Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da podesite i koristite mikrofon i zvučnike ugrađene u računar, slušalice ili neki drugi uređaj za Lync zvuk. Da biste dobili najbolji kvalitet zvuka tokom Lync sastanka ili poziva, koristite audio-uređaj optimizovan Skype za posao (Lync).

Napomena: Ako koristite program Lync sa Windows 8.1, uverite se da ste upravljačke programe uređaja ažurirali na najnoviju verziju. Pogledajte članak Preuzimanje i instaliranje upravljačkih programa za Windows 8.1.

Podešavanje uređaja

 1. U Lync prozoru idite na Opcije Snimak ekrana dugmeta „Opcije programa Lync“ > Audio uređaj, a zatim odaberite željeni uređaj.

  Snimak ekrana zupčanika za pristup opcijama

  Snimak ekrana postavki zvuka

 2. Kliknite na zelenu strelicu pored zvučnika da biste čuli probni ton i prevucite klizač ako treba da podesite jačinu zvuka.

 3. Da biste testirali jačinu zvuka mikrofona, pričajte nekoliko sekundi. Jačina zvuka je optimalna kada traka toka dostigne sredinu oblasti za testiranje. Prevlačite klizač pored mikrofona da biste podesili jačinu zvuka mikrofona.

 4. Kliknite na dugme sa zelenom strelicom pored stavke Zvono da biste čuli uzorak zvona kada primite poziv, a zatim prevucite klizač da biste podesili jačinu zvuka zvona.

 5. Kliknite na dugme Proveri kvalitet zvuka i pratite uputstva da biste snimili kratku poruku i reprodukovali je. Podesite zvuk po potrebi. Imajte u vidu da ova opcija možda neće biti dostupna za vaš nalog.

 6. Ako imate više audio uređaja, možete izabrati da oba zvone kada primite poziv. U okviru Sekundarni zvuk zvona izaberite Takođe zvoni, a zatim izaberite dodatni uređaj.

  Takođe možete da izaberete opciju Ponovo uključi kada telefon za zvoni, što će automatski ponovo uključivati zvučnike kada primite poziv Lync poziv.

 7. Izaberite Dozvoli reprodukciju stereo zvuka kad je dostupna da biste obezbedili da najbolji kvalitet zvuka bude dostupan tokom sastanka.

 8. Kliknite na dugme U redu kada završite.

Savet: Možete da izaberete različite uređaje za mikrofon i zvučnike u svakom odeljku. Ali da biste izbegli eho, najbolje je da koristite isti uređaj za oba. Ako morate da koristite različite uređaje, smanjite eho tako što ćete smanjiti jačinu zvuka zvučnika.

Ako na spisku ne vidite svoj uređaj, proverite da li je povezan direktno sa računarom, a zatim pratite uputstva koja ste dobili uz uređaj da biste ga instalirali. Ako ne možete da konfigurišete uređaj, pogledajte temu o rešavanju problema. Da biste brzo zaobišli problem, pridružite se sastanku telefonskim pozivom. Pogledajte članak Priključivanje Lync sastanku pozivanjem.

Proveravanje kvaliteta zvuka

Pre nego što započnete Lync sastanak ili poziv, uverite se da audio uređaj zvuči onako kako želite. Imajte u vidu da opcija Proveri kvalitet zvuka možda neće biti dostupna za vaš nalog.

 1. Na donjoj levoj strani glavnog prozora Lync stavku Izaberi primarni uređaj.

 2. Kliknite na dugme Proveri kvalitet zvuka i pratite uputstva da biste snimili kratku poruku i reprodukovali je.

 3. Ako niste zadovoljni kvalitetom zvuka, pređite na Postavke audio uređaja da biste podesili mikrofon i zvučnike ili izabrali drugi uređaj.

Snimak menija „Izbor primarnog uređaja“

Više informacija o Lync zvuku:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×