Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Ne mogu da pokrenem Microsoft Outlook ili dobijam grešku "Nije moguće pokrenuti Microsoft Outlook. Nije moguće otvoriti prozor programa Outlook“

Vođena podrška može da pruži digitalna rešenja za probleme sa uslugom Microsoft 365

Isprobajte vođenu podršku

Ako imate problema prilikom pokretanja programa Outlook 2016, Outlook 2013 ili Outlook 2010 odnosno ako dobijete grešku „Nije moguće pokrenuti Microsoft Outlook“. Poruke o grešci „Nije moguće otvoriti Outlook prozor“? Možemo da rešimo problem umesto vas, a možete i da koristite korake za rešavanje problema koje smo pružili u nastavku kako bi vam pomogli da rešite ove probleme prilikom pokretanja.

Možemo da vam dijagnostikujemo i rešimo nekoliko uobičajenih problema sa programom Outlook. Ako naša automatizovana alatka ne može da reši vaš problem ili ako želite sami da ga rešite, pročitajte sledeći odeljak.

Prvi koraci

Dozvolite nam da rešimo vaš problem
Preuzimanje pomoćnika za podršku i oporavak za Microsoft 365

Programski dodaci ponekad mogu da budu neusaglašeni sa programom Outlook. Pokretanjem programa Outlook u bezbednom režimu, pri čemu se Outlook pokreće bez učitavanja programskih dodataka, možete da vidite da li je u tome problem.

Napomena: Ako ste omogućili programski dodatak ABBYY FineReader, zastarela verzija softvera može da izaziva grešku prilikom pokretanja programa Outlook. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft 365 programi mogu da padnu kada je instaliran programski dodatak FineReader.

Pokretanje programa Outlook u bezbednom režimu

 1. Odaberite stavke Start > Pokreni.

 2. Otkucajte Outlook /safe i kliknite na dugme U redu.

 3. U dijalogu Izbor profila prihvatite podrazumevanu postavku programa Outlook i kliknite na dugme U redu.

  Prihvatite podrazumevane postavke programa Outlook u dijalogu „Izbor profila“

 4. Ako se to bude tražilo, unesite lozinku i odaberite stavku Prihvati.

Saveti: 

 • Kako da znate da radite u bezbednom režimu? Vidite oznaku sličnu onoj ispod na vrhu ekrana.

  Oznaka na vrhu prozora vam saopštava ime osobe koja je vlasnik prijemnog sandučeta i identifikuje da Outlook radi u bezbednom režimu

 • Ikona Outlook Ikona „Outlook“ prekrivena simbolom za oprez na traci zadataka upozorava vas i da program ne funkcioniše normalno.

Ako se Outlook pokrene u bezbednom režimu, onda je problem verovatno u nekom od programskih dodataka. Moraćete da onemogućite sve programske dodatke pre nego što ponovo pokrenete Outlook.

Onemogućavanje programskih dodataka

 1. U gornjem levom uglu programa Outlook odaberite stavke Datoteka > Opcije > Programski dodaci.

 2. Na dnu stavke Prikaz Office programskih dodataka i upravljanje njima proverite da li polje Upravljanje prikazuje stavku COM programski dodaci, a zatim kliknite na dugme Idi.

 3. Kada se otvori lista trenutnih programskih dodataka COM programski dodaci iz predostrožnosti uradite nešto od sledećeg:

  • Ručno zabeležite naslov svakog izabranog programskog dodatka navedenog u okviru Dostupni programski dodaci.

   ili

  • Napravite snimak ekrana lista sa svojstvima i sačuvajte sliku na željenoj lokaciji.

 4. Kada zabeležite naslove izabranih programskih dodataka, opozovite izbor u svim poljima za potvrdu, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Oprez: Kliknite na polje za potvrdu da biste opozvali izbor za njega. Nemojte da izaberete programski dodatak i odaberite stavku Ukloni. Ako imate administratorska prava, zapravo možete da izbrišete programski dodatak. U ovoj vežbi rešavanja problema trebalo bi da onemogućite, a ne da izbrišete programski dodatak.

 5. Odaberite stavke Datoteka > Izađi.

Ponovno pokretanje

 1. Odaberite stavke Start > Pokreni u polju Otvori otkucajte Outlook.

  Napomena: Ako se program ispravno učita, jedan od programskih dodataka verovatno izaziva grešku i morate da otkrijete koji. Da biste odredili koji programski dodatak izaziva problem, omogućavajte jedan po jedan programski dodatak.

 2. U gornjem levom uglu programa Outlook odaberite stavke Datoteka > Opcije > Programski dodaci.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored programskog dodatka koji želite ponovo da omogućite, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Ponovite sve korake dok ne omogućite ponovo sve prvobitne programske dodatke i otkrijete izvor greške.

  Važno: Imajte na umu da ako se Outlook otvori u bezbednom režimu, otkrili ste da je izvor greške programski dodatak koji ste upravo omogućili.

  • Ponovo pokrenite Outlook i onemogućite programski dodatak koji ste omogućili, koji je izazvao problem, a zatim pokrenite Outlook.

