih vratite. Pogledajte članak Brisanje kontakata ili vraćanje kontakata u prethodno stanje Outlook.com.

5. korak: Sprečavanje budućih hakovanja

Da biste sprečili hakovanje naloga u budućnosti, pročitajte članak Zaštita naloga Outlook.com e-pošte.

Kako je haker mogao da ukrade moju lozinku?

Hakeri koriste nekoliko načina da dođu do lozinki za nalog.

  • Malver – Ako ste instalirali program sa Internet koji nije proizvod pouzdanog izdavača (na primer, kada iz nepouzdanog izvora preuzmete novi čuvar ekrana, traku sa alatkama ili neki drugi softver), taj program može da sadrži malver koji evidentira vaše pritiske na taster ili pretražuje sačuvane lozinke na vašem računaru.

  • Napadom na Internet sajtove – Ako hakeri uđu na neki Internet sajt bez dozvole i ukradu informacije o nalogu, mogu da provere da li ste istu lozinku koristili i za druge sajtove.

  • Phishing – Hakeri često šalju e-poruke ili tekstualne poruke koje izgledaju kao da dolaze iz zvaničnog izvora kako bi prevarili ljude da pošalju podatke o nalogu.

Informacije o lokaciji za prijavljivanje možete da proverite tako što ćete otići na bezbednosne opcije Microsoft naloga i izabrati stavku Pregledaj aktivnost.

Mogu li da zatvorim Outlook.com nalog?

Savet:  Outlook.com vam omogućava da imate više e-adresa povezanih sa jednim nalogom i možete da odaberete sa koje e-adrese šaljete poštu. Kreiranje alternativnih adresa se koristi na Veb lokacijama ili aplikacijama koje vam nameću registraciju i može pomoći da sačuvate vašu ličnu e-adresu od prodavaca i hakera. Pročitajte više o tome kako da dodate ili uklonite pseudonim e-pošte u programu Outlook.com.

Ako je Outlook.com nalog hakovan i želite da ga zatvorite, morate da zatvorite Microsoft nalog.

Važno: Kada zatvorite Microsoft nalog, vaša e-pošta i kontakti se brišu sa naših servera i nije ih moguće oporaviti i nećete moći da pristupite Microsoft uslugama kao što su Xbox, Skype i OneDrive pomoću tog naloga.

Ako ste sigurni da želite da zatvorite nalog, pročitajte kako da zatvorite nalog Outlook.com e-pošte.  

I dalje vam je potrebna pomoć?

Podršku možete da dobijete i od drugih korisnika usluge Outlook.com na forumu zajednice ili da pronađete pomoć tako što ćete izabrati stavku Obraćanje podršci ispod:

Da biste dobili podršku u usluzi Outlook.com, kliknite ovde ili izaberite stavku „Pomoć“ na traci sa menijima i unesite upit. Ako putem samopomoći ne rešite problem, pomerite se nadole do stavke I dalje vam je potrebna pomoć? i izaberite opciju Da.

Da biste stupili u kontakt sa nama u usluzi Outlook.com, potrebno je da se prijavite. Ako ne možete da se prijavite, kliknite ovde

Za drugu pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Ikona aplikacije „Pronalaženje pomoći“

Da biste pronašli pomoć i rešili probleme sa drugim Microsoft proizvodima i uslugama, unesite problem ovde

Postavljajte pitanja, pratite diskusije i delite svoje znanje u zajednici na sajtu Outlook.com.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×