Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft Teams nudi različite načine za pristup obaveštenjima, primanje i upravljanje njima. Ove postavke uključuju kako, kada i gde se obaveštenja pojavljuju, prilagođene postavke za kanale i ćaskanje, izgled i zvukove, isključivanje određenih poruka i tako dalje.

Da biste upravljali obaveštenjima, izaberite Stavku Postavke i dodatne opcije Teams postavke i još ikona.u gornjem desnom uglu usluge Teams, a zatim izaberite Postavke Dugme „Postavke“ >Obaveštenja i aktivnosti Dugme „Aktivnost“.

Upravljanje opštim postavkama za obaveštenja

U odeljku Opšta obaveštenja i aktivnosti možete da konfigurišete obaveštenja na nekoliko važnih načina, obezbeđujući da vam Teams pruža nivo obaveštenja i podsetnika koji vam najviše odgovara.

Upravljanje opštim obaveštenjima

U odeljku Obaveštenja imate nekoliko opcija za konfigurisanje zvukova i kada se obaveštenja prikazuju. One obuhvataju:

 • Reprodukujte zvukove uz obaveštenja: Svako obaveštenje će uključivati sistemski zvuk koji će vas upozoriti.

 • Reprodukujte zvuk uz dolazne pozive, zahteve za pridruživanje i obaveštenja o početku sastanka: Samo dolazni pozivi, zahtevi za pridruživanje sastancima i obaveštenja o početku sastanka uključivaće sistemski zvuk koji će vas upozoriti.

 • Prikaži preglede poruka i sadržaja u obaveštenjima: Kratak pregled poruke ili sadržaja će biti uključen u obaveštenje.

 • Prikažite obaveštenja tokom poziva i sastanaka: Obaveštenja će se prikazivati čak i ako ste u pozivu ili na sastanku.

Propuštene e-poruke o aktivnostima

U odeljku Propuštene e-poruke o aktivnostima možete da podesite učestalost e-poruka rezimea sa detaljima o propuštenim aktivnostima ili da isključite ovu funkciju.

Obaveštenja o ćaskanju i kanalima

Obaveštenjima za ćaskanja i kanalima može se upravljati na granularnom nivou, što vam omogućava da prilagodite obaveštenja svojim ličnim stilom rada. U odeljcima Ćaskanja i kanali obaveštenja i aktivnosti možete da uradite sledeće: 

 • Da biste bili obaveštavani o obaveštenjima o porukama ćaskanja, izaberite da se ta obaveštenja prikažu u reklamnom natpisu ili da budu isključena.

 • Da biste dobijali obaveštenja kada ste @mentioned, koristite preklopnik da biste uključili ili isključili ova obaveštenja.

 • Pored toga, možete da konfigurišete @mentions za kanal i @mentions, oznake, za sve osobe u ćaskanju ili lične @mentions.

 • Konfigurišite gde se prikazuju odgovori na objave i odgovori na kanalu.

 • Konfigurišite gde se prikazuju sviđanja i reakcije.

 • Konfigurišite gde se prikazuju odgovori na objave i odgovori na kanalu.

Da biste saznali više, pogledajte članak Prilagođavanje obaveštenja kanala.

obaveštenja kanala ćaskanja

Postoji mnogo načina za konfigurisanje obaveštenja o ćaskanju i kanalima u usluzi Teams.

Upravljanje obaveštenjima o sastancima

U odeljku Sastanci obaveštenja i aktivnosti možete da konfigurišete način na koji se obaveštenja prikazuju za sastanak koji počinje i obaveštenja o ćaskanju tokom sastanaka.

 • Obaveštenja o početku sastanka se mogu uključiti ili isključiti pomoću preklopnog dugmeta.

 • Obaveštenja o ćaskanju sa sastanka mogu se podesiti da privremeno isključe ,ponovo uključi ton ili da privremeno isključe zvuk dok se ne pridružim ili pošaljem poruku.

