Ovaj članak sadrži najčešća pitanja o korišćenju Lync zvuka (govora) i video zapisa.

Pošaljite nam povratne informacije ako niste dobili odgovor na svoje pitanje.

U ovom članku

Kako da znam da li su uređaji ispravno podešeni?

Lync automatski otkriva audio i video uređaje. Međutim, preporučujemo da proverite pre nego što uputite poziv ili se pridružite sastanku kako biste se uverili da su ispravno podešeni.

Uputstva potražite u članku Podešavanje i testiranje Lync zvuka i Podešavanje i rešavanje problema Lync video zapisa.

Vrh stranice

Da li mogu da koristim Lync za upućivanje poziva?

Da, Lync poziv se upućuje sa vašeg računara na računar neke druge osobe koja takođe koristi Lync ili Skype. Poziv se obavlja kroz audio sistem računara. Lync poziv zvoni na svim uređajima primaoca koji su omogućeni za Lync, kao što su stoni i laptop računari.

Detalje o komuniciranju sa spoljni kontakti potražite u članku Dodavanje spoljnog kontakta u programu Lync. Više informacija potražite u članku Upućivanje i primanje Lync audio poziva.

Vrh stranice

Gde se nalazi Lync tastatura telefona i kako da je koristim?

Nemaju svi Office 365 korisnici tastaturu telefona. Ako je imate, možete je koristiti za unos PIN-a ili pravljenje izbora za automatizovani govorni sistem u slučaju poziva i možete je otvoriti na dva mesta:

 • U glavnom prozoru programa Lync, na kartici Telefon.

  Kartica „Telefon“

 • U prozoru razgovora koji se otvara pri započinjanju poziva. Postavite pokazivač na ikonu telefona/mikrofona da biste videli tastaturu.

  Tastatura

Vrh stranice

Mogu li da uputim telefonski poziv bez dodavanja osobe na spisak kontakata?

Da. Možete da pronađete neku osobu tako što ćete ukucati njeno ime u polju za pretragu. U rezultatima pretrage postavite pokazivač na njenu sliku, a zatim kliknite na „Pozovi“.

Vrh stranice

Kako mogu da dodam brojeve na moju kontakt karticu?

Dodajte brojeve telefona na svoju kontakt karticu da bi ljudi znali kako da vas kontaktiraju telefonom. Brojevi telefona na vašoj kontakt kartici su vidljivi svim vašim Lync kontaktima na osnovu odnosa privatnosti koji imate sa njima. Detalje o tome ko vidi šta potražite u članku Kontrolisanje pristupa informacijama o prisutnosti u programu Lync.

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije i potom izaberite stavku Telefoni.

 2. U okviru Moji brojevi telefona kliknite na polje i otkucajte broj. Koristite samo cifre 0123456789, bez zagrada ili crtica. Kada dodajete međunarodne brojeve, upišite znak + i zatim pozivni broj za zemlju iza kojeg sledi lokalni broj.

 3. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored brojeva za koje želite da se prikazuju na vašoj kontakt kartici.

Više informacija o dodavanju brojeva telefona na vašu kontakt karticu potražite u članku Podešavanje opcija za telefon.

Vrh stranice

Zašto imam probleme sa zvukom?

Ako postoji neki problem, u prozoru razgovora ili glavnom prozoru programa Lync prikazuje se obaveštenje. Možete kliknuti na obaveštenje da biste dobili više informacija ili predloženih rešenja.

Na primer:

Snimak ekrana audio greške i opcija za proveru

Ako ne dobijate nikakav zvuk, proverite sledeće:

 • Zvučnici su uključeni u programu Lync i na računaru, a jačina zvuka zvučnika je visoka.

 • Telefonska slušalica je na bazi (ako koristite izdanje za telefone programa Microsoft Lync).

 • Uređaj koji koristite je izabran na kartici Uređaji (pauzirajte na ikoni telefona/mikrofona i izaberite karticu Uređaji).

Vrh stranice

Šta da uradim da bi se poboljšao kvalitet zvuka uređaja?

 • Koristite uređaj sa visokim kvalitetom zvuka, zamenite neispravne ili oštećene uređaje i pokrenite instalaciju da biste se uverili da radi ispravno. Preporučujemo da koristite uređaj naveden u članku Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

 • Važno je da je mikrofon sa poništavanjem šuma postavljen blizu usta, otprilike manje od 1 inča od usta, da bi se otklonila neželjena buka iz pozadine.

 • Većina slušalica ima dugme za podešavanje jačine zvuka u zavisnosti od toga sa kojim audio uređajem su povezane. Ako vi ili drugi pozivaoci čujete zujanje, izvršite probni poziv, a zatim podešavajte postavke na slušalicama dok zujanje ne nestane.

 • Ako koristite zvučnik na telefonu na kojem je pokrenuto izdanje za telefone programa Microsoft Lync i pozivaoci se žale na buku u pozadini, proverite da li je telefon na ravnoj površini i da li ste blizu telefona.

 • Ako koristite dva zasebna uređaja za zvuk (kao što su zvučnici i kamera), pokušajte da ih postavite na odgovarajuće rastojanje kako biste smanjili eho.

 • Preporučujemo da ne upućujete pozive preko bežične veze, virtuelne privatne mreže (VPN) ili usluge daljinskog pristupa (RAS).

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×