Ovaj članak pruža odgovore na uobičajena pitanja o kontaktima u programu Lync.

Pošaljite nam povratne informacije ako niste dobili odgovor na svoje pitanje.

U ovom članku

Kako da dodam interni kontakt na spisak kontakata?

 1. U glavnom prozoru programa Lync izaberite stavke Dodavanje kontakta Dodavanje kontakta > Dodaj kontakt iz moje organizacije.

 2. U polju za pretragu otkucajte ime osobe ili e-adresu. Dok kucate, prikazuje se spisak osoba koje se podudaraju sa terminima za pretragu.

 3. Pomerajte se kroz rezultate pretrage dok ne dođete do osobe koju želite da dodate na spisak kontakata. Kliknite desnim tasterom miša na stavku osobe na listi rezultata pretrage i izaberite opciju Dodaj na spisak kontakata.

 4. Sa spiska izaberite grupu u koju ćete dodati svoj novi kontakt.

Kako da dodam spoljni kontakt?

Važno: 

 • tehnička podrška na radnom mestu je konfigurisala podršku za to I

 • kontakt izvan vaše organizacije koristi Lync i njegova organizacija je takođe konfigurisana za spoljne kontakte ILI Skype i prijavljen je pomoću svog Microsoft naloga (ranije Windows Live ID).

 1. U glavnom prozoru programa Lync izaberite stavke Dodavanje kontakta Dodavanje kontakta > Dodaj kontakt koji nije iz moje organizacije.

 2. Kliknite na kontaktovog dobavljača usluga trenutnih poruka (IM): Lync ili Skype. Kontakti koji koriste dobavljače usluga za razmenu trenutnih poruka (IM) koji nisu Lync i Skype nisu podržani.

 3. U dijalogu Dodavanje Lync kontakta, u polju IM adresa otkucajte e-adresu kontakta.

  Važno: Ako je Microsoft nalog novog kontakta podešen da koristi njegovu sopstvenu e-adresu (a ne adresu koja se završava sa @hotmail.com, @outlook.com, @live.com, odnosno ima neki drugi završetak koji obezbeđuje korporacija Microsoft), kada dodajete kontakt u Lync, morate da koristite oblikovanje korisnik(prilagođenidomen.com)@msn.com. Na primer, da biste dodali bob@contoso.com, otkucajte bob(contoso.com)@msn.com, u polju IM adresa.

 4. Izaberite grupu i odnos privatnosti za novi kontakt, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Važno: Ako se za kontakt koji ste dodali prikazuje status „Prisustvo je nepoznato“, sačekajte 24 časa, a zatim se obratite tehnička podrška na radnom mestu.

Kako da pronađem kontakte iz moje organizacije?

U polju za pretragu u prikazu „Kontakti“ u glavnom prozoru programa Lync otkucajte ime, e-adresu ili broj telefona osobe koju tražite.

Mogu li da imam Skype kontakte?

Da. Evo šta je dostupno i šta nije dostupno za komunikaciju sa Skype korisnicima. Imajte u vidu da Skype korisnici moraju biti prijavljeni pomoću svojih Microsoft naloga (ranije Windows Live ID).

Dostupno za Skype korisnike

Nije dostupno za Skype korisnike

 • Prisutnost

 • Razmena trenutnih poruka između dve osobe

 • Audio pozivi između dve osobe

 • Pronalaženje i dodavanje Lync kontakata u Skype

 • Video razgovori

 • Razmena trenutnih poruka ili audio razgovori sa tri ili više osoba

 • Deljenje radne površine i programa

Kontakti koji koriste druge dobavljače razmene trenutnih poruka nisu podržani.

Kako da blokiram kontakte da se ne bi povezivali sa mnom putem programa Lync?

Ako blokirate kontakt, vaše ime i e-adresa im se prikazuju, ali oni ne mogu da stupe u kontakt sa vama putem programa Lync. Da biste blokirali kontakt u programu Lync:

 • Na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na kontakt koji želite da blokirate, izaberite stavku Promeni odnos privatnosti, a zatim stavku Blokirani kontakti.

Kako da prikažem samo kontakte koji su na mreži?