Obaveštenja osoba

Pratite status kolega i kontakata i dobijajte obaveštenja kada se pojave dostupni ili van mreže. 

 • Izaberite stavku Upravljanje obaveštenjima, a zatim unesite ime ili imena kontakata koje želite da pratite.

 • Izaberite ispravne kontakte sa liste.

 • Videćete da se ti kontakti pojavljuju ispod okvira za tekst. Da biste prestali da pratite njihov status, izaberite isključi pored njihovog imena.

Upravljanje obaveštenjima kalendara

U odeljku Kalendar obaveštenja i aktivnosti možete da konfigurišete kako se obaveštenja prikazuju za nove pozive za sastanak u kalendaru, ažuriranja, otkazivanja i kada su sastanci koje ste organizovali prosleđeni drugima.

 • Novi pozivi, ažuriranja i otkazivanja koja su mi poslata omogućavaju vam da prikažete obaveštenja u okviru aktivnosti, u aktivnosti i reklamnom natpisu ili da isključite ova obaveštenja.

 • Kada ljudi prosleđuju sastanke koje sam organizovao, omogućavaju vam da prikažete obaveštenja u okviru aktivnosti, u okviru Aktivnost i reklamni natpis ili da isključite ova obaveštenja.

Upravljanje obaveštenjima o aplikacijama

Pojedinačne aplikacije (kao što su Power BI, Petlja i još mnogo toga) mogu da se dodaju timovima, a obaveštenjima se može upravljati i konfigurisati za svaku od ovih aplikacija. 

 • Aplikacije se mogu konfigurisati da uključe ili isključe obaveštenja za svaku aplikaciju pomoću preklopnog dugmeta pored imena aplikacije.

 • Pored toga, neke aplikacije mogu da dozvole dodatne opcije koje će vam omogućiti da prikažete obaveštenja u okviru aktivnosti, u okviru Aktivnost i reklamni natpis ili da isključite ova obaveštenja.

obaveštenja aplikacija

Napomena: Odeljak Aplikacije se neće prikazati dok se pojedinačne aplikacije ne dodaju u Teams, a primili ste prvo obaveštenje aplikacije.

Obaveštenja kanala sa liste timova

Zadržite pokazivač na kanalu na listi Teams i izaberite stavku Još opcija Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" > Kanal obaveštenja Dugme „Aktivnost“.

Za svaki kanal obaveštenja možete da konfigurišete na dva načina:

 • Za sve nove objave možete da izaberete Reklamni natpis i feed, Prikaži samo u feedu i Isključeno. Odgovore možete da uključite i ako potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi odgovore .

 • Za pominjanja kanala možete da izaberete Reklamni natpis i feed, Prikaži samo u feedu i Isključeno.

Napomena: Obaveštenja o novoj objavi kanala su podrazumevano isključena, a @mentions će se prikazivati i u baneru i u feed-u. Da biste se vratili na podrazumevane postavke, izaberite stavku Vrati na podrazumevane vrednosti.

obaveštenja kanala

Upravljanje obaveštenjima iz aktivnosti

Idite na stavku Aktivnost Dugme „Aktivnost“ sa leve strane usluge Teams i izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“. Izaberite postavke obaveštenja Dugme „Postavke“

Videćete ekran Postavke > obaveštenja i aktivnosti kao što je prethodno opisano u članku.

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Microsoft Teams obaveštenja o operativnom sistemu MacOS pružaju besprekorno iskustvo za pozive, sastanke, ćaskanja, kanale, pominjanja i aplikacije u okviru usluge Teams. Međutim, postoje neke razlike u odnosu na Windows zbog bogate integracije sa macOS sistemom obaveštenja.

Pregled

 • Ćaskanja, kanali, pominjanja, aplikacije: Teams koristi macOS sistem obaveštenja za ova obaveštenja i moraćete prvo da omogućite obaveštenja na nivou OS.

