Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Timovi su velika aktivnost: razgovore, sastanci, deljenje datoteka, planiranje projekta. Međutim, oluje mogu da se okrenu na meжave ako se ne pripazite. Pronašli smo da smo produktivniji (i sretniji!) Kada koristimo obaveštenja.

Evo šta volimo da radimo:

1. samo praćenja razgovora i kanala koji su vam važni.

Volimo da razmišljate o timovima kao našem modernom radnom prostoru. Ne bismo se pretrpanili fizičkim radnim prostorima sa interesnim i nerelevantnim ispravkama iz drugih grupa, ali to se lako može uraditi u timovima. Obelezili smo se na ćaskanju ili kanalu, a zatim nastavljamo sa razgovorom dugo nakon što je on relevantan za nas samo zato što je tamo.

Kada im čitamo kanale, mi:

  • Sakrijte kanale za koje nam nije stalo. Prikazuje samo kanale sa osnovnim informacijama.

  • Prilagodite Naša obaveštenja za svaki kanal na osnovu važnosti i prioriteta.

I za жaskanje:

  • Privremeno isključite i zakačite razgovore na koje želimo da se vratimo.

  • Ostavljanje жaskanja koja nam nije važna.

Ako kliknete na dugme još opcija na kanalu, možete da izaberete stavku sledi ovaj kanal

Da biste promenili postavke ćaskanja ili kanala, izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“.

2. promenite status kada treba da se fokusirate.

Opcije statusa, uključujući: dostupne, zauzete, ne uznemiravaj, odmah se vraćaju, pojavljuju se, pojavljuju se van mreže

Da biste promenili status, idite na sliku profila u gornjem desnom delu aplikacije i izaberite jednu sa liste.

Većina nas se nalazi na sastancima i ne možemo da koncentriљemo toliko vremena kako bismo želeli (sigurni smo da niko ne može da se;)). Ne želimo da imamo malo vremena koje smo pojeli sa brzim pitanjima i razgovorima koji ne zahtevaju duboku koncentraciju.

Da bi ljudi znali da to nije pravi trenutak da se upustiš, mijenjemo statuse u "zauzeto" ili "Ne uznemiravaj". (Timovi to rade automatski kada ste na sastancima ili delite nešto, ali možete i sami da ga konfigurišete.)

U našem timu, "zauzeto" ili "Ne uznemiravaj", ne sprečava nikog da nam šalje poruku, ali to menja očekivanja o tome kako brzo mogu očekivati odgovor.

3. prilagodite postavke da biste dobili obaveštenje i kako želite.

Najbolji način koji smo pronašli da osiguramo da će nam biti poslato samo obaveštenje je da radimo na postavkama obaveštenja.

Biranjem toga kako i gde želite da budete obavešteni o drugim tipovima stvari, to se odnosi na lične prioritete, tako da je naš tim na svim mestima. Neki od nas imaju sva obaveštenja i druge osobe. 

Ako odete na postavke > obaveštenja, videćete da postoje nekoliko načina na koje timovi mogu da vas obaveštavaju:

  • Obaveštenja e-poštom

  • Obaveštavanje reklamnog natpisa

  • Feed o aktivnostima

Pregledač ne podržava video.

Niste sigurni kako da prilagodite postavke obaveštenja? Pogledajte ovaj video.

Obaveštenja e-poštom

Većina nas isključuje obaveštenja e-pošte pošto smo većinu vremena provodili u timovima i e-pošti. Ako provedete više vremena u e-pošti, možda ćete želeti da ih zadržite da biste se uverili da znate šta se dešava u timovima.

Obaveštavanje reklamnog natpisa

Većina nas koristi samo obaveštenja o reklamovanju za stvari koje želimo odmah da znamo, kao kada nam neko odgovori, @mentions nas ili kada počnu sastanci.

Preuzimanje obaveštenja o reklamnim stvarima za druge stvari može biti malo preterano sa ogromnim timom. Naprimer, na primer. Mi smo prijateljski tim i često volimo poruke koje kažemo "Dobili smo", pa ako imamo reklamne poruke za svaku kao što je neko ko nam je bacio, mi smo se upetljali u transparente celog dana. Međutim, ako se tim koristi kao drugačiji, recimo kao odobravanja, možda ćete želeti da dobijete obaveštenja o reklamnim porukama kada se nekome dopadne vaše poruke.

Feed o aktivnostima

Neki od nas ograničavaju naše feedove na stvari koje treba da reagujemo, kao što su odgovori i @mentions, tako da možemo da ga koristimo kao listu zaduženja. (Ako ste osoba sa liste, možda će vam se i ovo dopasti.)

Drugi koriste ovaj prostor da istražuju šta se dešava našim timovima, reagujući na urgentnije stvari u tom trenutku i onda da zavirive u stvari kao što je predloženo i u vezi sa prilikom vremena. 

Više o obaveštenjima timova potražite u okviru Upravljanje obaveštenjima u timovima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×