Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Načini za dodavanje vrednosti u unakrsnoj tabeli

Jedan brz i lak način za dodavanje vrednosti u programu Excel jeste korišćenje automatskog zbira. Samo izaberite praznu ćeliju direktno ispod kolone podataka. Zatim na kartici Formula izaberite stavku Automatski zbir >zbir. Excel će automatski osetiti opseg za sabiranje. (Automatski zbir može da radi i horizontalno ako izaberete praznu ćeliju sa desne strane ćelija za sabiranje.)

Možete da koristite čarobnjak za automatski zbir za automatsko građenje formule za sabiranje.  Izaberite opseg iznad/ispod opsega za sabiranje ili sa njegove leve/desne strane i idite na karticu Formula na traci, zatim izaberite stavke Automatski zbir > Zbir.

Automatski zbir kreira formulu za vas, tako da ne morate da kucate. Međutim, ako biste radije da sami otkucate formulu, pogledajte funkciju SUM

Dodaj na osnovu uslova

  • Koristite funkciju SUMIF kada želite da saberete vrednosti sa jednim uslovom. Na primer, kada treba da sakupite ukupnu prodaju određenog proizvoda.

  • Koristite funkciju SUMIFS kada želite da saberete vrednosti sa više uslova. Na primer, možda ćete želeti da sakupite ukupnu prodaju određenog proizvoda u okviru određenog regiona prodaje.

Dodavanje ili oduzimanje datuma

Pregled načina dodavanja ili oduzimanja datuma potražite u članku Dodavanje ili oduzimanje datuma. Složenija izračunavanja datuma potražite u članku Funkcije datuma i vremena.

Sabiranje ili oduzimanje vremena

Pregled načina sabiranje ili oduzimanje vremena potražite u članku Sabiranje ili oduzimanje vremena. Za ostala izračunavanja vremena pogledajte funkcije datuma i vremena.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da potražite pomoć u Zajednicama.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×