 • Pozivi, zahtevi za pridruživanje i obaveštenja o početku sastanka: Ova obaveštenja ne zavise od postavki na nivou operativnog sistema, uključujući postavke "Fokus" i "Ne uznemiravaj".

Omogućavanje OS obaveštenja za Microsoft Teams

 1. Otvorite postavke sistema macOS (Željene postavke sistema za MacOS 12).

 2. Idite na Obaveštenja.

 3. U okviru Obaveštenja aplikacija izaberite stavku Microsoft Teams.

 4. Uključite preklopnik pored stavke Dozvoli obaveštenja.
  Snimak ekrana obaveštenja na Mac računaru sa dozvoljenim Microsoft Teams obaveštenjima.

Da biste saznali više o tome kako rade MacOS obaveštenja i kako da promenite postavke obaveštenja, pogledajte odeljak MacOS korisničkog vodiča Promena postavki obaveštenja na Mac računaru. Uverite se da ste izabrali verziju operativnog sistema iz padajućeg menija.

Obaveštenja prilikom preslikavanja ili deljenja ekrana

Kada povežete Mac računar sa spoljnim ekranom ili balon za usidravanje, sva obaveštenja će podrazumevano sleteti samo u Mac Centar za obaveštenja. Ako želite da primate i obaveštenja Teams reklamnog natpisa:

 1. Otvorite postavke sistema macOS (Željene postavke sistema u operativnom sistemu MacOS 12).

 2. Idite na Obaveštenja.

 3. Uključite preklopnik pored stavke Dozvoli obaveštenja prilikom preslikavanja ili deljenja ekrana.

Da biste saznali više o pauziranju ili dozvoljavanju obaveštenja kada preslikate ili delite ekran (na primer, prilikom reprodukcije prezentacije), pogledajte odeljak Korisnički vodič za MacOS Proširivanje ili preslikavanje Mac radne površine na više ekrana. Uverite se da ste izabrali verziju operativnog sistema iz padajućeg menija.

Teams obaveštenja dok je režim fokusiranja uključen

Ako želite da primate Teams obaveštenja čak i kada je "Ne uznemiravaj" aktivna, dodajte Teams u dozvoljene aplikacije. Imajte na umu da morate da izvršite ovaj korak pojedinačno za svaki scenario fokusiranja.

 1. Otvorite postavke sistema macOS (Željene postavke sistema u operativnom sistemu MacOS 12).

 2. Idite na karticu "Fokus".

 3. Sa liste izaberite stavku Scenario fokusa. Primer je "Ne uznemiravaj".

 4. Izaberite stavku Dozvoljene > Dodaj, a zatim izaberite MicrosoftTeams iz opcija. 
  Microsoft Teams je izabran kao dozvoljena aplikacija u okviru Postavke fokusa za Mac.

Više detalja o opcijama fokusa u operativnom sistemu macOS potražite u odeljku Korisnički vodič za MacOS Promena postavki fokusa na Mac računaru. Uverite se da ste izabrali verziju operativnog sistema iz padajućeg menija.

Kada obaveštenja bude dozvoljena i konfigurisana na nivou operativnog sistema, možete precizno da podesite Postavke Teams obaveštenja direktno unutar aplikacije da biste dobili potrebna obaveštenja.

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite sliku profila u gornjem levom uglu aplikacije za mobilne uređaje, a zatim izaberite obaveštenja. Da biste rešili probleme sa obaveštenjima na mobilnom uređaju, pogledajte članak Rešavanje problema sa obaveštenjima za Teams aplikacije za mobilne uređaje.

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite sliku profila u gornjem levom uglu aplikacije za mobilne uređaje, a zatim izaberite obaveštenja. Da biste rešili probleme sa obaveštenjima na mobilnom uređaju, pogledajte članak Rešavanje problema sa obaveštenjima za Teams aplikacije za mobilne uređaje.

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×