Iako ne možete u potpunosti da uklonite kontakte van mreže iz spiska kontakata, možete ih grupisati kako ne bi pretrpali spisak kontakata. Izaberite stavke Opcije > Spisak kontakata, a zatim u okviru Prikaži ove informacije potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kontakte koji nisu tu, koji su van mreže ili čije je prisustvo nepoznato u odvojenoj grupi. Nedostupni kontakti će se pojaviti na dnu spiska kontakata u grupi pod imenom „Kontakti koji nisu tu i koji su van mreže“.

Kako da izbrišem kontakte sa spiska kontakata?

Kliknite desnim tasterom miša na kontakt i izaberite stavku Ukloni iz spiska kontakata.

Kako da upravljam grupom „Delegati“ na spisku kontakata?

Delegati poziva nisu dostupni uz Office 365. Ako imate grupu „Delegati“ na svom spisku kontakata u programu Lync, ona navodi vaše Outlook delegate. Outlook delegati mogu upravljati vašom e-poštom i kalendarom ako koristite Outlook.

Da biste dodali ili uklonili delegate i upravljali njima u grupi „Delegati“, koristite Outlook. Da biste dodali Outlook delegate ili upravljali njima, pratite uputstva iz članka Dozvoljavanje drugoj osobi da upravlja vašom poštom i kalendarom. Da biste izbrisali Outlook delegate, u programu Outlook izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Delegirani pristup.

Važno: Izbrisani Outlook delegati mogu i dalje da se pojavljuju na Lync spisku kontakata, čak i ako više ne mogu upravljati vašom e-poštom ili kalendarom pošto ste ih izbrisali. Ovo je poznat problem. Rešenje je dostupno na veb-lokaciji http://support.microsoft.com/kb/2812461?ln=sr-Latn-RS.

Kako da organizujem kontakte po lokaciji, sektoru ili drugim kriterijumima?

Kreirajte novu grupu zasnovanu na kategoriji koja vam je potrebna. Na primer, možete kreirati grupu sa nazivom „Osoblje uprave“ i dodati kontakte u tu grupu. Detalje o kreiranju grupe potražite u odgovoru na sledeće pitanje.

Kako da kreiram grupu?

 1. Na spisku kontakata u glavnom prozoru programa Lync kliknite desnim tasterom miša na ime bilo koje grupe (na primer, Ostali kontakti), a zatim izaberite stavku Kreiraj novu grupu. Možete kliknuti i na dugme Dodaj kontakt, a zatim izabrati stavku Kreiraj novu grupu.

 2. U prostoru koji se otvara na dnu prozora otkucajte ime preko izraza Nova grupa da biste grupi dali ime koje ima smisla za vas.

Koliko kontakata mogu da imam?

250 – ovo je podrazumevani maksimalni broj kontakata koje možete da dodate.

Kako da znam koliko informacija o meni kontakt može da vidi ili kako da ih promenim?

Svaki vaš kontakt sa vama ima odnos privatnosti. To određuje pristup te osobe vašim informacijama o prisutnosti, što obuhvata brojeve kućnog telefona i mobilnog telefona, lokacije sastanka, kao i da li ta osoba može da vam se obrati kada vam je status postavljen na „Ne uznemiravaj“. Detalje o odnosima privatnosti, što obuhvata i kako prikazati i promeniti odnos sa kontaktom, potražite u članku Kontrolisanje pristupa informacijama o prisutnosti u programu Lync.

 • Da biste otkrili odnos sa kontaktom, na spisku kontakata izaberite karticu Odnosi. Videćete kontakte navedene po odnosima privatnosti.

Zašto kartica „Odnosi“ na spisku kontakata uključuje osobe koje nikad nisam dodao na listu i kako da ih se rešim?

Svakom kontaktu sa kojim obavljate interakciju putem sistema Office, bez obzira na to da li je Lync kontakt ili nije, automatski se dodeljuje podrazumevani odnos sa vama. Ovi nenavedeni kontakti – „nenavedeni“ jer ih niste dodali na spisak kontakata – ne prikazuju se na kartici „Grupe“ ili „Status“ spiska kontakata. Međutim, kartica „Odnosi“ prikazuje sve Lync kontakte, kao i nenavedene kontakte.

Da biste uklonili nenavedene kontakte iz spiska kontakata, kliknite desnim tasterom miša na kontakt, izaberite stavku Promeni odnos privatnosti, a zatim izaberite stavku Automatski dodeli odnos.

Šta predstavlja crvena zvezda (zvezdica) pored statusa kontakta?

Crvena zvezdica pored statusa kontakta znači da je osoba u programu Outlook uključila odgovor u odsustvu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×