Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Daje broj celih radnih dana između dva datuma koristeći parametre koji ukazuju na to koji dani i koliko njih su dani vikenda. Dani vikenda i svi dani navedeni kao praznici ne smatraju se radnim danima.

Sintaksa

NETWORKDAYS.INTL(datum_početka, datum_završetka, [vikend], [praznici])

Sintaksa funkcije NETWORKDAYS.INTL ima sledeće argumente:

  • Datum_početka i datum_završetka    Obavezno. Datumi za koje treba izračunati razliku. Datum_početka može da bude pre, u isto vreme ili posle datuma_završetka.

  • Vikend    Opcionalno. Ukazuje na dane u sedmici koji su dani vikenda i nisu uključeni u broj celih radnih dana između parametara datum_početka i datum_završetka. Vikend je broj vikenda ili niska koja navodi kada dolazi do vikenda.

    Vrednosti broja vikenda ukazuju na sledeće dane vikenda:

Broj vikenda

Dani vikenda

1 ili izostavljena

subota, nedelja

2

nedelja, ponedeljak

3

ponedeljak, utorak

4

utorak, sreda

5

sreda, četvrtak

6

četvrtak, petak

7

petak, subota

11

samo nedelja

12

samo ponedeljak

13

samo utorak

14

samo sreda

15

samo četvrtak

16

samo petak

17

samo subota

Vrednosti niske vikenda sadrže sedam znakova i svaki znak u niski predstavlja dan u sedmici, počev od ponedeljka. 1 predstavlja ne radni dan, a 0 predstavlja radni dan. Samo znakovi 1 i 0 su dozvoljeni u niski. Korišćenje 1111111 će uvek dati 0.

Na primer, 0000011 daje vikend koji je subota i nedelja.

  • Praznici    Opcionalno. Opcionalni skup nekoliko datuma koji će biti isključeni iz kalendara radnih dana. Praznike će predstavljati opseg ćelija koje sadrže datume ili konstanta niza serijskih vrednosti koje predstavljaju te datume. Raspored datuma ili serijskih vrednosti u praznicima može biti proizvoljan.

Primedbe

  • Ako je datum_početka posle datuma_završetka, data vrednost će biti negativna, a veličina će biti broj celih radnih dana.

  • Ako start_date opsega za trenutnu vrednost osnove datuma, NETWORKDAYS. INTL daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako end_date opsega za trenutnu vrednost osnove datuma, NETWORKDAYS. INTL daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako je niska vikenda nevažeće dužine ili sadrži nevažeće znakove, NETWORKDAYS. INTL daje #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

Rezultat

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,1,1),DATE(2006,1,31))

Kao rezultat dobijaju se 22 buduća radna dana. Funkcija oduzima 9 neradnih dana vikenda (5 subota i 4 nedelje) od ukupno 31 dana između dva datuma. Subota i nedelja se podrazumevano smatraju neradnim danima.

22

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,2,28),DATE(2006,1,31))

Rezultat je -21, što predstavlja 21 prethodni radni dan.

-21

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,1,1),DATE(2006,2,1),7,{"2006/1/2","2006/1/16"})

Kao rezultat daje 22 buduća radna dana oduzimanjem 10 neradnih dana (4 petka, 4 subote, 2 praznika) od 32 dana između 1. januara 2006. i 1. februara 2006. Koristi argument 7 za vikend, što je petak i subota. U ovom vremenskom periodu postoje i dva praznika.

22

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,1,1),DATE(2006,2,1),"0010001",{"2006/1/2","2006/1/16"})

Kao rezultat dobijaju se 22 buduća radna dana. To je isti period kao u prethodnom primeru, ali s tim da su nedelja i sreda dani vikenda.

20

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×