Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena:  SkyDrive je sada OneDrive, a SkyDrive Pro je sada OneDrive for Business. Pročitajte više o ovoj promeni na stranici Iz usluge SkyDrive u OneDrive.

Radite više sa dokumentima: uklopite video zapis na mreži, otvorite PDF dokument i uredite sadržaj, poravnajte slike i dijagrame sa vrlo malo napora. Novi „Režim čitanja" je uredan i bez smetnji—i sjajno funkcioniše na tablet računarima. I udruživanje je bolje, sa direktnim vezama ka vašim prostorima na mreži i sa unapređenim funkcijama redigovanja kao što su „Jednostavna naznaka“ i komentari.

Savet:  Da biste počeli sa kreiranjem prvog Word dokumenta, pročitajte članak Osnovni zadaci u programu Word 2013.

Uživanje u čitanju

Prepustite se Word dokumentima direktno sa svog ekrana sa novim, urednim i prijatnim prikazom za čitanje.

Novi „Režim čitanja"

Uživajte u čitanju sa prikazom dokumenata u vidu čitljivih kolona na ekranu.

Režim čitanja

Alatke za uređivanje su uklonjene da bi se smanjio obim nepotrebnog odvlačenja pažnje, ali i dalje imate pristup alatkama koje su uvek korisne za čitanje, na primer Definiši, Prevedi i Pretraži na vebu.

Uvećavanje objekta

Dodirnite dvaput svojim prstom ili kliknite dvaput tasterom miša da biste uvećali tabele, grafikone i slike u dokumentu tako da ispune ekran. Usredsredite se i zapamtite informacije, a zatim dodirnite ili kliknite opet izvan objekta da biste ga umanjili i nastavili čitanje.

Nastavak čitanja

Ponovo otvorite dokument i nastavite sa čitanjem tamo gde ste stali. Word pamti gde ste bili—čak i kada ponovo otvorite dokument na mreži sa drugog računara!

Obeleživač „Dobro došli nazad“

Video zapis na mreži

Umetnite video zapise na mreži koje možete gledati u samom programu Word bez napuštanja dokumenta kako biste mogli da ostanete fokusirani na sadržaj.

Video zapis na mreži u Word dokumentu

Razvijanje i skupljanje

Skupite ili razvijte delove dokumenta jednim dodirom ili klikom. Stavite rezimee u zaglavlja i ostavite čitaocima da otvore odeljke i pročitaju detalje ako žele.

Razvijanje dela dokumenta

Vrh stranice

Zajednički rad

Radite sa drugima sa unapređenim alatkama za saradnju.

Čuvanje i deljenje datoteka u oblaku

Oblak je poput skladišta datoteka na nebu. Možete doći do njega svaki put kada ste na mreži. Sad možete lako da delite dokument pomoću sistema SharePoint ili usluge OneDrive. Odatle možete da pristupate Word dokumentima, Excel unakrsnim tabelama i drugim Office datotekama i da ih delite. Možete čak i da radite na datotekama u isto vreme i vaše kolege.

Jednostavna naznaka

Novi prikaz za reviziju, Jednostavna naznaka, obezbeđuje čist i jednostavan prikaz vašeg dokumenta, ali i dalje možete videti indikatore koji ukazuju na to gde su praćene promene bile izvršene.

Jednostavna naznaka

Odgovaranje na komentare i označavanje istih kao završenih

Komentari sada imaju dugme za odgovaranje. Možete razmatrati komentare i jednostavno ih pratiti odmah pored relevantnog teksta. Nakon što ste se bavili komentarom i on ne zahteva više pažnju, možete ga označiti kao završenog. Biće zasenčen da vam ne bi smetao, ali će konverzacija i dalje biti tamo ako bude potrebno da je ponovo posetite.

Odgovor na komentar

Vrh stranice

Doterivanje i poboljšanje stila

Pomoću programa Word 2013 možete kreirati lepše i zanimljivije dokumente i raditi sa više tipova medija – poput video zapisa i slika na mreži. Možete čak i otvarati PDF dokumente.

Započinjanje sa predloškom

Kad otvorite Word 2013 nudi vam se izbor odličnih novih predložaka koji će vam pomoći da počnete sa radom, zajedno sa listom vaših nedavno prikazanih dokumenata kako bi se veoma brzo vratili tamo gde ste stali.

Početni ekran programa Word

Ako radije ne biste koristili predložak, izaberite stavku Prazan dokument.

Otvaranje i uređivanje PDF dokumenata

Otvorite PDF dokumente i uredite sadržaj u programu Word. Uredite pasuse, liste i tabele baš kao i slične Word dokumente. Uzmite sadržaj i sredite ga tako da izgleda odlično.

Umetanje slika i video zapisa na mreži

Dodajte video zapise na mreži direktno na dokumente koje čitaoci odmah mogu da gledaju u programu Word. Dodajte slike sa usluga za fotografije na mreži bez potrebe da ih najpre čuvate na računaru.

Vodiči za raspored i poravnavanje uživo

Dobijajte pregled uživo dok menjate veličinu slika i oblika i dok ih premeštate u dokumentu. Novi vodiči za poravnanje olakšavaju usklađivanje grafikona, slika i dijagrama sa tekstom.

Vodiči za poravnanje

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×