  • Obavezno prođite kroz proces ponovnog pokretanja, onemogućavanja i ponovnog pokretanja za svaki programski dodatak koji je prvobitno omogućen u programu Outlook. Grešku možda izaziva više programskih dodataka.

Profil sadrži Outlook postavke. Može da se desi da se profil ošteti. Možete da odredite da li je oštećen tako što ćete napraviti novi profil i promeniti profil koji se koristi kada se pokrene Outlook.

 1. Da biste otvorili kontrolnu tablu, uradite nešto od sledećeg:

  • Za Windows Vista iliWindows 7 odaberite stavke Start > Kontrolna tabla.

  • Za Windows 8 i Windows 10 odaberite stavke Start, a zatim otkucajte tekst Kontrolna tabla.

   Napomena: Za Windows 10 na kontrolnoj tabli proverite da li je polje Prikaži po u gornjem levom uglu postavljeno na opciju Kategorija.

 2. Odaberite stavku Pošta.

 3. U dijalogu Podešavanje pošte – Outlook odaberite stavke Prikaži profile > Dodaj.

  List sa svojstvima pošte koji se koristi za dodavanje ili uklanjanje profila za Outlook nalog

 4. U polje Ime profila otkucajte ime koje želite da koristite za novi profil.

  Novi profil Outlook pošte podešava se za radmilajevtic

 5. Na stranici Automatsko podešavanje naloga za čarobnjak za dodavanje naloga, u okviru Nalog e-pošte, popunite polja Ime, Adresa e-pošte i Lozinka, a zatim odaberite stavku Dalje.

  Koristite automatsko podešavanje naloga da biste dodali nalog e-pošte kao deo novokreiranog profila za Outlook

  Napomena: Čarobnjak za dodavanje naloga automatski traži postavke servera pošte.

 6. Odaberite stavku Završi i pronaći ćete ime novog profila koji ste dodali navedeno na kartici Opšte u dijalogu Pošta.

 7. U okviru Pri pokretanju programa Microsoft Outlook koristi ovaj profil odaberite stavku Upitaj koji će se profil koristiti, a zatim kliknite na dugme U redu.

Korišćenje drugog profila

 1. Ponovno pokretanje programa Outlook

 2. Na padajućoj listi u dijalogu Odaberite profil odaberite novo ime profila koji ste napravili.

  Odaberite dijalog profila sa imenom novog profila

 3. Odaberite stavku U redu.

  Napomena: Ako se Outlook normalno pokrene, onda ste otkrili da je Outlook profil oštećen, kao i da je on izvor problema.

Ako odlučite da uklonite profil, prvo napravite rezervnu kopiju datoteka sa podacima. Sav sadržaj keširan van mreže briše se kada odaberete stavku Ukloni. Dodatne informacije potražite u članku Uvod u Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost).

Outlook skladišti sve e-poruke, sastanke i događaje, kontakte i zadatke u datotekama sa podacima. Te datoteke ponekad mogu da se oštete. Možete da pokrenete alatku za popravku prijemnog sandučeta (scanpst.exe) da biste skenirali Outlook datoteke sa podacima i ispravili greške.

 1. Izađite iz programa Outlook da biste koristili alatku za popravku prijemnog sandučeta.

  Napomena: Sadržaj u levom oknu zavisi od verzije programa Outlook koju koristite.

 2. Posetite dolenavedene veze da biste dobili uputstva za svoju verziju programa Outlook.

Okno za navigaciju nalazi se s krajnje leve strane u programu Outlook. U njemu ćete pronaći listu fascikli i ikone pomoću kojih možete da se prebacujete između aplikacija „Pošta“, „Kalendar“, Osobe“ i „Zadaci“. Ako pokrenete komandu /resetnavpane, ukloniće se sva prilagođavanja okna za navigaciju.

Napomena: Ako imate više računara, pokrenite komandu na svim računarima zato što su prilagođavanja okna za navigaciju specifična za lokalni Outlook na računaru.

 1. Zatvorite program Outlook.

 2. Odaberite stavke Start > Pokreni.

 3. U polju Otvori otkucajte Outlook.exe /resetnavpane, a zatim kliknite na dugme U redu.

Režim kompatibilnosti je dizajniran kako bi pomogao da se program pokreće na starijem operativnom sistemu. Ako je Outlook pokrenut u režimu kompatibilnosti, možete to da isključite i da vidite da li to rešava problem.

Napomena: Ovaj korak je predviđen za Outlook 2013 ili Outlook 2010. Outlook 2016 nema karticu „Kompatibilnost“.

 1. Pronađite datoteku Outlook.exe na računaru.

  • Za Outlook 2013 tu datoteku možete da pronađete na putanji C:\Program Files\Microsoft Office\Office 15\ ili C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office 15\

  • Za Outlook 2010 tu datoteku možete da pronađete na putanji C:\Program Files\Microsoft Office\Office 14\ ili C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office 14\

 2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku Outlook.exe, odaberite stavku Svojstva, a zatim odaberite karticu Kompatibilnost.

 3. Ako je potvrđen izbor u bilo kom polju za potvrdu na kartici „Kompatibilnost“, opozovite ga, a zatim odaberite stavke Primeni > U redu.

 4. Ponovo pokrenite Outlook.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×