O konfiguraciji tipova rezultata

Predloške za prikaz koristite da biste kontrolisali načine na koje se rezultati pretrage prikazuju i ponašaju u veb segmentima u vezi sa pretragom. Postoji mnogo unapred konfigurisanih predložaka za prikaz, a možete da kreirate i druge predloške za prikaz. Tip rezultata koristite da biste naveli predložak prikaza koji sistem pretrage treba da koristi za određeni tip rezultata pretrage. To može da bude tip rezultata pretrage za koji želite da korisnici mogu lako da se razlikuju od drugih tipova rezultata pretrage i za koje želite da obezbedite određeni izgled i ponašanje na stranici sa rezultatima pretrage. Postoji i mnogo unapred konfigurisanih tipova rezultata, a možete da kreirate i druge tipove rezultata. Tipove rezultata možete da konfigurišete na nivou kolekcije lokacija i na nivou lokacije.

Svaki tip rezultata određuje jedan uslov ili više njih za poređenje sa rezultatima pretrage, kao što su tip ili izvor rezultata pretrage i radnja koju treba preduzeti ako rezultat pretrage ispunjava te uslove. Radnja navodi predložak prikaza za korišćenje za rezultat pretrage. Na primer, unapred konfigurisani tip rezultata pod imenom "Osoba" navodi da ako je rezultat pretrage iz izvora rezultata Lokalni rezultati osoba ,koristite predložak prikaza Stavka osoba za taj rezultat pretrage. Predložak za prikaz Stavka osoba prikazuje informacije na tabli za prikaz kao što su dokumenti koje je kreirala osoba i omogućava korisniku da ode direktno na te dokumente.

Da biste kreirali tip rezultata, uradite nešto od sledećeg na stranici Upravljanje tipovima rezultata:

  • Izaberite stavku Novi tip rezultata.

  • Na listi postojećih tipova rezultata izaberite ime tipa rezultata, kao što je Osoba,a zatim izaberite stavku Kopiraj da biste mogli da izmenite kopiju da biste kreirali novi tip rezultata.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×