Moj Outlook.com nalog je hakovan

Ako je vaš nalog hakovan, to znači da je neko ukrao lozinku i da možda koristi vaš nalog za pristup ličnim informacijama ili slanje neželjene e-pošte.

Kako mogu da oporavim svoje naloge?

Redom pratite uputstva u ovom odeljku kako biste oporavili svoj nalog.

Napomena: Možete da uspostavite početne vrednosti naloga koristeći telefon ili drugi računar, ali mnogi hakera primaju lozinku pomoću malvera koji je instaliran na RAČUNARU bez vašeg znanja. Proverite da li ste uklonili viruse i malver sa računara pre nego što promenite lozinku. Da biste uspostavili početnu vrednost naloga koristeći telefon ili drugi računar, idite na account.Microsoft.com.

1. prvi: brisanje računara virusa ili malvera pre nego što promenite lozinku

Ako imate instaliran dobar antivirusni program, proverite da li je ažuran i skenirajte čitav sistem. Ako nemate instaliran antivirusni program na RAČUNARU, Microsoft nudi neka rešenja ako koristite Windows 7, Windows 8.1 ili Windows 10.

Ako koristite Windows 7, možete da preuzmete i instalirate Microsoft Security Essentials.

Ako koristite Windows 8.1 ili Windows 10, već imate Windows Defender. Uradite sledeće da biste uključili zaštitu od malvera:

  1. Izaberite stavku započni Dugme„Start“ menija. .

  2. Na početnom ekranu otkucajte Windows zaštitnik u polju za pretragu ili izaberite stavku Windows zaštitnik.

  3. Sledite uputstva na ekranu.

Važno: Bez obzira na to koju ste antivirusnu aplikaciju instalirali, pre promene lozinke obavezno skenirajte čitav računar. Takođe treba da podesite antivirusnu aplikaciju tako da automatski dobija ispravke i redovno skenira računar.

2.2: promena ili poništavanje lozinke

Kada pokrećete antivirus aplikaciju, prijavite se na svoj nalog i promenite lozinku. Obavezno Kreirajte jaku lozinku.

Ako ne možete da se prijavite, poništite lozinku.

Treći broj: proveravanje postavki naloga

Pošto je neko drugi imao pristup vašem nalogu, poništili smo neke od postavki naloga. Da biste provjerili i promenili postavke naloga, idite na stavku povezani nalozi, prosleđivanjei automatski odgovori.

4.2: Vraćanje izbrisane e-poruke i kontakata

Čim uočimo da je vaš nalog možda hakovan, počinjemo da čuvamo vaše izbrisane poruke na sigurnom mestu.

  1. Izaberite fasciklu izbrisane stavke.

  2. Na vrhu stranice izaberite stavku spasi izbrisane poruke.

    Snimak ekrana dugmeta da oporavite stavke izbrisane iz ove fascikle

Outlook će oporaviti što više poruka i staviti ih u fasciklu " Izbrisane stavke ". One poruke koje nije moguće oporaviti biće trajno izgubljene.

Napomena: Nije moguće vratiti e-poruke koje su izbrisane sa dečjih naloga. Na taj način, roditelji mogu biti sigurni da će poruke koje su izbrisali sa naloga svoje dece ostati izbrisane.

Ako ste izbrisali neke kontakte, možda ćete moći da ih vratite. Pogledajte članak brisanje kontakata ili vraćanje kontakata u Outlook.com.

5. broj: sprečite buduće hakeri

Da biste sprečili da vaš nalog bude hakovan u budućnosti, pogledajte članak pomoć pri zaštiti Outlook.com e-naloga.

Kako je haker mogao da ukrade moju lozinku?

Hakeri koriste nekoliko načina da dođu do lozinki za nalog.

  • Malver – Ako ste instalirali program sa Internet koji nije proizvod pouzdanog izdavača (na primer, kada iz nepouzdanog izvora preuzmete novi čuvar ekrana, traku sa alatkama ili neki drugi softver), taj program može da sadrži malver koji evidentira vaše pritiske na taster ili pretražuje sačuvane lozinke na vašem računaru.

  • Napadom na Internet sajtove – Ako hakeri uđu na neki Internet sajt bez dozvole i ukradu informacije o nalogu, mogu da provere da li ste istu lozinku koristili i za druge sajtove.

  • Phishing – hakeri često šalju e-poruke ili tekstualne poruke koje se pojavljuju da iz zvaničnog izvora varaju ljude da šalju podatke naloga.

Informacije o lokaciji za prijavljivanje možete da proverite tako što ćete otići na bezbednosne opcije vašeg Microsoft naloga i izabrati stavku Pregled aktivnosti.

Da li mogu da zatvorim Outlook.com nalog?

Savet: Outlook.com vam omogućava da imate više e-adresa povezanih sa jednim nalogom i možete da odaberete e-adresu iz koje šaljete poštu. Kreiranje alternativnih adresa se koristi na Veb lokacijama ili aplikacijama koje vam nameću registraciju i može pomoći da sačuvate vašu ličnu e-adresu od prodavaca i hakera. Pročitajte više o tome kako da dodate ili uklonite pseudonim e-pošte u Outlook.com.

Ako je vaš Outlook.com nalog hakovan i želite da ga zatvorite, morate da zatvorite svoj Microsoft nalog.

Važno: Kada zatvorite Microsoft nalog, e-pošta i kontakti se brišu sa naših servera i ne mogu se oporaviti i nećete moći da pristupite Microsoft uslugama kao što su Xbox, Skype i OneDrive pomoću tog naloga.

Ako ste sigurni da želite da zatvorite nalog, pročitajte kako da zatvorite Outlook.com e-nalog.  

Resursi podrške

Podršku možete da dobijete i od drugih korisnika usluge Outlook.com na forumu zajednice ili da pronađete pomoć tako što ćete izabrati stavku Obraćanje podršci ispod:

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×