Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Najbolje prakse za 360 ° video zapise u SharePoint prostorima

Zbog velikog polja prikaza, video 360 ° zahteva visoku rezoluciju radi postizanja kvalitetnog iskustva. Ako vaši korisnici neće dosledno imati veze ka mrežnim propusnog opsega, preporučujemo da se fokusirate na 360 ° slike umesto video zapisa. Ako odaberete da koristite 360 ° video, važno je da optimizujete vrednosti za 360 ° video za korišćenje u SharePoint razmacima da biste obezbedili najbolje iskustvo koje je moguće imati sa razumnom mrežom uslova mreže.

Monoskopski ili Stereoskopički

Kada planirate da koristite 360 ° video, jedna od vaših prvih odluka će biti da li se koristi monoskopski ili stereoskopski video. Ako će upotreba biti samo u Veb pregledaču, koristite monoskopski video. Ako korisnici imaju pristup slušalice VR. i dalje preporučujemo da birate monoskopski video ukoliko nemate određenu potrebu za stereo grafičkom video zapisom. Iako je efekt dubinskog video zapisa ubedljiv za neke scenarije, on drastično povećava propusni opseg neophodan za kvalitetno iskustvo. Potrebno je i headsetu za VR da se prikaže sa stereoskopskim efektom.

Preporučeni video format u opšte svrhe

Preporučujemo 4K monoskopić 360 ° video pomoću veb sajta | i VP9 kodek na 6 Mbps za većinu scenarija.

Imajući u vidu izuzetno nizak kvalitet koji je povezan sa donjom rezolucijom 360 ° video i zahtevima visokog propusnog opsega za veće rezolucije, preporučujemo da 360 ° video snimci iskoriste 4k rezoluciju 4096 (široko).

Da biste najbolje poboljšali između propusnog opsega, kvaliteta slike i podrške na stranici sa više platformi, preporučujemo Veb video zapise WebM pomoću VP9 sistema za postavljanje propusnog opsega od 6 Mbps. Ovaj format može da se reprodukuje izvorno u većini pregledača koje preporučujemo za najbolje iskustvo u sistemu SharePoint Spaces, ali nažalost ovaj format se ne reprodukuje u safari pregledaču.

Ako je vaš prostor u okviru safarija na Mac ili iOS uređajima uslov, MP4 format video zapisa pomoću H. 264 kodeka na 6 MB/s bi trebalo da omogućite scenario, ali kvalitet video zapisa će biti negativno uključen. Razmislite o kreiranju dve kopije vašeg prostora i usmeravanjem korisnika safarija na verziju sa H. 264 video zapisima.

Preporučeni format za stereo oskopski video

Da biste pronašli najbolje performanse, oblikujte video zapis kao vrh/dno rezolucije od 4Kb. Kao i sa monoskopskom video zapisima preporučujem Veb m format pomoću VP9 kodeka koji se postavljaju na opseg od 6 Mbps. Kao i sa monoskopskom 360 ° video grafikom, Veb m format se ne reprodukuje u safari pregledaču. Korišćenje MP4 video zapisa sa H. 264 kodeka na 6 Mbps-u i kreiranju verzije prostora za usmeravanju prostora za korisnike safarija omogućiće Vaš scenario za ove korisnike.

360 ° video najčešća pitanja

Šta je sa H. 265 video?

H. 265 video može da funkcioniše za korisnike koji su instalirali kodek na računarima, ali mnogi korisnici neće imati kodek i stoga ne mogu da prikažu ovaj format. Preporučujemo WebM/VP9 zato što je sličan efikasni i radi na većem spektru uređaja.

Mogu li da koristim uporedne kasetoskop?

Možete da koristite uporedne formate, ali zbog toga kako WebGL i grafički procesori rade sa podacima, ovaj format je umanjen na SharePoint prostorima i performanse mogu negativno da utiču.

Zašto ne koristite prilagodljivi propusni opseg/rezoluciju?

Sa obzirom na zahteve rezolucije potrebnih za kvalitetan 360 ° video iskustvo, pomoću prilagodljiva rešenja koja smanjuje rezoluciju ispod 4k ne prouzrokuje kvalitetno iskustvo. Preporučujemo da omogućite korisnicima da imaju dovoljan propusnog opsega da bi prikazali video u preporučenim formatima ili da se fokusiraju na 360 ° slike umesto video zapisa.

Šta je sa 180 ° video zapisima?

Možete da koristite 180 ° video u razmacima, ali to će dovesti do toga da polovina video sfera ostane prazna. Preporučujemo da koristite Veb m format i VP9 kodek za ove video zapise.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×